Van Miss Canvas naar holistisch centrum Just You

Algemeen
Afbeelding
Mirjam van Gaalen. (Foto: Rodi Media/NV)

In hartje Ilpendam is sinds november ‘Just You, plek voor jezelf’ gevestigd. Een groot, multifunctioneel holistisch centrum. Aan het roer staat Mirjam van Gaalen, voor velen nog bekend als ‘Miss Canvas’ die voor ondernemers en zzp’ers druk was het beste businessmodel in kaart te brengen. Daar gebruikte ze haar lange ervaring voor in de marketing en reclame, maar ook de trainingen die ze zelf volgde op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Anderhalf jaar geleden echter, ging bij Mirjam het roer radicaal om, op elk gebied. Het begon met een cursus Integrated Energy Therapy, daarop startte ze de Healingcompany om datzelfde in de praktijk te brengen, en nu is er dan dat mooie centrum, waarin verschillende activiteiten worden gebundeld.

Ze is gezien haar business achtergrond wellicht niet wie je zou verwachten in deze spirituele onderneming. Dat verbaast haar ook regelmatig. “Ik vind het zó mooi als mensen hier komen en ervaren dat wat wij doen helemaal niet zweverig is”, geeft ze aan in haar gezellige woonkamer die grenst aan de benedenzaal. “Dat deze methode een enorm effect heeft op hoe je alles ervaart. Want als je moet kiezen voor hard werken door wilskracht, of hard werken met moeiteloosheid, wat kies je dan?”

Het is natuurlijk coronatijd, mensen verklaarden me voor gek

Serene sfeer

Ondergedompeld in de serene sfeer van Just You kies je vanzelfsprekend voor het laatste. In het sfeervolle pand, een voormalig yogaopleidingscentrum, worden trainingen en cursussen gegeven en coach- en healingsessies vanuit de Healingcompany. De grote zaal en de bovenverdieping worden regelmatig verhuurd aan gezelschappen, maar ook bedrijven vinden de ruimte aangenaam om sessies in te houden. Uiteindelijk ziet Mirjam graag dat op de bovenverdieping een yogastudio zijn intrek gaat nemen, het wachten is op het eind van de coronacrisis. Maar klagen heeft ze niet, al zou je denken dat het niet een ideale tijd is om iets op te starten. “Het gaat eigenlijk vanzelf”, geeft ze aan. “De trainingen lopen gewoon door, dat mag tot 30 mensen, en hetzelfde geldt voor de 1 op 1 behandelingen.”

Leven op intuïtie

Dat het ‘vanzelf’ gaat komt mede doordat ze er zelf veel vertrouwen in heeft. Leven op intuïtie, daar draait het om. Hoe dat moet ontdekte ze een paar jaar geleden toen ze via een cursus voor het eerst in contact kwam met Integrated Energy Therapy. “Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ook in de vijf jaar dat ik Miss Canvas had. Het Canvas was een leuke en creatieve manier om het proces van verbinden op gang te brengen. Ik paste het bijvoorbeeld toe bij zzp’ers om te bepalen met welk businessmodel zij de markt op zouden gaan. Mijn overtuiging was en is dat als je iets doet dan moet je hart ervan in de fik staan, anders kun je beter wat anders gaan doen. Ik werkte ook met groepen en zo kwam ik weer terecht bij BNI, waar ik mede de chapter BNI Bruisend Ondernemen oprichtte. Dat heb ik 2,5 jaar gedaan, en het was een superleuke tijd.”

De echte Mirjam bleef over

Maar dan… “Tijdens die cursus Integrated Energy Therapy kwam ik echt écht thuis bij mijzelf, ik kon het niet verklaren. Ik vond zo’n innerlijke rust. Door de Integrated Energy Therapy Healing worden alle laagjes die zich om je heen hebben opgebouwd van wat je meeneemt in je leven weggepeld. Je krijgt een gereedschapskist voor het leven met zóveel inzichten in jezelf. Je energie gaat weer stromen, je komt heel dicht bij je intuïtie. Het Miss Canvas-frame was weggevallen, en de echte Mirjam van Gaalen bleef over”

Radicale stappen

Mirjam zette moeilijke en radicale stappen. Ze trok de stekker uit haar bedrijf, beëindigde haar huwelijk, en daarna gleed ze als vanzelf de richting in die ze zocht. “Ik startte de Healingcompany op en was me steeds bewuster dat we hier in de regio een goed holistisch centrum misten waar je terecht kunt om je te ontwikkelen. Toen ik op zoek was naar een woning met praktijkruimte kreeg ik de tip dat dit pand vrij kwam. Ik voelde de bijzondere sfeer die hier hangt en wist meteen: dit is het. Ik had geen geld, maar ik besloot het toch te doen. Het is natuurlijk coronatijd, mensen verklaarden me voor gek. Met mijn vader heb ik het in twee maanden tijd helemaal opgeknapt.”

Nieuw perspectief

“En je kunt het holistisch noemen, of spiritueel, dat maakt niet uit. Het is een plek waar je aan jezelf kunt werken, en jezelf kunt zijn, in al je kwetsbaarheid. Want juist nu hebben mensen dit nodig, net als de sportschool. Veel mensen zijn in een angstkramp gekomen. Met healing en coaching haal je dat er uit en krijg je weer perspectief. Kijk naar mij: in anderhalf jaar tijd is al het vorige gestopt, en is dit opgebouwd. Als je leeft vanuit je intuïtie word je vanzelf de weg opgeduwd die je eigenlijk wil. En daar word je heel blij van.”

www.justyouplekvoorjezelf.nl


Foto: Rodi Media/NV

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28