Bram het adres voor de moderne man die voor pure kwaliteit gaat

Algemeen
Afbeelding
(Ronald (links) en Alexander Witmondt. (Foto: aangeleverd))

Vraag mannen of het kopen van kleding een noodzakelijk kwaad is en een groot deel knikt bevestigend. Ronald (Bram) Witmondt, eigenaar van Bram Mannenmode aan de Kaasmarkt in Purmerend, herkent het en begint enigszins te lachen als we hem vragen naar de voor hem bekende weg. “Ja, ik hoor dat vaak en merk het ook in de winkel. Veel alleen shoppende mannen willen snel klaar zijn en als hun partner mee komt, is zij of hij meestal degene die erop aandringt om uitgezochte kleding eerst even te passen”, is zijn ervaring.

Witmondt, die in de winkel in het hart van Purmerend regelmatig wordt ondersteund door zijn zoon Alexander, doet er sinds zijn prille start (nu 5 jaar geleden) alles aan om het ‘noodzakelijk kwaad’ bij mannen (en hun partners) weg te nemen. “Mijn filosofie is dat kleding uitzoeken juist een feestje en een beleving moet zijn. We schenken dan een kop koffie of een goed glas wijn in en kijken daarna onder het genot hiervan rustig naar wat een mooie toevoeging aan de garderobe kan zijn. Dat de klant koning is en hij altijd centraal staat zijn mooie uitgangspunten maar ook clichématig. De klant heeft er veel meer aan om te weten hoe we dit doen.”

Uitgebalanceerde collectie

De collectie van Bram is uitgebalanceerd. Anders gezegd: Ronald of Alexander kleden de man van top tot teen met kleding van mooie merken en van uitstekende kwaliteit. Een goed advies, persoonlijke service in een ontspannen sfeer met service op hoog niveau én de mogelijkheid om een afspraak te maken om te komen op het moment dat het u uitkomt. Dat betekent dat je niet alleen tijdens reguliere openingstijden bij Bram terecht kunt. Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken. Om aan te geven dat persoonlijke service, kwaliteit en flexibiliteit hand-in-hand gaan bij de zaak die gespecialiseerd is in herenmode in het zogeheten midden-hoog segment.

Adviseren

Ronald Witmondt vermijdt bewust het woord verkopen. “Ik kies liever voor adviseren. Ik heb liever dat men eerst twee keer binnenloopt om te kijken, en pas bij het derde bezoek iets koopt, dan dat men de eerste keer iets tegen zijn zin aanschaft. Bijvoorbeeld omdat het moet.”

Om alle merken te noemen wordt teveel maar enkele eyecatchers somt Ronald graag op: Emporio Armani, 7 For All Men Kind (superjeans), Drykorn, Profuomo en bb chum (kleurrijke overhemden van de Beemsterse ontwerper Martijn Both) maken deel uit van de modieuze en kwalitatief hoogwaardige collectie van Bram Mannenmode. De op maat gemaakte en desgewenst gepersonificeerde pakken verdienen een apart plekje in de overzichtelijke shop. ‘Je kiest voor je bruiloft toch óók voor een maatpak dat je zelf styled’, prijkt op een A4’tje achterin de winkel. Waarmee Ronald eigenlijk duidelijk wil maken dat een dergelijk maatkostuum het ook in het dagelijks leven of in je baan uitstekend doet.

Sprong in het diepe

Ronald Witmondt nam vijf jaar geleden een sprong in het diepe. Na bijna 18 jaar voor een werkgever in de bedrijfskleding te werken, koos hij voor eigen baas zijn. Hij heeft er geen moment spijt van gehad, ook niet na bijna vijf maanden coronamaatregelen. “Ik was destijds 55 jaar en vond het best spannend. Terugkijkend op de afgelopen jaren zijn we erin geslaagd een grote vaste klantenkring op te bouwen en veel vertrouwen van onze klanten te winnen. Men ervaart het als prettig om te shoppen in een ontspannen en gastvrije omgeving. Om eerlijk te zijn ben ik daar best heel trots op.”

Bram Mannenmode, Kaasmarkt 7 Purmerend, tel. 06 30130799. Voor meer informatie kijk op brammannenmode.nl

Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00