‘Toegezegde steunpakket broodnodig’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

REGIO - Het gaat helaas nog altijd niet goed en de druk op de zorg is nog torenhoog. Desondanks komt de nieuwe verlenging van de lockdown met drie weken als een mokerslag aan bij veel ondernemers, laten MKB-Nederland en VNO-NCW op de website van MKB Nederland weten. “Zeker in die sectoren die nu al zo lang op slot zitten zoals de evenementensector, touringcarbedrijven, reisbranche, sportscholen, horeca, culturele ondernemers, winkeliers en toeleveranciers. De reserves van ondernemers zijn op.”

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is de door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé. “Over de verdere verruiming van het steunpakket en wat nodig is praten we ook deze week verder door met het kabinet. Essentieel daarbij is ook dat er perspectief komt met een plan hoe sectoren straks open kunnen nu de vaccinatiecampagne en het testen echt op stoom komen’, aldus de ondernemersorganisaties.

De ondernemersorganisaties maken zich verder hard bij het kabinet voor een slim plan hoe de economie straks weer open kan. “Dat kan ondernemers weer het perspectief geven dat nu ontbreekt. Verder moeten we nadenken over hoe we de economie straks een kickstart geven en ondernemers weer kunnen gaan investeren.”

Purmerendse retail

Voor de retail spant het onder andere om de voorraadvergoeding. In Purmerend volgt Richard Gort, voorzitter van de Purmerendse Centrum Ondernemers en zelf winkeleigenaar, het nieuws op de voet. Hoe staat de Purmerendse retail in dit alles? “De situatie hier is natuurlijk gelijk aan de rest van het land, de ondernemers hebben het zwaar. Onze brancheorganisatie INretail doet erg zijn best om ons te voorzien van actuele informatie. Wij spelen dat allemaal door naar onze leden. Om ze handvatten te geven over wat wel en niet kan. Daarnaast zijn we erg druk om zoveel mogelijk ondernemers op de webshop van www.purmerendwinkelstad.nl te krijgen. Momenteel zijn daar 90 bedrijven op te vinden, uit heel Purmerend, ook de winkelcentra. De website promoten we actief via onze social media-kanalen en op de digitale borden: om mensen te bewegen dat wanneer ze iets kopen ze dat lokaal doen.”

Voorraadvergoeding

De webshop op Purmerend Winkelstad is een ongoing proces. “Dat gaan we nog verder uitwerken en uitbouwen naar een soort warenhuis.Wanneer je als winkel niet online vertegenwoordigd bent wordt het heel lastig. Want de ‘pruimtentijd’, de periode na de feestdagen die we altijd al hebben, duurt nu al maanden. Met name die voorraadvergoeding wordt nog een ding, er zit een gat van 80 miljoen tussen wat de overheid wil uitgeven en wat INretail heeft berekend wat noodzakelijk is. Maar INretail is daarmee nog bezig voor ons en ik hoop van harte dat de overheid er nog eens goed naar gaat kijken. In ieder geval laten we ons niet kisten, en blijven we positief.”

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00