Logo regiozakenwaterland.nl
De matchgroep van de Waterlandse Uitdaging in actie. (Foto: Els Broers)

BeursVloer wordt MatchMaand

PURMEREND/WATERLAND - Door het Covid-19 virus kan helaas ook de Beursvloer van de Waterlandse Uitdaging dit jaar niet doorgaan. Maar daar is iets op gevonden: de MatchMaand. Niet met de gezelligheid van het bij elkaar zijn en contacten leggen, maar wel de mogelijkheid voor maatschappelijke organisaties om toch – digitaal – een match te maken met een bedrijf. “Het is in principe wat wij het hele jaar door doen, maar daar zetten we nu de snelkookpan op door te clusteren in één maand”, vertelt Agnes Bak, manager van de Waterlandse Uitdaging. Tot 14 oktober kunnen organisaties en bedrijven via de website hun vraag of aanbod indienen. De eerste aanvragen zijn al binnen.

Een matchvraag kan in principe het hele jaar door worden doorgegeven. De matchgroep van de Waterlandse Uitdaging, bestaande uit twaalf mensen uit het bedrijfsleven, komt vier keer per jaar bij elkaar om te brainstormen over de aanvragen en deze uit te zetten. Dit jaar zullen ze vanaf 14 oktober in een intensief proces de aanvragen van de MatchMaand in goede banen gaan leiden. Er mogen drie enkele aanvragen worden gedaan per organisatie. Agnes: “We hebben de bedrijven gevraagd of ze willen mee doen, en alle vorige deelnemers aangeschreven. Een aantal heeft het aanbod al kenbaar gemaakt op de site, dus de kop is er af!.”

Inkoppers

Vanaf 14 oktober worden de aanvragen geïnventariseerd waarna de matchgroep op 20 oktober bijeen komt voor overleg. “We gaan kijken of er inkoppers in zitten, en die verdelen onder elkaar”, legt Agnes uit. “De moeilijker aanvragen laten we even zitten tot 3 november, daar moet vaak wat meer over worden gebrainstormd. Uiterlijk 16 november moet alles rond en verwerkt zijn.”

Na de gong

De bedrijven weten dan inmiddels waar ze aan zijn gekoppeld, de maatschappelijke organisaties echter nog niet. Zoals ook op de beursvloer is alles pas concreet wanneer de gong slaat om 5 uur aan het eind van de beurs. Deze gong komt op 19 november, inderdaad om 5 uur, wanneer alle organisaties tegelijkertijd een mail krijgen met daarin hun matchformulier. Ook de website wordt hiervoor ingezet, onder andere met een video die het hele proces van de matchgroep heeft gevolgd.

Meer berichten