Logo regiozakenwaterland.nl
(Jurjen (tweede van links met het predicaat) en Jan Groenhart (tweede van rechts) met partners. Links burgemeester Don Bijl. (Foto: Han Giskes))

Groenhart Groep officieel Hofleverancier

PURMEREND - Enkele maanden na het in gebruik nemen van het nieuwe hoofdkantoor in Baanstee-Noord in Purmerend heeft Groenhart Groep de Koninklijke status gekregen. Het familiebedrijf mag zich vanaf nu Hofleverancier noemen. Burgemeester Don Bijl overhandigde zondag het predicaat aan directeur Jurjen Groenhart (40). Het zegt alles over het Purmerendse bedrijf, want Hofleverancier wordt alleen toegekend aan bedrijven die een zeer belangrijke plaats innemen in de regio. En voor Groenhart geldt dat dus al ruim 100 jaar.

De huidige directeur vertelde het al heel bijzonder te ervaren om het Hofleverancierschap te krijgen. Daarbij ging hij terug naar de beginjaren van het bedrijf, en dan met name naar zijn overgrootvader Jan. Daarna kwam Jurjens opa Auwel, die het bedrijf verder opstuwde. De vader van Jurjen, Jan, zorgde ervoor dat het bedrijf verder uitgroeide.

In het zakenblad Regio Zaken van mei van dit jaar liet Jurjen Groenhart weten dat hij vanaf zijn 14e jaar de eerste klusjes in het familiebedrijf deed. Hij hielp bij de gereedschap-, vuurwerk- en schaatsafdeling in de toenmalige winkel aan de Westerstraat in de binnenstad van Purmerend. Later volbracht hij een bedrijfseconomische opleiding aan de Universiteit van Amsteredam en werkte hij als consultant in de IT. "Ik heb meerdere bedrijven van binnenuit gezien en kennis opgedaan", liet hij in Regio Zaken weten.

Gepokt en gemazeld keerde Jurjen terug in het familiebedrijf. En in de geest van zijn grootvader, opa en vader, maar met de tools anno nu heeft hij het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Met het predicaat Hofleverancier als ultieme bekroning.

Na de toespraken van burgemeester Bijl en Jan Groenhart overhandigde Dick Rijser nog een boek aan Jan Groenhart en verraste de medewerkers van Groenhart de directie met een boom. Die, als het goed gaat, minstens een eeuw blijft groeien en bloeien.

Meer berichten