Logo regiozakenwaterland.nl
Sven Tishauser: "We gaan ervoor zorgen dat gasten zich hier thuis voelen." (Foto: Han Giskes)
Sven Tishauser: "We gaan ervoor zorgen dat gasten zich hier thuis voelen." (Foto: Han Giskes) ((Foto: ))

Ouderwets tafelen kan vanaf 16 juni bij Twaalf

Voor Sven Tishauser (25), eigenaar van het op dinsdag 16 juni te openen restaurant en bar Twaalf aan Koemarkt 12, hebben de noodmaatregelen in het kader van coronacrisis zakelijk gezien niet verkeerd uitgepakt. Het was weliswaar de bedoeling om zijn zaak begin mei te openen, maar dat plan kon tijdens de grootscheepse verbouwing van het pand al snel in de ijskast. Dolblij is de jonge ondernemer met de versoepeling van de noodmaatregelen waardoor hij in staat is om de deuren van Twaalf vanaf begin juni voorzichtig te openen.

"Laat ik eerst zeggen dat ik het echt heel erg vind voor alle collega-horecamensen, die de afgelopen weken verplicht de tent op slot moesten houden. Ik heb gewoon mazzel gehad dat het pand grondig verbouwd moest worden, alvorens ik open kon. Ik wilde dan wel eerder gaan draaien, maar daar mag en wil ik niet eens over zeuren, want dat staat niet in verhouding tot de ellende die mijn collega's hebben ondervonden en nog steeds hebben", zegt Sven.

Inrichting warm, uitstraling fris

Het pand, waarin voorheen Iterson Sport & Style was gevestigd en heel vroeger horeca-bestemmingen kende (onder andere hotel-restaurant Van Schaik), is de afgelopen maanden geheel gestript. Er zijn wel enkele belangrijke details gebleven, zoals het glas-in-lood raam boven de ingang met het stadslogo van Purmerend en de jaartallen 1828-1928. "Dat wilde ik er sowieso inlaten, want het zegt alles over de geschiedenis van het gebouw. Verder herinnert weinig meer aan de sportzaak."

Spiegelhoek eyecatcher

De inrichting is warm, mede dankzij de fraaie verlichting en de diepblauwe tinten. De uitstraling is zonder meer fris met zo nu en dan vleugjes retrolook, hout en leer. En de in het pand aangebrachte spiegelhoek is een 100% eyecatcher. "Ik ben er trots op dat mijn ideale concept samenkomt in deze zaak. Ik wist eigenlijk al heel lang wat ik wilde, had het vooraf ook allemaal op papier uitgewerkt en daarna heb ik een businessplan gemaakt. En ik heb tussentijds bekeken welke connecties ik allemaal had en met wie ik graag zou willen samenwerken. Het team bestaat uit tussen de 8 en 10 mensen. Samen gaan we ervoor zorgen dat de gasten zich hier thuis voelen. En dat de kwaliteit van de lunches, diners en andere gerechten hoog blijft."

Toegankelijk voor een breed publiek is waar Twaalf voor staat. "Er kan veel maar wel op een bepaald niveau", verduidelijkt Sven. En: "Ik kan wel stellen dat we een goede prijs- en kwaliteitsverhouding hanteren. In gerechten en ook in dranken, want we hebben ook mooie bieren en wijnen. Je moet het zo zien dat men een avondje ouderwets kan tafelen. Dat is in feite wat we nastreven."

Optimaal van dienst

Twaalf kan straks ook bezoekers aan bijvoorbeeld De Purmaryn optimaal van dienst zijn. "Als mensen straks na een voorstelling uit het theater stappen, kunnen ze bij ons een heerlijke saté of iets dergelijks eten. Daar stellen we ons op in. Je moet het "

Eigen baas zijn en blijven! Sven Tishauser had het eigenlijk altijd al in zijn hoofd. In zijn nog jongere jaren werkte hij bij Het Café, volbracht de opleiding Hotelmanagement en liep tussentijds stages bij Fort Resort Beemster en meesterkok Ron Blaauw. Daarna deed hij gedurende vijf jaar extra ervaring en know how op bij het trendy concept Smaek in Amsterdam-Noord. En nu dus zijn bloedeigen horecagelegenheid. Met, als de coronacrisis helemaal voorbij is, plek voor maximaal 60 mensen binnen en een verlicht buitenterras met zonnescherm en heaters voor 40 gasten.

Twaalf anno nu is in ruim drie maanden tot stand gekomen. Mede dankzij het vakmanschap van aannemersbedrijf Gebroeders Winkelaar, Knook Totaaltechniek en Gino Babel Interieurs.

Gasten zijn vanaf 16 juni dus welkom bij Twaalf aan de Koemarkt 12 in Purmerend.

Meer berichten