Logo regiozakenwaterland.nl
(De nieuwe staat van Waagplein 10. (Foto: EWP Ingenieurs ))

EWP Ingenieurs biedt maatwerk voor de particulier en het MKB

Foeilelijke plekken omgetoverd tot ‘plaatjes’ van projecten. Het was de kop boven een artikel uit een editie van Regio Zaken van vorig jaar. Aan het woord was Eric Westerneng, directeur/eigenaar van EWP Ingenieurs uit Kwadijk. Westerneng vertelde over een aantal opvallende projecten in de binnenstad van Purmerend, die hij samen met zijn team van architecten, bouwkundigen en constructeurs heeft gerealiseerd en gaat realiseren.

De oplettende bezoeker van het centrum van de stad kan het niet zijn ontgaan dat het pand Breedstraat 5 en het project Kerkstraat 31 en 33 op het voormalige parkeerterrein aan de Kerkstraat een lust zijn voor het oog en een verrijking voor de binnenstad. Maar er gebeurt veel meer op het kantoor in Kwadijk.

Hoogwaardige appartementen

Zo is aan het Waagplein de afgelopen vier maanden druk ver(nieuw)bouwd aan de vestiging van Salon Anja. Het pand is gerenoveerd, compleet met een nieuwe gevel. Boven de schoonheidssalon zijn twee hoogwaardige huurappartementen verrezen.

Het Waagplein is echter nog niet af van de specialisten van EWP. Op de plek waar voorheen modezaak InStyle was gevestigd, wordt aan de hand van de ideeën van het ingenieursbureau plaats gemaakt voor kapsalon Tonyson, die nu nog naast Salon Anja zit. Op de plek van Tonyson wordt een compleet nieuw pand gebouwd.

Westerstraat

Even verderop in het centrum, op de adressen Westerstraat 21-27-29, start EWP op 1 oktober 2020 met de complete vernieuwing. Het gaat om de voormalige winkel van Hans Anders, de ernaast gelegen kapsalon van Marianne’s Hairdesign, de steeg en het winkelpand aan de andere kant van de steeg. De kapsalon verhuist definitief naar de Padjedijk. Op de begane grond en verdiepingen komen 6 grote 3-kamer appartementen voor de verhuur. Eric Westerneng denkt dat als alles naar wens en volgens planning verloopt, het geheel derde kwartaal van 2021 kan worden opgeleverd.

Slotplein Purmerend

Dan is de herontwikkeling van het Slotplein aanstaande. De verwachting is dat hiermee in februari 2021 gestart kan worden. Het plan voorziet in de bouw van koop en huurappartementen op de verschillende verdiepingen. Aan de voorkant komt kleinschalige en historiserende bebouwing in verschillende hoogtes. Zodat het doet voelen alsof het er altijd heeft gestaan.

De bouwplannen kregen in de achterliggende maanden vele handen op elkaar. Dat leden van de Vereniging Historisch Purmerend de herontwikkeling toejuichen bleek wel uit de reactie van toenmalige voorzitter Tineke Abercrombie-Schoorl. “Het wordt echt prachtig. Je hoopt dat alle ontwikkelaars zoals hier puur met gevoel voor de stad bouwen”, zei ze vol lof.

Baanstee-Noord

Op industrieterrein de Baanstee Noord heeft EWP het pand van Caravancentrum Waterland ontworpen en begeleid, een robuust modern pand dat over twee lagen gevuld is met caravans. Ondertussen wordt op een andere kavel al een nieuwbouw plan voorbereid voor een ander groot Purmerends bedrijf.

Huurappartementen Gorslaan

Met de bouw van 57 sociale huurwoningen aan de Gorslaan bewijst EWP zich niet alleen te focussen op nieuwbouw in het midden en hoge segment. Naar verwachting start de bouw op 1 april volgend jaar. Het is een project van hoogwaardige sociale huurwoningen die in samenwerking met een corporatie tot stand komt. Eric Westerneng: “De vraag naar hoogwaardige woningen in de sociale huur is enorm groot. Dit hebben wij wel ondervonden met de herontwikkelingsprojecten aan de Waterlandlaan en het oude Liduina Ziekenhuis. Aangezien wij altijd kijken naar waar er in de markt behoefte aan is hebben zeker ook dit soort projecten onze aandacht. We kijken in dat kader ook grondig naar nieuwe bouwconcepten. En houden er rekening mee dat wat we bedenken jaren later nog goed te verhuren of verkopen is. Dat doen we over het algemeen in samenwerking met makelaars, ontwikkelaars en gemeenten.”

Horeca, verbouw en renovatie

Ook de horeca op de Koemarkt maakt gebruik van de diensten van het team uit Kwadijk. Voor Brasa is de vergunning verzorgd voor de samenvoeging met het naastgelegen pand. En voor Roast, waar de kap een andere invulling gaat krijgen, is het gehele traject met de gemeente verzorgd. Brasa Beemster wordt onder leiding van EWP omgezet naar restaurant met hotel, hiervoor is het vergunningentraject en de monumentenvergunning doorlopen.

Hotel Amsterdam Noord

30 meter hoog, 144 kamers, een restaurant op de begane grond en een sky bar met uitzicht op het IJ, dat zijn de voornaamste ingrediënten van de hotelontwikkeling welke EWP realiseert in Amsterdam. Van A tot Z worden alle zaken uit handen genomen voor de eigenaar. “Alleen het bouwen doen we niet zelf”, geeft Eric Westerneng aan.

Stadsvernieuwing Amstelveen

Maar ook grote stedenbouwkundige opgaven worden aangepakt, zo is de stedenbouwkundige onderlegger voor de realisatie van 172 woningen afkomstig van EWP, welke hiermee de eerste aanzet heeft gegeven voor de realisatie van nieuwbouwwijk De Scheg in Amstelveen.

EWP Ingenieurs kenmerkt zich door een jong en enthousiast team dat zowel de particuliere als zakelijke markt geheel bediend. Architecten, bouwkundigen en constructeurs. Bij EWP pakken ze elk bouwplan aan met een persoonlijke aanpak. Niet onbelangrijk is dat er altijd één centraal contactpersoon is die alles voor u regelt.

Het team verzorgt voor particulieren constructie berekeningen, tekeningen voor dakkapellen en aanbouwen maar ook de gehele realisatie van vrijstaande woningen. In de zakelijke markt (MKB en grootzakelijk) worden de ondernemers geholpen van reclamezaken tot aan de complexe huisvestingsvraagstukken, want EWP regelt zelfs als het nodig is voor de ondernemer de complete bedrijfshuisvesting.

“U geeft aan wat uw wensen en eisen zijn en wij pakken alles op. We zijn zelf pas tevreden als de klant dat ook is”, zo luidt de stelregel bij EWP.

Meer berichten