Logo regiozakenwaterland.nl
Niels Bruinsma en Wendy Kok: "Fijne samenwerking"
Niels Bruinsma en Wendy Kok: "Fijne samenwerking" (Foto: Els Broers)

Maatschappelijk Bewust Ondernemen: “Als het kan en mogelijk is, doen we het”

Hun vlaggen wapperen op veel feesten in de stad, hun borden sieren menig sportveld of verenigingsgebouw: Eipi Belettering & Gevelreclame is bijna overal in Purmerend wel aanwezig met zijn producten dankzij een lange geschiedenis van maatschappelijk betrokken ondernemen. “Wij zijn zelf geboren en getogen Purmerenders en vinden het altijd leuk om te helpen. We zijn trots dat we het kunnen doen”, vertelt Niels Bruinsma, samen met Trevor Elbrink Jansen en Claudia Gremmen eigenaar van Eipi.

Wat Eipi sponsort zijn voornamelijk vlaggen, rolbanners, stickers, spandoeken, etc. “Wat wij doen is heel divers. Iedere club of vereniging kan het gebruiken. Als het kan doen we het en als het mogelijk is doen we het We krijgen ook regelmatig de vraag voor een stukje bewegwijzering. De bordjes voor de kleedruimte, pictogrammen voor de toiletten. Laatst hebben we voor FC Purmerend in het clubhuis een Art wand gemaakt, met foto’s van vroeger tot nu. Dat is hartstikke leuk om te doen.”

Leerbedrijf

MBO is in brede zin belangrijk bij Eipi, het bedrijf fungeert bijvoorbeeld ook als leerbedrijf. Niels: “We krijgen jongeren die hier een half jaar stage lopen, maar ook veel snuffelstages van een of twee weken. Daar heb je als bedrijf niet zoveel aan, maar je kunt de jongeren wel laten zien wat werken is, dat ze op tijd komen, dat ze geen oortjes in doen, dat soort dingen. We willen ze enthousiast maken voor ons mooie vak.”

Eipi is elk jaar present op de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging. “Ik vind dat mooi”, benadrukt Niels. “Die mensen komen er niet voor zichzelf maar voor hun club, of vereniging. Daar wil je wat voor terug doen. We leveren altijd in product, daarmee kunnen we meer doen dan in geld.” Hij ziet de Beursvloer als een mooi instrument om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. “Dat is echt super geregeld. Vragers en aanbieders weten van tevoren wie er staan dus je kunt je goed voorbereiden.”

Beter zichtbaar

Een mooie match op de laatste editie van de Beursvloer had Eipi met het inloophuis Wij Allemaal. “Dat zijn niet alleen hele leuke mensen maar ook is het een organisatie die goede dingen doet voor de mensen in Purmerend. Zij hadden producten nodig die wij kunnen maken. We hebben voor de buitengevel een spandoek in een frame gemaakt met hun naam. Verder konden we ze ondersteunen met promotiemateriaal voor op locatie, zoals beachvlaggen en roll up banners.”

“Dankzij Eipi zijn wij beter zichtbaar geworden”, vult Wendy Kok, hoofdcoördinator van Wij allemaal, aan. “Veel mensen kennen ons wel, maar een grote groep mensen nog niet. Onze samenwerking is heel fijn. Je hebt aan twee woorden genoeg waardoor de ander gelijk in actie komt en ons ondersteunt. Ook buiten de beursvloer om kunnen we altijd wel op Niels rekenen.”

Voor onze stichting zijn giften en donaties cruciaal om draaiende te blijven

Het inloophuis Wij Allemaal bestaat inmiddels 12.5 jaar en staat open voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met kanker. Het is, onder normale omstandigheden, dagelijks geopend en steunt op zo’n 80 vrijwilligers die gemiddeld 8000 bezoekers per jaar ontvangen. Wendy: “Voor onze stichting zijn giften en donaties cruciaal om draaiende te blijven. Daarom moeten we ook altijd zichtbaar blijven bij ondernemers en bedrijven. We geven de hulp die we krijgen altijd veel aandacht op onze website en social media. De grote benefietavond voor ons 12.5 jarig bestaan in de Markthal moest weliswaar worden uitgesteld, maar ook daar was het mooi te zien hoe ondernemers zich belangeloos willen inzetten door van alles aan te bieden om er een fantastische avond van te maken. We zijn trots op ons mooie inloophuis. We hebben hard moeten vechten en werken om te zijn waar we nu zijn. En we willen nog heel lang door natuurlijk. Dat betekent dat je moet blijven ontwikkelen en altijd die gunfactor blijven houden bij de ondernemers.”

Dat zal bij Eipi geen probleem zijn. Bij het maken van de foto ging het gesprek over wat er nodig zou zijn om het inloophuis straks weer te openen. “Niels komt dan gelijk in actie door te kijken wat hij daarin kan doen. Het is erg fijn dat er zo wordt meegedacht”, besluit Wendy.

Meer berichten