Ouderwets tafelen kan vanaf 16 juni bij Twaalf

Algemeen
Sven Tishauser:
Sven Tishauser: "We gaan ervoor zorgen dat gasten zich hier thuis voelen." (Foto: Han Giskes) (Foto: )

Voor Sven Tishauser (25), eigenaar van het op dinsdag 16 juni te openen restaurant en bar Twaalf aan Koemarkt 12, hebben de noodmaatregelen in het kader van coronacrisis zakelijk gezien niet verkeerd uitgepakt. Het was weliswaar de bedoeling om zijn zaak begin mei te openen, maar dat plan kon tijdens de grootscheepse verbouwing van het pand al snel in de ijskast. Dolblij is de jonge ondernemer met de versoepeling van de noodmaatregelen waardoor hij in staat is om de deuren van Twaalf vanaf begin juni voorzichtig te openen.

"Laat ik eerst zeggen dat ik het echt heel erg vind voor alle collega-horecamensen, die de afgelopen weken verplicht de tent op slot moesten houden. Ik heb gewoon mazzel gehad dat het pand grondig verbouwd moest worden, alvorens ik open kon. Ik wilde dan wel eerder gaan draaien, maar daar mag en wil ik niet eens over zeuren, want dat staat niet in verhouding tot de ellende die mijn collega's hebben ondervonden en nog steeds hebben", zegt Sven.

Inrichting warm, uitstraling fris

Het pand, waarin voorheen Iterson Sport & Style was gevestigd en heel vroeger horeca-bestemmingen kende (onder andere hotel-restaurant Van Schaik), is de afgelopen maanden geheel gestript. Er zijn wel enkele belangrijke details gebleven, zoals het glas-in-lood raam boven de ingang met het stadslogo van Purmerend en de jaartallen 1828-1928. "Dat wilde ik er sowieso inlaten, want het zegt alles over de geschiedenis van het gebouw. Verder herinnert weinig meer aan de sportzaak."

Spiegelhoek eyecatcher

De inrichting is warm, mede dankzij de fraaie verlichting en de diepblauwe tinten. De uitstraling is zonder meer fris met zo nu en dan vleugjes retrolook, hout en leer. En de in het pand aangebrachte spiegelhoek is een 100% eyecatcher. "Ik ben er trots op dat mijn ideale concept samenkomt in deze zaak. Ik wist eigenlijk al heel lang wat ik wilde, had het vooraf ook allemaal op papier uitgewerkt en daarna heb ik een businessplan gemaakt. En ik heb tussentijds bekeken welke connecties ik allemaal had en met wie ik graag zou willen samenwerken. Het team bestaat uit tussen de 8 en 10 mensen. Samen gaan we ervoor zorgen dat de gasten zich hier thuis voelen. En dat de kwaliteit van de lunches, diners en andere gerechten hoog blijft."

Toegankelijk voor een breed publiek is waar Twaalf voor staat. "Er kan veel maar wel op een bepaald niveau", verduidelijkt Sven. En: "Ik kan wel stellen dat we een goede prijs- en kwaliteitsverhouding hanteren. In gerechten en ook in dranken, want we hebben ook mooie bieren en wijnen. Je moet het zo zien dat men een avondje ouderwets kan tafelen. Dat is in feite wat we nastreven."

Optimaal van dienst

Twaalf kan straks ook bezoekers aan bijvoorbeeld De Purmaryn optimaal van dienst zijn. "Als mensen straks na een voorstelling uit het theater stappen, kunnen ze bij ons een heerlijke saté of iets dergelijks eten. Daar stellen we ons op in. Je moet het "

Eigen baas zijn en blijven! Sven Tishauser had het eigenlijk altijd al in zijn hoofd. In zijn nog jongere jaren werkte hij bij Het Café, volbracht de opleiding Hotelmanagement en liep tussentijds stages bij Fort Resort Beemster en meesterkok Ron Blaauw. Daarna deed hij gedurende vijf jaar extra ervaring en know how op bij het trendy concept Smaek in Amsterdam-Noord. En nu dus zijn bloedeigen horecagelegenheid. Met, als de coronacrisis helemaal voorbij is, plek voor maximaal 60 mensen binnen en een verlicht buitenterras met zonnescherm en heaters voor 40 gasten.

Twaalf anno nu is in ruim drie maanden tot stand gekomen. Mede dankzij het vakmanschap van aannemersbedrijf Gebroeders Winkelaar, Knook Totaaltechniek en Gino Babel Interieurs.

Gasten zijn vanaf 16 juni dus welkom bij Twaalf aan de Koemarkt 12 in Purmerend.

Foto van het pand in vroegere tijden.
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen