Logo regiozakenwaterland.nl
(Foto: Han Giskes)

Ontzorgen zit in het dna van bedrijfsmakelaar René Dijkstra

Doen wat je beloofd, elke keer de juiste match zien te vinden tussen vraag en aanbod, de markt goed kennen en 100% zeker zijn van je zaak. Het is René Dijkstra aan de hand van deze handelswijze gelukt om in de kwart eeuw dat hij nu (bedrijfs)makelaar is recht overeind te blijven en succes te behalen. Volgens Dijkstra is zijn tak van sport een constante vitamine R, de R van Relaties.

“Mijn vak is en blijft people business. Persoonlijke contacten met de mensen waar ’t om draait. Bovendien flexibel, betrokken en creatief zijn en zorgen voor een passende bedrijfsoplossing. Denken en doen als ondernemer tussen de ondernemers met alle kennis van de (lokale) markt. Ik noem het ontzorgen”, geeft hij zijn succesformule prijs. Het is de mens en ondernemer René Dijkstra ten voeten uit.

Dijkstra, in zijn vrije tijd fervent liefhebber en verzamelaar van exclusieve Volvo-modellen, opereert in de grote cirkel Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Alkmaar, Hoorn en Schagen. Zijn bestand van vaste klanten is de afgelopen 25 jaar gestaag gegroeid. Ook vanuit het buitenland wordt hij regelmatig gebeld, met de vraag of hij als tussenpersoon wil dienen in de verhuur of verkoop van een stuk commercieel vastgoed. “Er zijn de afgelopen jaren flink wat mensen in het buitenland gaan wonen die bijvoorbeeld panden bezitten in Hoorn, Purmerend of Alkmaar en mij vragen een huurder of koper te zoeken.”

Verdiepen in profiel

Tijdens het eerste contact met (ver)huurders of (ver)kopers verdiept Dijkstra zich in het profiel van hem of haar. “Ik moet er een bepaald gevoel bij hebben. Vind ik ook evident voor het vertrouwen. Als dat er niet is wordt het sowieso een stroperig en dus ingewikkeld proces. Ik zeg ook vaak dat het gaat om de vent, niet om de tent.”

René Dijkstra doet de laatste jaren veelvuldig goede zaken met het verkopen van bedrijfsunits. Onlangs nog leverde hij in Heiloo 32 units op. In snel tempo vond hij voor 28 ruimtes een koper, de overige vier hoopt hij binnenkort te verhuren. Jammer vindt René het dat de gemeente Purmerend de deur in het slot heeft gegooid ten aanzien van het realiseren van nieuwe bedrijfsunits op Baanstee-Noord.

Gemiste kans

“De gemeente is van mening dat er voldoende van dit soort verzamelgebouwen zijn. Dat is in mijn ogen een gemiste kans, want de markt voor zzp’ers is ondanks corona nog steeds groeiende. Zzp’ers vormen de motorolie van de economie. Nu is het zo dat 60% van de aanvragen die ik krijg buiten Purmerend zijn. Maar ik snap zo’n beleid niet goed. Gemeente, krab eens goed achter je oren en probeer niet alleen de grote jongens naar de stad te halen, maar denk ook vooral aan de kleintjes”, aldus René.

Interessant

De vele facetten van het makelaarsvak maken het voor hem extra interessant. “Ik heb al veel nieuwbouwontwikkelingen gedaan, heb bijvoorbeeld het Horizon College naar Purmerend gehaald. Ik ben nu bezig met een groot herontwikkelingsplan in Amsterdam-Noord. In Purmerend ga ik aan de slag met de totstandkoming van 20 appartementen aan de Achterdijk. Een andere prachtige klus is het project op het voormalige terrein van Henkes Senefelder aan de Van IJsendijkstraat in Purmerend. Daar wordt 3.300 vierkante meter aan woonruimte ontwikkeld, voornamelijk starterswoningen. Dat zijn geweldige projecten.”

Herontwikkelen, het omzetten van kantoren en winkels naar woonruimtes! René Dijkstra ziet het om zich heen steeds meer gebeuren. “In Amsterdam-Noord zijn ze er heel nadrukkelijk mee bezig. En ook elders in de regio worden er grote en kleinere projecten herontwikkeld. Met groot succes. Kan ook niet anders want er is veel vraag naar. Dat zal voorlopig ook wel blijven.”

Tesla Motors

Onlangs bemiddelde René met succes in een transactie met Tesla Motors. Ter ontlasting van de Amsterdamse vestiging huurt Tesla de komende 10 jaar het voormalige pand van autobedrijf Van Mossel aan Component.

René Dijkstra Bedrijfsmakelaardij kent een rijke historie met transacties die verkocht/verhuurd zijn, die teruggaat tot 1996. Groot worden door klein te blijven! Dat is het motto van René Dijkstra Bedrijfsmakelaardij. “Ja, ik ben ambitieus en geloof in mijn product. Maar ik doe me niet groter voor dan ik ben en vind mezelf eigenlijk wel een steady factor”, zegt René tot slot.

René Dijkstra Bedrijfsmakelaardij, Weerwal 19 Purmerend. Tel. 0299- 41 62 34. E-mail: info@renedijkstra.nl Website: renedijkstra.nl

Meer berichten