Logo regiozakenwaterland.nl
Margot van Huijkelom. (Foto: Jérôme Macé)

Ode aan de vrouwelijkheid bij Hermée

PURMEREND - Modezaak Hermée aan de Peperstraat bestaat één jaar en zij viert dat met een expositie van fashion illustrator Margot van Huijkelom. De kunst van Margot sluit naadloos aan bij de mode van Hermée.

Bij Hermée kun je terecht voor draagbare kleding waarmee je altijd charmant voor de dag komt. Haar tijdloze stijl onderstreept je vrouwelijkheid en verlangens. Willen we niet allemaal verzorgd, smaakvol en zelfbewust door het leven gaan? De basics van Hermée zijn tijdloos en elegant, wat zorgt voor een krachtige, ingetogen uitstraling.

Houd je van mode? Dan past het werk van uit Oisterwijk afkomstige en deels in Frankrijk woonachtige Margot van Huijkelom (54) ook bij jou. Je fashion-hart gaat sneller kloppen bij het zien van haar Fashion Candy’s, zoals haar originele tekeningen ook wel genoemd worden.

Stijlvol en vrouwelijk

Verfijnde elegantie tovert Van Huijkelom tevoorschijn met haar vaardige penseelstreek. Door het gebruik van een mix van materialen en technieken geeft ze haar werk gelaagdheid en overtuigingskracht. Daarnaast verstaat ze de kunst om verschillende stoffen goed weer te geven. Zie je dat bontje? De satijnen strik en die tule rok? Ze zien er als echt uit. De houding en gezichtsuitdrukking van haar portretten stralen beweeglijkheid en zelfverzekerdheid uit.

Margot heeft lef voor ‘leegte’ in haar portretten en geeft hiermee onze verbeelding vrij spel. Einstein zei het al: ‘ware intelligentie is niet kennis, maar verbeelding’. Dat maakt dat het werk van Margot uitstijgt boven een ‘modeplaatje’. Haar Art Candy’s zijn kunst in optima forma, ze toveren een glimlach op ons gezicht en maken dat wij haar creaties in ons hart sluiten. Dat is wat de stijlvolle mode van HERMEÉ ook met ons doet: haar mode levert ons meer op dan een ‘mooi plaatje’, zij ondersteunt onze vrouwelijkheid en kracht.

Staat van dienst

Margot van Huijkelom heeft een behoorlijke staat van dienst. Ze illustreerde in vele wereldberoemde modebladen waaronder Vogue Japan, Harrods, Harpers Bazaar en Jan. Ze exposeerde onder andere tijdens de Fashion Week Amsterdam en Parijs, Bij Pan Amsterdam, Zerp Gallery Rotterdam en Hotel The Grand Amsterdam.

Meet & Greet Margot

Vier het eenjarig bestaan van Hermée mee, en Meet & Greet kunstenares Margot van Huijkelom op zaterdag 10 oktober. Alle voorzorgsmaatregelen van het RIVM worden in acht genomen! Je bent van harte welkom om te genieten van de kunst en van de nieuwe, inspirerende najaars- en wintercollectie 2020/2021.

Meer berichten