PRO reikt Ondernemersprijzen uit

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Afgelopen maandag kregen Sporting de Gors en KramerKuiper Accountants de Ondernemersprijs 2020 uitgereikt door Marco Dekker, de voorzitter van de Ondernemersprijs Commissie van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO). Sporting de Gors won in de categorie klein, KramerKuiper Accountants in de categorie groot. De winnaars waren bekend gemaakt de zondag ervoor, tijdens een speciale live uitzending van Ondernemend Purmerend op RTV Purmerend.

Ze ontvingen de oorkonde, het Melkbrugbeeldje, en natuurlijk een flinke bos bloemen. Maar feestelijk was het evengoed al, gezien de vele reacties die beide prijswinnaars al hadden ontvangen na de uitzending van zondag. “Wij zijn hier echt hartstikke blij mee”, zeggen George en Wilma Bruijnesteijn van Sporting de Gors. “Alle reacties geven een heel goed gevoel.” En trots op de sportschool waar ze al bijna 39 jaar ziel en zaligheid in leggen. “We hebben natuurlijk veel vaste klanten. We proberen dan ook een familiegevoel creëren. Het is belangrijk om goede apparatuur te hebben en goede lessen te geven, maar het belangrijkst zijn voor ons de mensen. Die moeten zich prettig voelen en zich gezien weten. Wij zien de klant, de persoon staat bij ons voorop.” En dat wordt gewaardeerd. “Gisteren zijn we weer gestart op het parkeerterrein, in de open lucht en ook dan is het geweldig om de reacties te zien, hoe blij mensen zijn dat ze weer kunnen. Dat doet enorm goed.”

Online doorgaan

Maar stil zaten ze niet deze coronaperiode. “We zijn natuurlijk online altijd doorgegaan. En nog steeds. Met lessen die mensen prima thuis kunnen volgen. We hebben een heel mooi Technogym programma. Daarin kun je live de les volgen, en zo hebben we ook gewoon contact met de mensen. Dan blijven er altijd wel 15 of 20 mensen even hangen en nakeuvelen. Zo hou je contact. Ze zien de leraren, ze zien ons. Nadat we de prijs gewonnen hadden moesten we in beeld komen en begonnen ze voor ons te zingen. Zo leuk!.”

Iedereen gegund

De nominatie was wel onwerkelijk. “Je kent na 38 jaar zoveel mensen, en je gunt het aan iedereen. Wij zijn niet de enige die het moeilijk heeft. We proberen op onze manier anderen zoveel mogelijk te ondersteunen en te supporten. Verder is het afwachten hoe het straks allemaal gaat. En hoe mensen er weer tegenaan kijken, of ze weer allemaal terugkomen. Dat hopen we natuurlijk wel. Maar dat thuiswerken blijft voorlopig wel, en hoe lekker is het om tussendoor even een klein uurtje te sporten?”

Tekst loopt door onder afbeelding


Cees Kramer, Piet Kramer, Marco Dekker, Tom Zwarthoed en Marco Kuper. Foto - Han Giskes

Bijzonder en trots

Ook KramerKuiper zit al dagen volop in de bloemen en het gebak. “Wij waren best verrast dat een accountantskantoor hiervoor werd genomineerd, er zitten meer goede accountants in Purmerend. Maar het zijn toch onze klanten die dat hebben gedaan, dus we vinden dat heel bijzonder en we zijn er ook wel een beetje trots op”, vertelt Marco Kuiper. Hij startte samen met Piet Kramer in 2000 het kantoor in de Bloemenbuurt op. Inmiddels is ook Piets zoon Cees toegetreden, telt het kantoor zo’n 25 werknemers en beschikt het over een sterke fiscale afdeling.

Regionaal en landelijk

Het is ook één van de weinige accountantskantoren dat een AFM-vergunning heeft waardoor er niet alleen jaarrekeningen worden opgemaakt maar tevens gecontroleerd. “Dat maakt ons behalve een regionale ook een landelijke speler, en is ook wel ons onderscheid.” KramerKuiper heeft veel klanten in het mkb, waar ook veel familiebedrijven tussen zitten. “Dan heb je toch met een breder scala aan activiteiten te maken, zoals opvolging, estate planning etc.”

Inzichtelijk maken

“En omdat we behoorlijk wat klanten hebben die het afgelopen jaar en nu nog te maken hebben met coronabeperkingen, zijn we daar ook vrij druk mee. We fungeren als klankbord om ze te helpen door deze periode heen te komen. Dat gaat om accountantsverklaringen bij subsidies, uitzoeken op welke regelingen zij recht hebben, alles inzichtelijk maken. De klant moet blind op je kunnen varen, en dat kunnen ze.”


George en Wilma Bruijnesteijn. Foto - Han Giskes

Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00