Beemster Ondernemer maakt via livestream kennis met jonge nieuwe collega’s

Algemeen
Geslaagd livestream van Beemster Ondernemers.
Geslaagd livestream van Beemster Ondernemers. (Foto: aangeleverd)

De leden van Beemster Ondernemer (BO) waren onlangs getuige van een geslaagde livestream vanuit Cultureel Centrum Onder de Linden. Doordat de ondernemersvereniging vanwege de beperkende maatregelen afgelopen jaar geen evenementen kon organiseren, werd hiervoor gekozen. Deze kon vanuit Onder de Linden worden gehouden omdat het cultureel podium sinds enige maanden over professionele mogelijkheden beschikt, die door het VSB Fonds beschikbaar zijn gesteld. De stream vond plaats onder leiding van Thierry van der Weide. De deelnemers aan de livestream waren vooraf voorzien van een door Brasserie De Kerckhaen verzorgde versnapering voor bij de koffie en borrel.

Bart Tishauser, voorzitter van Beemster Ondernemer, hoopt dat het een van de laatste digitale ontmoetingen is. “Want we willen elkaar graag weer live zien en spreken. Een stream is een prima mogelijkheid, maar haalt het niet bij het fysiek bij elkaar zijn. Laten we hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die er zo over denkt”, aldus Tishauser.

Inspirerend

Desondanks hebben Tishauser en de andere aanwezige leden genoten van en inspiratie opgedaan van de digitale ontmoeting. Dat kwam door de gesprekken tussen gastheer Thierry van der Weide met drie ‘nieuwe’ ondernemers, te weten Randy Visser van Value-R, Arnold Bakker van Cachet Bouwbedrijf en Rick Bakker van Sustainable Data Farming. “De rode draad was hoe deze nieuwe en jonge leden met corona zijn omgegaan en hoe zij denken te ondernemen in deze wereld. Dat leverde drie verfrissende gesprekken op, heb ik ook van andere leden gehoord. En dat vind ik mooi. Dit soort mensen bepalen de toekomst van onze vereniging”, laat Tishauser weten.

Tekst loopt door onder afbeelding


Randy Visser van Value-R. (Foto: aangeleverd)

Value-R

Randy Visser (32) van Value-R is sinds vier maanden lid van Beemster Ondernemer. Value-R is een onafhankelijk taxatiebedrijf en vastgoedkundig adviesbureau voor de woningmarkt. Onafhankelijk, doordat Value-R geen verkoopmakelaar is. Daardoor is er geen sprake van belangenverstrengeling bij het taxeren van een woning. Jouw belang staat voorop, of het nu gaat om de financiering van je woning of een duidelijk beeld van het huis dat je koopt.

Onafhankelijk

“Ik heb twee jaar als makelaar/taxateur bij twee makelaarskantoren in deze regio gewerkt en heb in die periode ervaren dat de huidige makelaarswereld mijn interesse niet meer zo had. Daarnaast wilde ik stappen maken en dan ga je lopen denken en plannetjes maken. Ik besloot v oor mezelf te beginnen en diensten aan te bieden waarbij ik niemand in de wielen rijd. Ik opereer onafhankelijk, ben geen aankoop- en ook geen verkoopmakelaar. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker en leuker”, vertelt Randy.

Aangezien Visser ook het technisch aspect van woningbouw een interessante materie vindt, is hij zich met zijn tweede onderneming, Home Inspect (samen met Tim Besselink) gaan toeleggen op het uitvoeren van bouwkundige keuringen in heel Noord-Holland. Randy Visser maakt binnen de ondernemersvereniging sinds kort deel uit van de werkgroep Circulaire bouw en maak.

Tekst loopt door onder afbeelding


Het team van Sustainable Data Farming. (Foto: Marco van Ammers)

Sustainable Data Farming

Rick Bakker is van Sustainable Data Farming (SDF) aan de Purmerenderweg 36 in Zuidoostbeemster. Het bedrijf is opgericht door een gedreven en ondernemend team bestaande uit een teler, een strateeg, een energiedeskundige en een innovatiespecialist. Later werd het team aangevuld met collega’s op accountancy en financiering. Allen hebben een gedeelde passie voor duurzaamheid en innovatie in de glastuinbouw sector. Bij SDF bestaat een gezonde combinatie van ervaring, kennis en jeugdig optimisme. “Deze combinatie stelt SDF in staat om de problemen van onze partners en cliënten goed te doorgronden”, aldus Rick Bakker.

Doorbraak

En: “Na een periode van intensief onderzoeken en experimenteren, van vallen en opstaan heeft ons bedrijf een doorbraak gerealiseerd in het design en de implementatie. Dit resulteerde in de creatie van de Mohec: een Mobile Heat Exchange Container. Een plug en play systeem. Deze oplossing zorgt ervoor dat de tuinder tot 2040 binnen de duurzaamheidsrichtlijnen van de overheid valt. Dit doen we door het ketelgas te vervangen met de warmte van de immersie gekoelde servers.”

Een gelukkige samenkomst! Zo betitelt Rick Bakker het ontstaan van van Sustainable Data Farming. “Het idee stond al langer, maar in 2019 zijn we met elkaar aan de praat geraakt. Ik had een mooi voorbeeld aan mijn vader, Dick Bakker. Hij zit al 30 jaar in de glastuinbouw. Voor mijzelf kwam alles samen toen ik als consultant bij Berenschot steeds meer te maken kreeg met energietransitie.”

Evenals andere bedrijven heeft SDF te maken met uit de pan rijzende grondstofprijzen. Dat geldt met name voor semiconductoren, de materialen die gebruikt worden voor de fabricage van onder meer computerchips.

Tekst loopt verder onder afbeelding


Arnold Bakker van Cachet Bouwbedrijf. (Foto: Han Giskes)

Cachet Bouwbedrijf

Arnold Bakker (50) is eigenaar van Cachet Bouwbedrijf en Beemster Schilders. Hij en zijn vrouw Yvonne namen in maart van dit jaar het bekende aannemersbedrijf van Koos Koning over. Het stemt Bakker tot een gelukkig mens. “Het bleek dat de ideeën van Koos Koning en wij goed bij elkaar pasten. Onze filosofie is nagenoeg hetzelfde. We zijn een paar keer bij elkaar geweest en het klikte aan alle kanten”, zegt Arnold.

Alvorens hij voor zichzelf begon werkte Arnold Bakker 28 jaar bij Buitenhuis. “Ik wilde alle facetten van de bouw beheersen, heb tien jaar als timmerman gewerkt en achttien jaar als uitvoerder. Ik ben ook nog ruim vier jaar bedrijfsleider geweest. Die ruime ervaring en opgedaan van het kleine naar het grote werk staat aan de basis van onze bedrijfsfilosofie. Elk werk, groot of klein, is belangrijk. Het plaatsen van een dakraam nemen we net zo serieus als het plaatsen van een uitbouw. Dat zal nooit veranderen.”

Bij Cachet Bouwbedrijf/Beemster Schilders werken negen mensen, 6 timmerlieden en 3 schilders. Het bedrijf is gevestigd aan de Bamestraweg 7 in Middenbeemster.

Beemster Business Borrel

Nog even terug naar de ondernemersvereniging in zijn algemeenheid. Bart Tishauser hoopt dat er in de tweede helft van dit jaar weer iets fysieks georganiseerd kan worden. Zeker is dat de Beemster Business Borrel, die traditiegetrouw op de laatste vrijdag van de kermis wordt gehouden, ook dit jaar niet doorgaat.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen