Maatschappelijk Bewust Ondernemen: “Als het kan en mogelijk is, doen we het”

Algemeen
Niels Bruinsma en Wendy Kok:
Niels Bruinsma en Wendy Kok: "Fijne samenwerking" Foto: Els Broers

Hun vlaggen wapperen op veel feesten in de stad, hun borden sieren menig sportveld of verenigingsgebouw: Eipi Belettering & Gevelreclame is bijna overal in Purmerend wel aanwezig met zijn producten dankzij een lange geschiedenis van maatschappelijk betrokken ondernemen. “Wij zijn zelf geboren en getogen Purmerenders en vinden het altijd leuk om te helpen. We zijn trots dat we het kunnen doen”, vertelt Niels Bruinsma, samen met Trevor Elbrink Jansen en Claudia Gremmen eigenaar van Eipi.

Wat Eipi sponsort zijn voornamelijk vlaggen, rolbanners, stickers, spandoeken, etc. “Wat wij doen is heel divers. Iedere club of vereniging kan het gebruiken. Als het kan doen we het en als het mogelijk is doen we het We krijgen ook regelmatig de vraag voor een stukje bewegwijzering. De bordjes voor de kleedruimte, pictogrammen voor de toiletten. Laatst hebben we voor FC Purmerend in het clubhuis een Art wand gemaakt, met foto’s van vroeger tot nu. Dat is hartstikke leuk om te doen.”

Leerbedrijf

MBO is in brede zin belangrijk bij Eipi, het bedrijf fungeert bijvoorbeeld ook als leerbedrijf. Niels: “We krijgen jongeren die hier een half jaar stage lopen, maar ook veel snuffelstages van een of twee weken. Daar heb je als bedrijf niet zoveel aan, maar je kunt de jongeren wel laten zien wat werken is, dat ze op tijd komen, dat ze geen oortjes in doen, dat soort dingen. We willen ze enthousiast maken voor ons mooie vak.”

Eipi is elk jaar present op de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging. “Ik vind dat mooi”, benadrukt Niels. “Die mensen komen er niet voor zichzelf maar voor hun club, of vereniging. Daar wil je wat voor terug doen. We leveren altijd in product, daarmee kunnen we meer doen dan in geld.” Hij ziet de Beursvloer als een mooi instrument om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. “Dat is echt super geregeld. Vragers en aanbieders weten van tevoren wie er staan dus je kunt je goed voorbereiden.”

Beter zichtbaar

Een mooie match op de laatste editie van de Beursvloer had Eipi met het inloophuis Wij Allemaal. “Dat zijn niet alleen hele leuke mensen maar ook is het een organisatie die goede dingen doet voor de mensen in Purmerend. Zij hadden producten nodig die wij kunnen maken. We hebben voor de buitengevel een spandoek in een frame gemaakt met hun naam. Verder konden we ze ondersteunen met promotiemateriaal voor op locatie, zoals beachvlaggen en roll up banners.”

“Dankzij Eipi zijn wij beter zichtbaar geworden”, vult Wendy Kok, hoofdcoördinator van Wij allemaal, aan. “Veel mensen kennen ons wel, maar een grote groep mensen nog niet. Onze samenwerking is heel fijn. Je hebt aan twee woorden genoeg waardoor de ander gelijk in actie komt en ons ondersteunt. Ook buiten de beursvloer om kunnen we altijd wel op Niels rekenen.”

Voor onze stichting zijn giften en donaties cruciaal om draaiende te blijven

Het inloophuis Wij Allemaal bestaat inmiddels 12.5 jaar en staat open voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met kanker. Het is, onder normale omstandigheden, dagelijks geopend en steunt op zo’n 80 vrijwilligers die gemiddeld 8000 bezoekers per jaar ontvangen. Wendy: “Voor onze stichting zijn giften en donaties cruciaal om draaiende te blijven. Daarom moeten we ook altijd zichtbaar blijven bij ondernemers en bedrijven. We geven de hulp die we krijgen altijd veel aandacht op onze website en social media. De grote benefietavond voor ons 12.5 jarig bestaan in de Markthal moest weliswaar worden uitgesteld, maar ook daar was het mooi te zien hoe ondernemers zich belangeloos willen inzetten door van alles aan te bieden om er een fantastische avond van te maken. We zijn trots op ons mooie inloophuis. We hebben hard moeten vechten en werken om te zijn waar we nu zijn. En we willen nog heel lang door natuurlijk. Dat betekent dat je moet blijven ontwikkelen en altijd die gunfactor blijven houden bij de ondernemers.”

Dat zal bij Eipi geen probleem zijn. Bij het maken van de foto ging het gesprek over wat er nodig zou zijn om het inloophuis straks weer te openen. “Niels komt dan gelijk in actie door te kijken wat hij daarin kan doen. Het is erg fijn dat er zo wordt meegedacht”, besluit Wendy.

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad