H20 en Samsung gaan samenwerking aan

Algemeen
Afbeelding
(Foto:aangeleverd )

Digitale en sociale vaardigheden van jongeren verder ontwikkelen tijdens het gamen, dat is het idee van de Samsung Sessions: het nieuwe initiatief van Samsung en de H20 Esports Campus. Vanaf deze maand zullen zij meer dan 350 jongeren opleiden met een intensief cursusprogramma waarbij kennisvergaring via de games Minecraft en Roblox centraal staan. Tegelijkertijd start er een cursus gamestreaming. Onder begeleiding van toptrainers ontdekken jongeren dat hun gametalenten ook buiten de gamewereld goed van pas komen.

Van design tot programmeren

Iedere cursus bestaat uit drie intensieve sessies van drie uur en wordt georganiseerd onder leiding van een toptrainer. Afhankelijk van de game leren jongeren meer over programmeren, digitaal design en gamestreaming. Een aantal jongeren zal aan het eind van het programma zelfs een zelfontworpen game mee naar huis kunnen nemen

Thuis zullen de deelnemers nog een aantal opdrachten en oefeningen uit moeten voeren om in aanmerking te komen voor het diploma, dat aan het eind van ieder traject wordt uitgereikt. Er zijn geen kosten aan het programma verbonden.

Menno van den Berg, President Samsung Benelux: “Met de Samsung Sessions helpen we jongeren om digitaal en sociaal vaardiger te worden, want via gaming kun je digitale, creatieve en sociale vaardigheden op een toegankelijke manier ontwikkelen. Samsung ziet de positieve effecten van gaming en wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren en de ondersteuning van de gaming-community.”

Arbeidsmarkt: groot tekort IT´ers, maar veel potentieel

Hoewel het aantal IT’ers in Nederland groeit, bestaat er nog steeds een groot tekort, zo blijkt uit de Monitor Techniekpact 2020. Meer dan de helft van de IT-vacatures blijkt moeilijk in te vullen. Werkgevers krijgen echter steeds vaker door dat goede gamers ook vaardigheden bezitten die ze in kunnen zetten voor een tech-carrière. Een goede speler in Minecraft zou zomaar ook talent kunnen hebben voor programmeren. De gamers van nu zijn de tech-professionals van de toekomst. 

Dirk Tuip (Oprichter H20 Esports Campus): De samenwerking met Samsung is een belangrijke volgende stap in het professionaliseren van de Nederlandse e-sports- en gaming wereld. Het stelt ons in staat om meer jongeren op te leiden en hun talenten te laten ontdekken en verder te ontwikkelen. 

Gelijke kansen

Voor dit project werken we nauw samen met jongerenorganisaties uit de regio. Zij stimuleren jongeren om aan de workshops mee te doen. Dat is belangrijk, want ieder kind verdient dezelfde kansen, ook als dat van huis uit niet vanzelfsprekend is.

Gezonde leefstijl

De workshops worden op een verantwoorde manier georganiseerd. Zo wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid schermtijd en wordt er gelet op de hoeveelheid beweging die de jongeren krijgen. Ook wordt gezorgd voor gezonde snacks en drankjes. Daarnaast wordt er tijdens de workshops rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. 

Inschrijven

Jongeren tussen de 12 en 24 jaar oud kunnen zich opgeven via https://h20.gg/samsung-sessions/.

Voor jongeren onder de 18 geldt dat zij hiervoor ouderlijke toestemming moeten ontvangen. Groepen worden op leeftijd ingedeeld.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen