Jubilerend Match Events zet nieuwe koers

Algemeen
Afbeelding
Renata Willems. (Foto: aangeleverd))

Match Events viert dit jaar een jubileum. Vijf jaar geleden startte Renata Willems de netwerk/eventsorganisatie voor ondernemende vrouwen op. Dit jaar, vele netwerkbijeenkomsten, events en twee magazines later, heeft ze de opzet verdiept en is sinds februari de Match Tafel actief. Een groep van rond de dertig vrouwen/ondernemers die in hechte verbintenis en commitment niet alleen iets voor elkaar betekenen, maar ook voor anderen. Daarnaast etaleert ze op Linkedin haar vraag: Wat kan ik voor je doen? Omdat ze graag meedenkt met anderen en haar kennis deelt. “Alles valt nu eigenlijk samen”, zegt Renata. “Dat is toch een soort cadeautje van deze crisis waarin je gedwongen wordt om te denken en de zaken anders te doen. Daar komen mooie dingen uit.”

Match Events startte ze op toen ze nog directeur was bij het Inloophuis Wij Allemaal. “Ik had behoefte aan een tegenhanger daarin en ik kreeg al regelmatig de vraag van vrouwelijke ondernemers of ik wilde meedenken over van alles. Dat vond en ik vind ik nog steeds heel erg leuk om te doen. Ik besloot een netwerkorganisatie voor ondernemernde vrouwen op te zetten. De eerste meeting kwamen daar al zo’n 80 vrouwen op af, er was dus echt behoefte aan. In het begin kwamen we om de maand bij elkaar bij Brenda’s, later tien keer per jaar. Er werd kennis gedeeld, er was ondersteuning en er ontstonden mooie samenwerkingen. Het was altijd heel inspirerend. Soms kregen ze daar net dat laatste duwtje om een eigen bedrijf te starten. Samen sta je gewoon sterker, daar geloof ik heel erg in. Renata Magazine was hier eigenlijk een logisch vervolg op. Een manier om de vrouwen meer zichtbaarheid te geven, en weer die verbinding te maken.”

Commitment

Door de crisis waren zowel de bijeenkomsten lastig geworden, als ook de voortzetting van het magazine. “Maar ik bleef vraag houden vanuit mijn netwerk: wanneer gaan we weer? Dus in januari ‘gooide’ ik de Match Tafel de wereld in. Een serviceclub voor ondernemende vrouwen. De netwerkavonden voorheen waren vrijblijvend, nu wilde ik het kleinschaliger doen, met meer verdieping en meer commitment. Niet alleen naar elkaar maar ook naar buiten toe. Binnen een dag zat ik vol, al ver over de beoogde 25 deelnemers heen. Het is een heel gevarieerde groep, van vrouwen die bij een groot bedrijf werken tot een sommelier.”

Wat kan ik voor je doen?

Goed doel

In februari was er de eerste zoomsessie, en inmiddels, verschillende sessies verder, zijn er al veel mooie opdrachten over en weer gegaan, samenwerkingen ontstaan en kleinschalige koffie-ochtenden georganiseerd. “Het is nog niet wat het moet zijn omdat we nog niet fysiek bij elkaar kunnen komen. Daarom ga ik samen met Jeanet Heinen deze zomer op tour. We maken een keten van verbinding langs de leden, die verspreid zijn door heel Noord-Holland en daarbuiten. Ieder lid geeft iets mee voor het volgende lid, een infinity-keten dus. Daarnaast zijn we bezig om gezamenlijk een goed doel op te zetten dat we ondersteunen.”

Crisis is een reset

Druk is ze ook haar eigen eerder genoemde vraag: wat kan ik voor je doen? “Veel mensen vinden het prettig wanneer iemand met ze meedenkt. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een bedrijf, bij fondsenwerving, meer zichtbaarheid. Ik vind het geweldig mee te denken met stichtingen, organisaties en ondernemers. Ik heb veel ervaring opgedaan bij het inloophuis en wil graag mijn kennis delen. Daarom heb ik me ‘aangeboden’ op Linkedin. Daar zijn al veel mooie dingen uitgekomen. Ik doe het vrijwillig, maar zeg er altijd bij; als het op werk gaat lijken dan stuur ik een factuur”, lacht ze. “Het geeft me veel positieve energie als je ziet dat mensen wat gaan doen met mijn inbreng. Dus in principe komt alles mooi samen nu, Match Events, de Match Tafel en het vrijwilligerswerk. In principe is deze verdieping een cadeautje van de crisis. Omdat je gedwongen wordt om te denken, het anders te gaan doen, te resetten. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Bij de start beginnen, daar word ik heel erg blij van.”

Renata Willems.
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00