Nieuw kantoor biedt Hayhoe Familierechtadvies ruimte voor groei

Algemeen
Afbeelding
Rachel Hayhoe in haar nieuwe kantoor. (Foto: Han Giskes)

Hayhoe Familierechtadvies heeft haar intrek genomen in een nieuw, sfeervol kantoor in het hart van Purmerend, aan de Gorslaan. De ruime spreekkamer en de eigen toiletten zijn een goede aanwinst in deze tijd waarin veiligheid voorop staat. Ook de huiselijke uitstraling is aangenaam, zeker omdat er in het bedrijf vaak mensen binnen zijn om over moeilijke en emotionele zaken te praten. “Dan zou ik zelf niet in zo’n zakelijk kantoor willen terechtkomen, maar op een plaats waar je op je gemak bent en kunt ontspannen,” zegt Rachel Hayhoe. “Dat gevoel krijg je hier. De sfeer is ook een beetje de reflectie van onszelf. Hoe we werken en hoe we met onze klanten zijn. We krijgen er ook heel leuke reacties op.”

Het kantoor biedt mooi uitzicht vanaf drie hoog, en is vooral ruim en licht. Er zijn gezellige plantenhoekjes, mooie schilderijen, en ook de Engelse roots van Rachel komen er terug. Het logo is stijlvol door Eipi verwerkt in folie op het glas naast de entree en opvallend in kleur in de hal. In het folie op de deur naar de spreekkamer staan de drie pijlers van Hayhoe Familierechtadvies: Samen Leven, Nalatenschap, Estate Planning. Bij de ingang wacht het bezoek een fraaie desinfectiezuil met logo. Het biedt bij elkaar een sfeervolle en professionele uitstraling en sluit naadloos aan bij het karakter en de ambities van Hayhoe Familierechtadvies.

Veilig en ruimtelijk

De bedrijfsverplaatsing had een tweeledig doel. “Enerzijds vond ik het door corona belangrijk wat meer ruimte te hebben en eigen toiletten”, vertelt Rachel. “Ook een lift stond op mijn verlanglijstje. Maar daarnaast zocht ik ook ruimte om te groeien. Simone is er nu drie dagen per week bij mij en neemt steeds meer taken van mij over, en sinds begin mei is Rubin, student notarieel recht, voor twee dagen in de week gestart. Ik heb personeel nodig om te kunnen voldoen aan de zorgvraag van mijn klanten. Maar ook om meer tijd te hebben voor wat ik zelf graag doe en belangrijk vind: persoonlijke begeleiding en bijdragen aan meer bewustzijn van mensen om hun zaken goed te regelen. Alleen al een regelmatige testamentcheck of het opstellen van een levenstestament kan veel leed voorkomen.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Foto: Han Giskes

Elke situatie is anders

“In principe bestaat een groot deel van mijn werk uit het oplossen van en begeleiding bij situaties nadat een overlijden heeft plaatsgevonden. Dat doe ik met liefde, maar ik zie ook dat veel daarvan te vermijden is. Een partner verliezen is al erg, en dan blijkt dat de erfenis niet altijd zo geregeld is als iemand dacht. Daarom wil ik juist ook adviseren over de inhoud van een testament, en mensen op het hart drukken dat een testament niet altijd levensbestendig is. Er verandert heel veel in een leven. Of het nu gaat om een scheiding, om kinderen die meerderjarig worden, het ontvangen van een erfenis, een huis kopen, of vermogen dat wijzigt vanwege andere omstandigheden. En dat gaat op voor iedereen, of je nu 10 of 100.000 euro op de bank hebt staan. Bij iedereen speelt wel iets dat je moet checken, en elke situatie is anders”, benadrukt Rachel.

Veel van de vervelende situaties die na een overlijden kunnen ontstaan zijn te vermijden

Quickscan

Zodra er iets verandert in iemands persoonlijke of financiële omstandigheden zou men daarop het testament moeten aanpassen. Rachel: “Ik doe vaak ‘quickscans’: anderhalf uur om alles even door te nemen, kijken of er aandachtspunten zijn. Zelf spreek ik af met de mensen die na mijn advies een testament maken dat zij contact opnemen als er iets wijzigt in hun omstandigheden, om te kijken of dat gevolgen heeft.”

Maatschappelijk betrokken

Deze focus en haar persoonlijke manier van werken zijn voor Rachel vanzelfsprekend. “Ik ben mede ondernemer geworden om te doen wat ik leuk vind en de vrijheid te hebben om zaken op mijn eigen manier vorm te geven”, vervolgt ze. “Ik voel een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat uit zich in regelmatige inzet voor een goed doel, maar ook in dat beetje extra doen in persoonlijke begeleiding of in het verder helpen van een stagiair. Daarom bestaat mijn bedrijf nu alweer vijf jaar, en weten mensen me te vinden. Deze verhuizing is belangrijk voor zowel dat stukje continuïteit als om verder te kunnen groeien. Want ik hoop dit nog lang te kunnen doen.”

Hayhoe Familierechtadvies

Gorslaan 47

1441 RG Purmerend

t. 0299 473 396

www.hayhoefamilierechtadvies.nl

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad