“Tevreden klanten zijn het mooiste compliment voor ons vakwerk”

Algemeen
Afbeelding
Jeroen Goorseberg: "Ik denk in oplossingen, dat is denk ik wel mijn toegevoegde waard." (Foto: Rodi Media/NV)

Vijf jaar geleden had Jeroen Goorsenberg niet verwacht dat hij nu, in zijn eerste jubileumjaar, grote villa’s en enorme panden in Amsterdam zou schilderen en daarnaast zelfs volledige projecten aanneemt. “Dat was ook niet mijn streven, maar ik ben er wel trots op. Je moet er wel je best voor doen, het komt je niet aanwaaien”, geeft hij aan.

Hij startte zijn bedrijf JMG Schilderwerken vijf jaar geleden alleen. ‘’Ik wilde echt kwaliteit leveren en werk afleveren op mijn eigen manier, zo kun je een knap stukje werk realiseren. Dat heb ik stapsgewijs opgebouwd, eerst in de avonduurtjes en weekends omdat ik overdag nog voor mijn oude werkgever projecten uitvoerde, en sinds het tweede jaar groeide dit al snel zo dat ik ging samenwerken met andere zzpers. Inmiddels is mijn klantenkring enorm gegroeid en heb ik zelf een vast team gevormd om mijn klanten van dienst te kunnen zijn met alle projecten. Natuurlijk schilder ik zelf ook nog, maar ook regel ik alle zaken eromheen. Het is belangrijk om overal controle op te houden zodat het werk goed wordt uitgevoerd. Het is wel prettig dat ik werk uit handen kan geven nu, ik heb geleerd bepaalde dingen meer los te laten.’’

Ik denk in oplossingen, dat is wel mijn toegevoegde waarde

Veel regelwerk

Wat sinds een paar jaar ook noodzakelijk is omdat Jeroen het na een acuut leverfalen, met als gevolg een levertransplantatie twee jaar geleden, fysiek wat rustiger aan moet doen. “Het gaat wel prima nu”, zegt hij. “Maar in het begin had ik nogal wat complicaties. Ik werkte toen zeven dagen in de week, dat moet ik nu wat doseren. Dat kan nu ook, met de juiste mensen om je heen. Daarnaast ben ik met de grotere projecten ook veel tijd kwijt aan al het regelwerk op kantoor.”

Totaalpakket

“Zo zijn we nu bezig in Amsterdam met het herstellen van een gevel. Deze moest opnieuw gevoegd worden, houtrot wordt hersteld, de gevel wordt geïmpregneerd, en naast het schilderen zorgen wij er ook voor dat alle steigers worden geplaatst. Dan zoek ik de juiste vakmensen uit mijn eigen netwerk om dat te doen. Ik regel alles eromheen inclusief alle vergunningen. Ik lever daarmee een totaalpakket aan de klant, In oktober zit ik twaalf jaar in het schildersvak en ik heb dus al een aardige kijk op vakmensen of beunhazen. Ik denk in oplossingen, zeg ik altijd. Bij zo’n project als dit, wat ik ook tegen kom, ik regel het en los het probleem voor de klant op. Dat is wel mijn toegevoegde waarde.’’

Professionaliteit

Het is een professionaliteit die Jeroen niet alleen in zijn werk laat zien, maar doorvoert tot in het kleinste detail. “Ik wil hoe dan ook professionaliteit uitstralen, alles moet kloppen en alles moet er knap uitzien. Van aanhanger tot kleding, van website tot materiaal.” Zo gedegen is hij ook bezig met zijn marketing. “Toen ik begon was ik vooral aan het flyeren. Daar kwam niet zoveel uit in het begin. Daarna zorgde ik dat mijn naam vooral veel langskwam: op social media, op de steigers, en nu zelfs op een billboard. En ik zit al jaren bij BNI, daar heb ik veel mooie klanten uit gehaald.”

Gespecificeerde offertes

Daarnaast is Jeroen druk met particulier werk. “Wat mijn klanten fijn vinden is dat ik al in de beginfase van een offerte heel duidelijk ben. Ik specificeer echt alles zodat ze precies weten wat elk onderdeel kost en ze weten waarvoor ze betalen. Dan is het ook eenvoudig om onderdelen aan te passen. Door mijn ervaring met projecten heb ik al vrij snel het complete beeld in mijn hoofd en kan ik alles goed met elkaar vergelijken. Dan kun je ook de hoeveelheid werk goed inschatten.”

Met slim plannen krijg ik met ons eigen team alles gedaan

En zelfs het flyeren uit zijn begintijd levert nu nog iets op, zegt Jeroen lachend. “Een bedrijf in Landsmeer dat veel panden bezit had die flyer jaren bewaard en nam vorig jaar opeens contact met me op voor werk. Daar ben ik nu de vaste schilder voor geworden.”

Mond tot mondreclame

Grote projecten, eengezinswoningen, vrijstaande woningen, binnenshuis of aan de buitenzijde: JMG Schilderwerken heeft alles in het pakket. Het team rukt uit vanuit Purmerend heel Noord-holland door met zelfs uitschieters naar Zuid-Holland. Met het eigen team krijgt Jeroen met slim plannen alles gedaan. “Omdat wij veel grote projecten doen breidt de klantenkring vanzelf uit in die richting. Wij hebben al meerdere malen geschilderd bij BN’ers en in het najaar staat een mooi project gepland bij een profvoetballer. Dat is voor ons een mooie doelgroep, en via mond tot mondreclame vinden ze mij. En het is natuurlijk erg leuk dat de VVE-beheerders weten dat je eigenlijk maar een klein bedrijf bent maar dat ze je toch de grote projecten toevertrouwen.”

Maar uiteindelijk telt bij Jeroen maar één ding: een tevreden klant. “Of dat nu iemand is met een grote villa, een VVE of iemand met een eengezinswoning. Voor iedereen moet het naar wens geschilderd zijn. Het mooie is dat de mensen eigenlijk altijd tevreden en blij zijn als wij zijn geweest. Dat is het mooiste compliment voor ons vakwerk.”

www.jmgschilderwerken.nl

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28