Logo regiozakenwaterland.nl
(William van der Meer. (Foto: Els Broers))

William van der Meer: “Praten met een ondernemer vind ik het leukste wat er is!”

William van der Meer (52) is terug van weggeweest. Sinds begin deze maand is hij na vijf jaar weer bij Rabobank Waterland en Omstreken actief als Risicospecialist bij het team Verzekeren. Daarmee is William, getogen in Ilpendam en tegenwoordig woonachtig in Edam, weer terug op zijn honk.

Zonder William van der Meer hadden de inwoners van Ilpendam misschien wel jarenlang het landelijke, regionale en plaatselijke nieuws én de folderaanbiedingen moeten missen. William lachend: “Ik bracht toen ik jong was bijna alles rond: zes dagen per week vier landelijke kranten en daarnaast de lokale krantjes én de folders. Ze noemden me de krantenmagnaat uit Ilpendam.” Samen met zijn drie oudere zussen groeide hij op in het dorp waar in zijn jeugd nog een groot aantal winkels goede zaken deed. Ook de Rabobank had er een filiaal. “Rabobank was dé bank. Ik nam er op vrijdag altijd geld op om in het weekend uit te kunnen gaan”, herinnert William zich. Hij was actief in de plaatselijke jongerenvereniging: Sjilp. William: “Ik was er penningmeester en op vrijdagavond draaiden we muziek in het dorpshuis. Er waren dagen bij dat er meer dan 100 bezoekers uit heel Waterland op af kwamen. We waren echt een begrip in de regio.”

Puur toeval

William vervolgde zijn opleiding in Purmerend en Amsterdam. Het was toeval dat hij in de verzekeringsbranche terecht kwam. William: “Ondanks mijn krantenwijk en het vrijwilligerswerk, was ik toen ik jong was nooit zo bezig met mijn carrière. Ik hield van lol maken, van gezelligheid.” Het omslagpunt kwam na een ingrijpende gebeurtenis. William: “Tijdens kerstmis 1994 raakten vrienden met hun auto door de gladheid in een slip. De auto belandde in het water van de Purmerringvaart. Alle zes inzittenden kwamen om het leven. Ik besefte dat ik daar ook bij had kunnen zijn. Dat was de aanleiding om serieuzer in het leven te staan.” Hij voegde daad bij het woord, volgde een opleiding in de assurantiebemiddeling en ging aan de slag als Intern Specialist Verzekeren bij de Rabobank in Edam-Volendam. “Een geweldig leuke tijd. Ik heb daar heel veel geleerd. Het was een betrokken en hecht team. Wat ik leuk vind aan het werken in de verzekeringsbranche? Ik vind het belangrijk dat het recht zijn loop heeft. Dat als iemand bijvoorbeeld schade lijdt waar een ander verantwoordelijk voor is, je krijgt waar je recht op hebt. Maar ook het feit dat je mensen kunt helpen en adviseren met het afdekken van risico’s die ze financieel zelf niet kunnen dragen.”

Van krantenmagnaat tot risicospecialist

Na een fusie van de lokale Rabobanken werkte William als Adviseur Verzekeringen bij Rabobank Waterland en Omstreken en daarna bij Rabobank Zaanstreek. Hij maakte een uitstapje van 3 jaar naar Univé, maar keerde weer terug naar Rabobank, naar het regionale team dat de zakelijke verzekeringen oppakt voor alle lokale Rabobanken in Noord-Holland Noord. Eerst extern en sinds begin augustus weer in dienst als Risicospecialist Verzekeren. “Ik ben ontzettend blij weer terug te zijn bij het team Verzekeren. Mijn werkgebied is Waterland en omstreken: mijn eigen vertrouwde omgeving.” William is een buitendienstman in hart en nieren.

“Ik vind het leuk om met ondernemers in gesprek te zijn. Om ze inzicht te geven in verzekerbare risico’s en op zoek te gaan naar de meest passende oplossingen voor het bedrijf. Zodat je als ondernemer met een gerust hart kunt ondernemen. Bij de bank staat een team van experts klaar om ondernemers te helpen bij schade en vragen. We geven een advies dat aansluit op de situatie en de wensen van de klant. Of je nu gaat voor de scherpste prijs of de beste dekking. Voor de ondernemer is het fijn dat hij weet bij wie hij terecht kan; niet alleen bij schade, maar ook als hij iets wijzigt in zijn bedrijf om te sparren of er nieuwe risico’s ontstaan. En word ik hiervoor aangesproken bij de bakker of de slager? Dat is geen enkel probleem. Want praten met een ondernemer over het bedrijf, dat vind ik het leukste wat er is. Het enthousiasme van een ondernemer, hoe hij of zij zover is gekomen, wat de plannen zijn. Ik word in een gesprek altijd weer aangestoken door hun ondernemersdrive. Ik kijk ernaar uit de komende tijd weer met ondernemers uit de regio Waterland om de tafel te zitten!”


Meer berichten