Veerkracht helpt Knook AGF de toekomst in

Algemeen
Theo Knook:
Theo Knook: "De drive heb ik van mijn ouders meegekregen." (Foto: Els Broers)

In augustus vorig jaar verhuisde Knook AGF naar de nieuwe locatie op de Baanstee Noord. Het pand biedt met nieuwe machines en apparatuur alle gelegenheid om de toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan. Het bedrijf was dan ook vast van plan om dit jaar te gaan knallen. Knook AGF levert onder meer vers gesneden aardappelen, groente en fruit voor de horeca, hotels, vliegtuigen (businessclass KLM) en festivals.

Het coronavirus gooide roet in het eten. ‘’Wat gebeurt ons nu?’’, was het eerste dat directeur Theo Knook dacht. Lang om bij de pakken neer te gaan zitten had hij niet. “Al vrij snel zaten we met de directie van het bedrijf Vezet, leverancier van onder andere Albert Heijn, om tafel en kregen we het verzoek of we dezelfde dag nog konden bijspringen.”

Hoge werkdruk

Door de hamsterwoede was de werkdruk destijds enorm. Theo, die net een heel groot deel van zijn personeelsleden naar huis had moeten sturen, gaf zichzelf een dag om te recupereren en kon daarna van start. “De fabriek stond te trillen en het was echt zwoegen om aan de vraag te voldoen,”vertelt hij.

Helaas voor het bedrijf was de hamsterwoede van korte duur en kon Theo voor de tweede keer in korte tijd zijn personeel naar huis sturen. “We werken met een vast team en zelfs onze flexibele schil bestaat uit veel vaste mensen. We zijn geen doorloophuis zeg maar. In de 25 jaar als ondernemer, waarin we heus wel eens tegenslag hebben gehad, is dit echt de allergrootste klap.”

Ondernemer in hart en nieren

Theo blijkt echter ook nu weer veerkrachtig te zijn en een ondernemer in hart en nieren. Als 15-jarige begon hij met het bezorgen van aardappelen, groente en fruit bij particulieren. “Dit heb ik zo’n 20 jaar gedaan, alvorens we verder gingen met het echte werk. We zijn in die periode terug gegaan naar onze roots en boden prachtige uitgebreide pakketten met onder andere groente en fruit aan particulieren en bezorgden dit op een professionele manier bij de mensen thuis,” vertelt hij.

Voldoening

Knook AGF biedt meerdere soorten pakketten en producten aan en vergeet hierbij niet andere lokale ondernemers te betrekken in de samenwerking. Zo halen we chocolade, sap en jam uit de nabije omgeving, aardappelen en knoflook uit Beemster en op Moederdag zat er in het pakket een bon van Spijkerman Eten en Drinken voor een kop koffie met gebak. Ze moeten weliswaar alle zeilen bijzetten, maar toch geeft het ondernemen hem weer voldoening, kracht en energie. “Die drive heb ik van mijn ouders meegekregen en daar ben ik dankbaar voor,“ zegt de ondernemer enthousiast.

"Lokale ondernemers kopen veel meer bij ons dan voorheen"

Theo kan merken dat lokale ondernemers loyaal zijn aan elkaar. “Veel meer dan anders kopen lokale ondernemers nu producten bij ons, zoals de lokale snackbar die zijn verse patat bij ons koopt, of het Strawberry Café de aardbeien. Wij denken en helpen graag mee met andere ondernemers in de regio.”

Theo tot slot: "We zullen zeker twee tot drie jaar nodig hebben om weer terug te komen op het oude niveau. We zaten net in zo’n goede flow.”

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen