Logo regiozakenwaterland.nl
Een van de stalletjes in de Beemster.
Een van de stalletjes in de Beemster. ((Foto: aangeleverd))

Uitbaters stalletjes langs de weg waarschuwen dievengilde

REGIO - Het is werkelijk te zot voor woorden, maar het gebeurt écht dat uitbaters van Westfriese stalletjes zich schrap moeten zetten voor het dievengilde. Of voor mensen die te weinig afrekenen. Afgelopen week nog kwam het voor dat een ‘klant’ bij een stalletje in de Beemster een zak aardappels kwam halen. In plaats van de knip of de pinpas te trekken, bleef betaling achterwege. Toen de eigenaar van het stalletje een glasheldere foto met een geblurd kenteken en een begeleidende tekst op Facebook plaatste, meldde de ‘koper’ zich.

Na diefstal van zak aardappelen uit de Beemster is appgroep aangemaakt

Onmiddellijk na het voorval besloot de initiatiefneemster van de pagina, Thessa Bruijns uit Oosterblokker, een appgroep aan te maken. Hierbij zijn inmiddels alle deelnemers aangesloten en dient als waarschuwing voor andere mensen met eventuele proletarische koopbehoeften.

Op de pagina ‘Westfriese verkoopstalletjes langs de weg’ op Facebook kan men zich aanmelden en zijn of haar winkeltje aan de weg en de producten promoten, zodat anderen sneller het winkeltje kunnen vinden. Het gaat om stalletjes met producten als aardappelen, groenten, fruit, melk, kaas, bloemen, buitenplanten enzovoorts. Naast deelnemers staan ook stalletjes uit de Beemster op de Facebookpagina.

Spuugzat

“We zijn ontzettend blij met de extra aanloop in deze moeilijke tijd. Gelukkig zijn de meeste klanten gezellig, houden zich aan de RIVM regels en betalen netjes. Maar helaas gebeurt het ook vaak dat er niet of te kort betaald wordt. De ondernemers zijn dit gedrag spuugzat. Ze doen dure investeringen en worden door sommigen ernstig benadeeld. Dat brengt frustratie teweeg en kost ze kost ze slapeloze nachten. Daarom is het idee ontstaan om een ALARM appgroep te starten om zo de ‘oneerlijke' mensen eerder te kunnen aanpakken/aangeven bij de politie. Samen sta je immers sterker’, aldus Thessa Bruijns.

Betaal netjes

Ze vervolgt: “De appgroep is nog maar een halve dag in de lucht, maar is nu al gevuld met lokale ondernemers. Voor de meesten verandert er niks, maar een aantal is bij dezen gewaarschuwd. Ons advies is om netjes te betalen wat de ander toekomt. En wees vooral eerlijk, dan is het inschakelen van de appgroep niet nodig.”

Alle ondernemers die mee willen doen aan de appgroep wordt geadviseerd om een berichtje te sturen met het 06-nummer. Alsmede enige informatie over het stalletje. Na verificatie of je echt al een bestaande verkoper bent volgt de toevoeging aan de appgroep.

Voor meer informatie raadpleeg de Facebookpagina 'Westfriese verkoopstalletjes langs de weg'.

Meer berichten