Logo regiozakenwaterland.nl
Terug naar 24 juni 2008, toen Esmee en Niels, de kinderen van Barend en Irene Cruijff, de plaquette in de pui aan de Westerstraat legde. Links toenmalig wethouder Hans Krieger.
Terug naar 24 juni 2008, toen Esmee en Niels, de kinderen van Barend en Irene Cruijff, de plaquette in de pui aan de Westerstraat legde. Links toenmalig wethouder Hans Krieger. ((Foto: Han Giskes))

Cruijff Speelgoed laat oude tijden herleven

PURMEREND - Als je Cruijff Speelgoed zegt, volgt er onbewust de toevoeging Westerstraat achteraan. Het zal iedereen goed doen om te weten dat de bekende speelgoedzaak terugkeert naar de plek waar het ooit begon. Daar waar Barend Cruijff Bz, de vader van de huidige eigenaar, op 2 juni 1936 de eerste steen legde, en zijn kleinkinderen Esmee en Niels op 24 juni 2008 eveneens een eerste steen legde, maar dan van de nieuwbouw.

In pand aan Westerstraat gaan Irene en Barend Cruijff door met schrijven van geschiedenis

Het heeft Barend jr. en zijn vrouw Irene de afgelopen jaren niet meegezeten. Neem alleen het faillissement van Intertoys, de naam die jaren achtereen verbonden was aan de de naam Cruijff. Stoer en vol van inventiviteit en creativiteit stortte Barend en Irene en medewerkers zich in het Eggert Winkelcentrum op het nieuwe avontuur dat Jase & Joy heette. Om een lang verhaal kort te houden keert de speelgoedzaak onder de eigen naam terug op het oude nest. Momenteel wordt er in het pand aan de Westerstraat druk verbouwd.

Hulp van vrienden

"We gaan alles zelf doen, maar met veel hulp van vrienden en bekenden. Dit weekend is het zwaartepunt van de werkzaamheden. We sluiten zaterdag om vier uur de winkel in het Eggert, trekken het hele weekend door en we hopen aan het einde van de eerste week in mei de deur te openen aan de Westerstraat", vertelt Barend, die eraan toevoegt dat de terugkeer veel positieve reacties teweeg brengt. "De mensen vinden het hartstikke leuk dat we terugkeren. Er zit denk ik ook wel een stukje sentiment bij."

Iets andere koers

Cruijff Speelgoed gaat een iets andere koers varen. "Natuurlijk blijven we merken als grote merken als Lego en de grote merken spellen en puzzels verkopen. Maar we gaan ons ook concentreren op bijzondere spellen, puzzels en ander speelgoed."

Nieuwe producten

Hij noemt twee voorbeelden. De een is een bal met een doorsnee van 10 centimeter die, als je deze in het bad legt, water gaat spuiten en gekleurd licht geeft. En boekjes voor kinderen vanaf 2 jaar waarin je met een waterpen kan kleuren zonder dat de kids vies worden.

Alle medewerkers blijven in dienst

Niet alleen bij de klanten heeft de naam Cruijff Speelgoed een goede en vertrouwde klank. "Dat geldt zeker ook voor de leveranciers met wie we al jaren een goede band hebben. Zij helpen ons door dezelfde condities te hanteren. Daar zijn we heel blij mee."

Alle medewerkers gaan mee naar de vertrouwde plek.

Meer berichten