Helaas dit jaar weer geen winnende combinatie met dikke rijen toeschouwers langs het parcours aan de Nieuwstraat.
Helaas dit jaar weer geen winnende combinatie met dikke rijen toeschouwers langs het parcours aan de Nieuwstraat. (Foto: Rolf Rijken)

Nazomerfeestweek gaat definitief niet door

Algemeen

PURMEREND - Door de Nazomerfeestweek en dus ook de kortebaandraverij in Purmerend gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar een dikke streep. De week staat gepland van 4 tot en met 12 september, maar de besturen van Stichting Purmerend Marktstad en Stichting Harddraverij Prins Bernhard hebben in overleg met de Gemeente Purmerend besloten om de week opnieuw af te blazen. Dit jaar zou de 148e editie van de kortebaandraverij plaatsvinden.

Het doet pijn om de feestweek en kortebaandraverij te annuleren

De reden is dat het zeer waarschijnlijk is dat bepaalde overheidsmaatregelen, die vanwege de uitbraak van het Corona virus zijn genomen, ook in september nog van kracht zijn. Zoals de organisaties nu de communicatie van de overheid inschatten, mogen evenementen en festivals voorlopig nog niet openbaar en niet vrij toegankelijk worden georganiseerd. Een evenement of festival zal alleen op een afgesloten terrein met een toegangsbewijs en met controle op een negatieve Covid-test of vaccinatiebewijs mogen plaats vinden. Dit om publieksaantallen te kunnen reguleren en besmette personen op het event uit te sluiten.

“Een regeling waar wij natuurlijk 100% achter staan. Maar juist die regeling maakt het onmogelijk om evenementen als de feestweek en de jaarlijkse kortebaan harddraverij te organiseren. Dit zijn namelijk, vanuit traditie, openbare en vrij toegankelijke evenementen waar groten getalen mensen op af komen. Een evenement als de kortebaan harddraverij, marktstadrun of een traditionele taptoe, verplaatsen naar een locatie buiten de stad op een afgesloten evenemententerrein met toegangscontrole is daarom geen optie”, aldus beide organisaties in een gezamenlijk bericht.

Voortijdig afspraken

Daarnaast moeten er vroegtijdig afspraken met diverse partners en leveranciers worden gemaakt. Door de huidige overheidsmaatregelen en de te verwachte verlenging van bovengenoemde overheidsmaatregelen konden deze afspraken niet tijdig worden gemaakt.

“Het doet ons pijn om de feestweek en de kortebaandraverij dit jaar wederom te annuleren, maar de gezondheid van ons allen is en blijft nog steeds het belangrijkst.”

Waardering

Burgemeester Don Bijl verwoordde het in het laatste overleg tussen de gemeente en de organisaties als volgt: ““Ik heb alle begrip voor de moeilijke beslissing om de feestweek en de harddraverij dit jaar niet door te laten gaan, wetende hoezeer deze verbonden zijn met Purmerend. Ik heb veel waardering voor het goede en zorgvuldige overleg hierover”.

Echter, met alle positiviteit voor de toekomst gaan wij ons vanaf vandaag richten op de feestweek en kortebaan harddraverij in 2022. We zullen zorgen voor nog meer spektakel dan dat u van ons gewent bent, laten Stichting Purmerend Marktstad en Harddraverij Prins Bernhard tot slot weten.

Afbeelding
Flinke subsidie voor flexibel mbo om personeelstekort in de techniek terug te dringen Algemeen 20 sep, 11:12
Afbeelding
Mark Tuitert spreekt tijdens Waterland Werkt Algemeen 20 sep, 07:51
Afbeelding
De Markthal perfect decor Waterland Culinair Algemeen 20 sep, 07:40
Afbeelding
Praktische tips voor een geslaagd ontslag op staande voet Column 20 sep, 07:36
Afbeelding
Praktische workshops bij gezellige bijeenkomst Netwerk Purmerend Algemeen 16 sep, 12:14
Afbeelding
Goud voor ’t Kaas Lokaal van CONO bij de Gouda Cheese Awards Algemeen 16 sep, 11:47
Afbeelding
WW daalde in noordelijk Noord-Holland vooral sterk in uitzendwezen Algemeen 15 sep, 08:34
Afbeelding
Rachel Hayhoe en Bart eindelijk naar Oeganda voor het Rode Kruis Algemeen 8 sep, 12:33
Afbeelding
Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’ Algemeen 5 sep, 16:46
Afbeelding
Winnaars ondernemersverkiezing PRO: doneren hun cheque aan goed doel Algemeen 2 sep, 16:15
Afbeelding
Inschrijven eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 Algemeen 18 aug, 15:29
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Bas van Drooge nieuwe directeur Werkom Algemeen 20 jul, 12:51
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief