Logo regiozakenwaterland.nl
Dit beeld, van een stoomtrein dwars door de binnenstad, zullen we dit jaar moeten missen.
Dit beeld, van een stoomtrein dwars door de binnenstad, zullen we dit jaar moeten missen. ((Foto: Han Giskes))

Purmerend onder Stoom en Nazomerfeestweek afgeblazen

PURMEREND - Er komt dit jaar geen Purmerend onder Stoom en evenmin een Nazomerfeestweek. Het bestuur van Stichting Purmerend Marktstad heeft besloten beide evenementen af te blazen.

Kees Oudewortel, voorzitter van de Purmerend Marktstad: "We zijn druk geweest met de organisatie van beide maar ook wij worden geconfronteerd met de maatregelen in verband met de coronacrisis. Wij moeten letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar houden. Gelet op de geluiden van het RIVM en de regering zal de 'social distancing' nog lange tijd van toepassing zijn. Juist deze anderhalve meter maatregel is niet te hanteren bij grote evenementen."

Doorschuiven naar volgend jaar

Direct gevolg is dat potentiële sponsors nu andere dingen aan het hoofd en is het niet gepast hen te benaderen met verzoeken tot sponsoring. "Daarom is, in overleg de gemeente en andere organisaties, besloten dat Purmerend onder Stoom en de Nazomerfeestweek dit jaar niet door gaan. Beide evenementen worden doorgeschoven naar 2021", laat Oudewortel weten. .

Sinterklaasintocht en 'Purmerend wenst'

Ten aanzien van de andere evenementen die jaarlijks door Stichting Purmerend Marktstad worden georganiseerd, te weten de Sinterklaasintocht (15 november) en het nieuwjaarsfeest op de Koemarkt ('Purmerend wenst') wordt later in het jaar besloten. Vanzelfsprekend hoopt Stichting Purmerend Marktstad dat de situatie dan zodanig is dat die evenementen wel doorgang zullen vinden.

Vanaf deze plek wenst het bestuur van de Stichting Purmerend Marktstad iedereen veel sterkte en gezondheid.

Meer berichten