Logo regiozakenwaterland.nl
(Ronald (links) en Alexander Witmondt. (Foto: aangeleverd))

Bram het adres voor de moderne man die voor pure kwaliteit gaat

Vraag mannen of het kopen van kleding een noodzakelijk kwaad is en een groot deel knikt bevestigend. Ronald (Bram) Witmondt, eigenaar van Bram Mannenmode aan de Kaasmarkt in Purmerend, herkent het en begint enigszins te lachen als we hem vragen naar de voor hem bekende weg. “Ja, ik hoor dat vaak en merk het ook in de winkel. Veel alleen shoppende mannen willen snel klaar zijn en als hun partner mee komt, is zij of hij meestal degene die erop aandringt om uitgezochte kleding eerst even te passen”, is zijn ervaring.

Witmondt, die in de winkel in het hart van Purmerend regelmatig wordt ondersteund door zijn zoon Alexander, doet er sinds zijn prille start (nu 5 jaar geleden) alles aan om het ‘noodzakelijk kwaad’ bij mannen (en hun partners) weg te nemen. “Mijn filosofie is dat kleding uitzoeken juist een feestje en een beleving moet zijn. We schenken dan een kop koffie of een goed glas wijn in en kijken daarna onder het genot hiervan rustig naar wat een mooie toevoeging aan de garderobe kan zijn. Dat de klant koning is en hij altijd centraal staat zijn mooie uitgangspunten maar ook clichématig. De klant heeft er veel meer aan om te weten hoe we dit doen.”

Uitgebalanceerde collectie

De collectie van Bram is uitgebalanceerd. Anders gezegd: Ronald of Alexander kleden de man van top tot teen met kleding van mooie merken en van uitstekende kwaliteit. Een goed advies, persoonlijke service in een ontspannen sfeer met service op hoog niveau én de mogelijkheid om een afspraak te maken om te komen op het moment dat het u uitkomt. Dat betekent dat je niet alleen tijdens reguliere openingstijden bij Bram terecht kunt. Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken. Om aan te geven dat persoonlijke service, kwaliteit en flexibiliteit hand-in-hand gaan bij de zaak die gespecialiseerd is in herenmode in het zogeheten midden-hoog segment.

Adviseren

Ronald Witmondt vermijdt bewust het woord verkopen. “Ik kies liever voor adviseren. Ik heb liever dat men eerst twee keer binnenloopt om te kijken, en pas bij het derde bezoek iets koopt, dan dat men de eerste keer iets tegen zijn zin aanschaft. Bijvoorbeeld omdat het moet.”

Om alle merken te noemen wordt teveel maar enkele eyecatchers somt Ronald graag op: Emporio Armani, 7 For All Men Kind (superjeans), Drykorn, Profuomo en bb chum (kleurrijke overhemden van de Beemsterse ontwerper Martijn Both) maken deel uit van de modieuze en kwalitatief hoogwaardige collectie van Bram Mannenmode. De op maat gemaakte en desgewenst gepersonificeerde pakken verdienen een apart plekje in de overzichtelijke shop. ‘Je kiest voor je bruiloft toch óók voor een maatpak dat je zelf styled’, prijkt op een A4’tje achterin de winkel. Waarmee Ronald eigenlijk duidelijk wil maken dat een dergelijk maatkostuum het ook in het dagelijks leven of in je baan uitstekend doet.

Sprong in het diepe

Ronald Witmondt nam vijf jaar geleden een sprong in het diepe. Na bijna 18 jaar voor een werkgever in de bedrijfskleding te werken, koos hij voor eigen baas zijn. Hij heeft er geen moment spijt van gehad, ook niet na bijna vijf maanden coronamaatregelen. “Ik was destijds 55 jaar en vond het best spannend. Terugkijkend op de afgelopen jaren zijn we erin geslaagd een grote vaste klantenkring op te bouwen en veel vertrouwen van onze klanten te winnen. Men ervaart het als prettig om te shoppen in een ontspannen en gastvrije omgeving. Om eerlijk te zijn ben ik daar best heel trots op.”

Bram Mannenmode, Kaasmarkt 7 Purmerend, tel. 06 30130799. Voor meer informatie kijk op brammannenmode.nl

Meer berichten