Afbeelding
Dick Ranzijn. (Foto: aangeleverd)

De Rodi Groep investeert in lokale media door overname h-a-h kranten DPG Media

Algemeen

Vanaf 1 juli neemt de Rodi Groep in diverse fasen verschillende edities van DPG Media over. Zowel in de eigen uitgeverij Rodi Media als de dochteronderneming Uitgeverij West Media en het op te richten DWF Media in het oosten van Nederland. Rodi Media is ook uitgever van de ondernemersmagazines Regio Zaken Purmerend Waterland e.o en Regio Alkmaar Magazine (RAM).

Vanuit de samenwerking binnen AdLocal zijn gesprekken gevoerd tussen DPG Media en lokale uitgeverijen over wie het beste de lokale huis-aan-huiskranten kan exploiteren, zodat deze kranten hun rol in de maatschappij zo lang mogelijk kunnen blijven vervullen. De conclusie is dat de huis-aan-huiskranten de beste toekomst tegemoet zien bij partijen die zich volledig focussen op dit product. Lokale communicatie blijft een grote rol spelen in het dagelijks leven en de lokale media is een sterke schakel in het in beweging brengen en verbinden van de lokale inwoners. DPG Media blijft actief betrokken bij de huis-aan-huiskranten door de landelijke verkoop en samenwerking binnen Adlocal.

Dick Ranzijn, Algemeen Directeur Rodi Groep: “Deze overnames gaan de markt verder verduurzamen. Edities gaan verder ontdubbeld worden en dat zorgt er voor dat er overal straks nog één lokale, sterke, uitgever is met een focus op lokale communicatie. Een ander belangrijk aspect is dat Rodi hiermee haar marktpositie verder versterkt in Nederland.”

Rodi Media

De eigen Uitgeverij, Rodi Media, gaat Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier verzorgen. Deze edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 70.000 exemplaren.

Dochterondernemingen

Ook andere uitgeverijen, en tevens dochterondernemingen van de Rodi Groep, wiens hoofdkantoor is gevestigd in Broek op Langedijk, nemen lokale titels over van DPG Media om zo te investeren in lokale communicatie.

Uitgeverij West Media

Uitgeverij West Media gaat diverse edities overnemen in de regio Vlaardingen, Schiedam en Rijswijk. Dit zijn de edities Stadskrant Schiedam, Nieuwsblad Vlaardingen en Groot Rijswijk met een totale oplage van 90.000 exemplaren.

DWF Media

In het oosten van het land wordt een nieuwe uitgeverij opgericht waarin Rodi & DWF zitting nemen en de voormalige Tubantia-titels vanuit geëxploiteerd worden. Deze edities hebben een gezamenlijke oplage van ruim 250.000 exemplaren per week. De nieuw op te richten uitgeverij gaat geleid worden door de Rodi Groep en aangestuurd worden door Dick Hüve, huidig directeur van DWF Mediamakers.

Voor deze uitgeverijen is dit een mooie stap in het versterken van de lokale verbondenheid via huis-aan-huiscommunicatie op een duurzame manier. De Rodi Groep doet er alles aan om deze overgang soepel te laten verlopen, zowel voor de medewerkers, klanten als de lezers.

Samenwerkingen

Naast de overname van titels gaat een aantal externe uitgeverijen, welke nu al klant zijn bij Rodi, intensiever samenwerken met Rodi. Dit zijn onder andere DUIC (Utrecht), Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en Uitgeverij De Brug (Zwijndrecht). Rodi heeft voor deze partijen de kranten van DPG gekocht en gaat deze overdragen aan deze uitgeverijen. Het grootste belang hierin voor Rodi is uiteraard de drukorder, maar ook een verdere samenwerking op het gebied van crossmediale communicatie, specials en de extra ondersteuning die er vanuit Rodi geleverd kan worden op het gebied vanuit de verschillende staffuncties die er zijn in de groep.

Afbeelding
‘Visuele salespitch’; de onderschatte marketingtool Algemeen 11 jul, 10:06
Afbeelding
Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT! Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Purmerendse Spoonbill Gin is lekker op weg Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Het onterfde kind Column 11 jul, 09:54
Afbeelding
Ondernemend Purmerend: Actualiteit, een heldere boodschap en een fijne sfeer aan tafel Algemeen 11 jul, 09:51
Afbeelding
Posities versterken bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Algemeen 11 jul, 09:35
Afbeelding
NetwerkenWerkt! hét antwoord op arbeidsmarktvraagstukken Algemeen 11 jul, 09:33
Afbeelding
ShowYourSkills wint pitch om kinderen via app te laten bewegen Algemeen 11 jul, 09:28
Afbeelding
Zo anticipeert ondernemend Waterland op het tekort aan arbeidskrachten (deel 2): Tol Plaatwerk, Volendam Algemeen 11 jul, 09:18
Afbeelding
Stikstofmaterie vormt rode draad bij NV Purmerend Algemeen 11 jul, 09:15
Afbeelding
Duizendpoot op klompen Algemeen 11 jul, 09:14
Afbeelding
Wijziging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 Column 11 jul, 09:08
Afbeelding
Zinvol werk Column 11 jul, 09:05

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief