Van Miss Canvas naar holistisch centrum Just You

Algemeen
Afbeelding
Mirjam van Gaalen. (Foto: Rodi Media/NV)

In hartje Ilpendam is sinds november ‘Just You, plek voor jezelf’ gevestigd. Een groot, multifunctioneel holistisch centrum. Aan het roer staat Mirjam van Gaalen, voor velen nog bekend als ‘Miss Canvas’ die voor ondernemers en zzp’ers druk was het beste businessmodel in kaart te brengen. Daar gebruikte ze haar lange ervaring voor in de marketing en reclame, maar ook de trainingen die ze zelf volgde op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Anderhalf jaar geleden echter, ging bij Mirjam het roer radicaal om, op elk gebied. Het begon met een cursus Integrated Energy Therapy, daarop startte ze de Healingcompany om datzelfde in de praktijk te brengen, en nu is er dan dat mooie centrum, waarin verschillende activiteiten worden gebundeld.

Ze is gezien haar business achtergrond wellicht niet wie je zou verwachten in deze spirituele onderneming. Dat verbaast haar ook regelmatig. “Ik vind het zó mooi als mensen hier komen en ervaren dat wat wij doen helemaal niet zweverig is”, geeft ze aan in haar gezellige woonkamer die grenst aan de benedenzaal. “Dat deze methode een enorm effect heeft op hoe je alles ervaart. Want als je moet kiezen voor hard werken door wilskracht, of hard werken met moeiteloosheid, wat kies je dan?”

Het is natuurlijk coronatijd, mensen verklaarden me voor gek

Serene sfeer

Ondergedompeld in de serene sfeer van Just You kies je vanzelfsprekend voor het laatste. In het sfeervolle pand, een voormalig yogaopleidingscentrum, worden trainingen en cursussen gegeven en coach- en healingsessies vanuit de Healingcompany. De grote zaal en de bovenverdieping worden regelmatig verhuurd aan gezelschappen, maar ook bedrijven vinden de ruimte aangenaam om sessies in te houden. Uiteindelijk ziet Mirjam graag dat op de bovenverdieping een yogastudio zijn intrek gaat nemen, het wachten is op het eind van de coronacrisis. Maar klagen heeft ze niet, al zou je denken dat het niet een ideale tijd is om iets op te starten. “Het gaat eigenlijk vanzelf”, geeft ze aan. “De trainingen lopen gewoon door, dat mag tot 30 mensen, en hetzelfde geldt voor de 1 op 1 behandelingen.”

Leven op intuïtie

Dat het ‘vanzelf’ gaat komt mede doordat ze er zelf veel vertrouwen in heeft. Leven op intuïtie, daar draait het om. Hoe dat moet ontdekte ze een paar jaar geleden toen ze via een cursus voor het eerst in contact kwam met Integrated Energy Therapy. “Ik was altijd al bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ook in de vijf jaar dat ik Miss Canvas had. Het Canvas was een leuke en creatieve manier om het proces van verbinden op gang te brengen. Ik paste het bijvoorbeeld toe bij zzp’ers om te bepalen met welk businessmodel zij de markt op zouden gaan. Mijn overtuiging was en is dat als je iets doet dan moet je hart ervan in de fik staan, anders kun je beter wat anders gaan doen. Ik werkte ook met groepen en zo kwam ik weer terecht bij BNI, waar ik mede de chapter BNI Bruisend Ondernemen oprichtte. Dat heb ik 2,5 jaar gedaan, en het was een superleuke tijd.”

De echte Mirjam bleef over

Maar dan… “Tijdens die cursus Integrated Energy Therapy kwam ik echt écht thuis bij mijzelf, ik kon het niet verklaren. Ik vond zo’n innerlijke rust. Door de Integrated Energy Therapy Healing worden alle laagjes die zich om je heen hebben opgebouwd van wat je meeneemt in je leven weggepeld. Je krijgt een gereedschapskist voor het leven met zóveel inzichten in jezelf. Je energie gaat weer stromen, je komt heel dicht bij je intuïtie. Het Miss Canvas-frame was weggevallen, en de echte Mirjam van Gaalen bleef over”

Radicale stappen

Mirjam zette moeilijke en radicale stappen. Ze trok de stekker uit haar bedrijf, beëindigde haar huwelijk, en daarna gleed ze als vanzelf de richting in die ze zocht. “Ik startte de Healingcompany op en was me steeds bewuster dat we hier in de regio een goed holistisch centrum misten waar je terecht kunt om je te ontwikkelen. Toen ik op zoek was naar een woning met praktijkruimte kreeg ik de tip dat dit pand vrij kwam. Ik voelde de bijzondere sfeer die hier hangt en wist meteen: dit is het. Ik had geen geld, maar ik besloot het toch te doen. Het is natuurlijk coronatijd, mensen verklaarden me voor gek. Met mijn vader heb ik het in twee maanden tijd helemaal opgeknapt.”

Nieuw perspectief

“En je kunt het holistisch noemen, of spiritueel, dat maakt niet uit. Het is een plek waar je aan jezelf kunt werken, en jezelf kunt zijn, in al je kwetsbaarheid. Want juist nu hebben mensen dit nodig, net als de sportschool. Veel mensen zijn in een angstkramp gekomen. Met healing en coaching haal je dat er uit en krijg je weer perspectief. Kijk naar mij: in anderhalf jaar tijd is al het vorige gestopt, en is dit opgebouwd. Als je leeft vanuit je intuïtie word je vanzelf de weg opgeduwd die je eigenlijk wil. En daar word je heel blij van.”

www.justyouplekvoorjezelf.nl


Foto: Rodi Media/NV

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00