Directeur Chris Sindhunata van SPITS Alkmaar (rechts) en Mark Wijte van Klaver Giant Groep.
Directeur Chris Sindhunata van SPITS Alkmaar (rechts) en Mark Wijte van Klaver Giant Groep. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Samenwerking SPITS Alkmaar en Klaver Giant Groep leidt tot toekomstbestendige nieuwe bedrijfshal

Algemeen

Begin dit jaar nam SPITS Alkmaar BV haar nieuwe bedrijfsruimte op bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid in Alkmaar in gebruik. Na twee jaar zorgvuldige voorbereiding en een ultrakorte bouwperiode van negen maanden werd maar liefst ruim 6000 vierkante meter aan het bestaande gebouw toegevoegd. Bouwpartner Klaver Giant Groep was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen: van professioneel advies tot en met de installatie.

De uitbreiding van de bestaande bouw aan de Diamantweg in Alkmaar tot een nieuwe bedrijfshal van 7600 m2 duurde precies negen maanden. “De bouwperiode was een heuse bevalling, maar we zijn enorm blij met het resultaat”, lacht Chris Sindhunata, directeur van SPITS Alkmaar B.V. In januari van dit jaar verhuisden de productieruimten en kantoren naar de nieuwbouw, werden de vergaderfaciliteiten vergroot, kwam er een multifunctioneel auditorium en werd een stilteruimte ingericht. In de nieuwe cleanroom van 1000 m2 wordt volgens de hoogste productienormen de MediRol geproduceerd. Chris: “SPITS is gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken en zorginstellingen. We leveren rechtstreeks aan meer dan 120 apotheken en zorginstellingen in Nederland en voorzien onder andere wekelijks 50.000 patiënten van MediRollen. Met de MediRol verzorgen wij medicijnuitgifte op maat. De rollen zijn op volgorde van innemen en per innamemoment aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is goed te controleren of de medicijnen zijn ingenomen”.

Belangrijk dat bouwteam oplossingsgericht is

Kritisch

SPITS is als deskundige organisatie verantwoordelijk voor het totale logistieke proces van bestelde medicatie. “Alles is bij ons gericht op de kwaliteit van leven en medicatieveiligheid van de patiënt”, zegt Chris. Zijn keuze voor bouwpartners werd dan ook niet alleen bepaald door prijs en kwaliteit, maar ook door professionaliteit, betrouwbaarheid en oplossingsgerichtheid. Chris: “Als ondernemer begeleid ik één, hooguit twee keer in mijn carrière een dergelijke verbouwing. Dus heb je professionele bouwpartners nodig. Hoe zorgvuldig het traject ook is voorbereid, er doen zich altijd onvoorzienbare omstandigheden voor. Dan komt het erop aan of de leden uit het bouwteam oplossingsgericht zijn. Wij kunnen ons niet permitteren dat de productie stil komt te liggen. Dat zou betekenen dat duizenden patiënten hun medicijnen niet krijgen. Dus dat is kritisch.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Klaver Giant Groep plaatste zonnepanelen op het dak. (Foto: aangeleverd)

Transparant

Het ontwerp van de uitbreiding is van de hand van Orbit Architecten, Heddes Bouw & Ontwikkeling was hoofdaannemer en Klaver Giant Groep kreeg de opdracht voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Mark Wijte, hoofd Airconditioning en Koudetechniek bij Klaver Giant Groep: “Wij verrichtten al installatiewerkzaamheden voor de bestaande bouw van SPITS. Dat deden we naar wens dus Chris vroeg ons of we ook voor de nieuwbouw een plan wilden schrijven en een offerte wilde maken.” Klaver Giant Groep plaatste zonnepanelen op het dak, bracht een warmtepompinstallatie aan, plaatste vijftien laadpalen voor de elektrische bedrijfsauto’s en legde de domotica aan voor de klimaatbeheersing, beveiliging en verlichtingssturing. Het was het eindresultaat van een intensieve voorbereiding. Mark: “We gaan eerst met de klant in gesprek om de behoefte zo gedetailleerd mogelijk boven water te halen. Vervolgens vertalen we die behoefte in een technische oplossing met kostenraming en bijvoorbeeld de bepaling van de terugverdientijd als het gaat om duurzame energie. Volledig transparant. We zorgen voor de voorbereiding, planning en coördinatie van alle werkzaamheden die bij het project komen kijken: het technisch ontwerp, de benodigde materialen, werkinstructies, vergunningen en de communicatie met de opdrachtgever en de leveranciers.”

Tekst loopt door onder afbeelding


De uitbreiding tot de nieuwe bedrijfshal duurde negen maanden. (Foto: aangeleverd)

A great place to work

Elektrotechniek, ICT, Beveiliging, Klimaattechniek, Infratechniek, Zonne-energie, Gebouwautomatisering en Datatechniek: met acht gespecialiseerde technische bedrijven en bijna 100 jaar ervaring is Klaver Giant Groep een klantgerichte totaaloplosser. Chris: “Dat stel ik in de samenwerking met Klaver Giant Groep enorm op prijs. Zij denken actief mee in de total cost of ownership, kennen de weg in beschikbare subsidieregelingen en geven het ook aan als iets buiten hun scope valt. In ons geval was dat de gespecialiseerde bouw van de cleanroom.” Chris besluit: “We hebben gezamenlijk gebouwd aan de farmacie van de toekomst. Klaver Giant Groep was gedurende het bouwproject een geweldige regisseur. Het nieuwe pand is geworden zoals ik dat voor ogen had: een prettige werkplek voor onze 160 medewerkers. Of zoals wij dat bij SPITS zeggen: a great place to work!”

Afbeelding
‘Visuele salespitch’; de onderschatte marketingtool Algemeen 11 jul, 10:06
Afbeelding
Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT! Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Purmerendse Spoonbill Gin is lekker op weg Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Het onterfde kind Column 11 jul, 09:54
Afbeelding
Ondernemend Purmerend: Actualiteit, een heldere boodschap en een fijne sfeer aan tafel Algemeen 11 jul, 09:51
Afbeelding
Posities versterken bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Algemeen 11 jul, 09:35
Afbeelding
NetwerkenWerkt! hét antwoord op arbeidsmarktvraagstukken Algemeen 11 jul, 09:33
Afbeelding
ShowYourSkills wint pitch om kinderen via app te laten bewegen Algemeen 11 jul, 09:28
Afbeelding
Zo anticipeert ondernemend Waterland op het tekort aan arbeidskrachten (deel 2): Tol Plaatwerk, Volendam Algemeen 11 jul, 09:18
Afbeelding
Stikstofmaterie vormt rode draad bij NV Purmerend Algemeen 11 jul, 09:15
Afbeelding
Duizendpoot op klompen Algemeen 11 jul, 09:14
Afbeelding
Wijziging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 Column 11 jul, 09:08
Afbeelding
Zinvol werk Column 11 jul, 09:05

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief