Geslaagd livestream van Beemster Ondernemers.
Geslaagd livestream van Beemster Ondernemers. (Foto: aangeleverd)

Beemster Ondernemer maakt via livestream kennis met jonge nieuwe collega’s

Algemeen

De leden van Beemster Ondernemer (BO) waren onlangs getuige van een geslaagde livestream vanuit Cultureel Centrum Onder de Linden. Doordat de ondernemersvereniging vanwege de beperkende maatregelen afgelopen jaar geen evenementen kon organiseren, werd hiervoor gekozen. Deze kon vanuit Onder de Linden worden gehouden omdat het cultureel podium sinds enige maanden over professionele mogelijkheden beschikt, die door het VSB Fonds beschikbaar zijn gesteld. De stream vond plaats onder leiding van Thierry van der Weide. De deelnemers aan de livestream waren vooraf voorzien van een door Brasserie De Kerckhaen verzorgde versnapering voor bij de koffie en borrel.

Bart Tishauser, voorzitter van Beemster Ondernemer, hoopt dat het een van de laatste digitale ontmoetingen is. “Want we willen elkaar graag weer live zien en spreken. Een stream is een prima mogelijkheid, maar haalt het niet bij het fysiek bij elkaar zijn. Laten we hopen dat dit binnenkort weer mogelijk is. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die er zo over denkt”, aldus Tishauser.

Inspirerend

Desondanks hebben Tishauser en de andere aanwezige leden genoten van en inspiratie opgedaan van de digitale ontmoeting. Dat kwam door de gesprekken tussen gastheer Thierry van der Weide met drie ‘nieuwe’ ondernemers, te weten Randy Visser van Value-R, Arnold Bakker van Cachet Bouwbedrijf en Rick Bakker van Sustainable Data Farming. “De rode draad was hoe deze nieuwe en jonge leden met corona zijn omgegaan en hoe zij denken te ondernemen in deze wereld. Dat leverde drie verfrissende gesprekken op, heb ik ook van andere leden gehoord. En dat vind ik mooi. Dit soort mensen bepalen de toekomst van onze vereniging”, laat Tishauser weten.

Tekst loopt door onder afbeelding


Randy Visser van Value-R. (Foto: aangeleverd)

Value-R

Randy Visser (32) van Value-R is sinds vier maanden lid van Beemster Ondernemer. Value-R is een onafhankelijk taxatiebedrijf en vastgoedkundig adviesbureau voor de woningmarkt. Onafhankelijk, doordat Value-R geen verkoopmakelaar is. Daardoor is er geen sprake van belangenverstrengeling bij het taxeren van een woning. Jouw belang staat voorop, of het nu gaat om de financiering van je woning of een duidelijk beeld van het huis dat je koopt.

Onafhankelijk

“Ik heb twee jaar als makelaar/taxateur bij twee makelaarskantoren in deze regio gewerkt en heb in die periode ervaren dat de huidige makelaarswereld mijn interesse niet meer zo had. Daarnaast wilde ik stappen maken en dan ga je lopen denken en plannetjes maken. Ik besloot v oor mezelf te beginnen en diensten aan te bieden waarbij ik niemand in de wielen rijd. Ik opereer onafhankelijk, ben geen aankoop- en ook geen verkoopmakelaar. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker en leuker”, vertelt Randy.

Aangezien Visser ook het technisch aspect van woningbouw een interessante materie vindt, is hij zich met zijn tweede onderneming, Home Inspect (samen met Tim Besselink) gaan toeleggen op het uitvoeren van bouwkundige keuringen in heel Noord-Holland. Randy Visser maakt binnen de ondernemersvereniging sinds kort deel uit van de werkgroep Circulaire bouw en maak.

Tekst loopt door onder afbeelding


Het team van Sustainable Data Farming. (Foto: Marco van Ammers)

Sustainable Data Farming

Rick Bakker is van Sustainable Data Farming (SDF) aan de Purmerenderweg 36 in Zuidoostbeemster. Het bedrijf is opgericht door een gedreven en ondernemend team bestaande uit een teler, een strateeg, een energiedeskundige en een innovatiespecialist. Later werd het team aangevuld met collega’s op accountancy en financiering. Allen hebben een gedeelde passie voor duurzaamheid en innovatie in de glastuinbouw sector. Bij SDF bestaat een gezonde combinatie van ervaring, kennis en jeugdig optimisme. “Deze combinatie stelt SDF in staat om de problemen van onze partners en cliënten goed te doorgronden”, aldus Rick Bakker.

Doorbraak

En: “Na een periode van intensief onderzoeken en experimenteren, van vallen en opstaan heeft ons bedrijf een doorbraak gerealiseerd in het design en de implementatie. Dit resulteerde in de creatie van de Mohec: een Mobile Heat Exchange Container. Een plug en play systeem. Deze oplossing zorgt ervoor dat de tuinder tot 2040 binnen de duurzaamheidsrichtlijnen van de overheid valt. Dit doen we door het ketelgas te vervangen met de warmte van de immersie gekoelde servers.”

Een gelukkige samenkomst! Zo betitelt Rick Bakker het ontstaan van van Sustainable Data Farming. “Het idee stond al langer, maar in 2019 zijn we met elkaar aan de praat geraakt. Ik had een mooi voorbeeld aan mijn vader, Dick Bakker. Hij zit al 30 jaar in de glastuinbouw. Voor mijzelf kwam alles samen toen ik als consultant bij Berenschot steeds meer te maken kreeg met energietransitie.”

Evenals andere bedrijven heeft SDF te maken met uit de pan rijzende grondstofprijzen. Dat geldt met name voor semiconductoren, de materialen die gebruikt worden voor de fabricage van onder meer computerchips.

Tekst loopt verder onder afbeelding


Arnold Bakker van Cachet Bouwbedrijf. (Foto: Han Giskes)

Cachet Bouwbedrijf

Arnold Bakker (50) is eigenaar van Cachet Bouwbedrijf en Beemster Schilders. Hij en zijn vrouw Yvonne namen in maart van dit jaar het bekende aannemersbedrijf van Koos Koning over. Het stemt Bakker tot een gelukkig mens. “Het bleek dat de ideeën van Koos Koning en wij goed bij elkaar pasten. Onze filosofie is nagenoeg hetzelfde. We zijn een paar keer bij elkaar geweest en het klikte aan alle kanten”, zegt Arnold.

Alvorens hij voor zichzelf begon werkte Arnold Bakker 28 jaar bij Buitenhuis. “Ik wilde alle facetten van de bouw beheersen, heb tien jaar als timmerman gewerkt en achttien jaar als uitvoerder. Ik ben ook nog ruim vier jaar bedrijfsleider geweest. Die ruime ervaring en opgedaan van het kleine naar het grote werk staat aan de basis van onze bedrijfsfilosofie. Elk werk, groot of klein, is belangrijk. Het plaatsen van een dakraam nemen we net zo serieus als het plaatsen van een uitbouw. Dat zal nooit veranderen.”

Bij Cachet Bouwbedrijf/Beemster Schilders werken negen mensen, 6 timmerlieden en 3 schilders. Het bedrijf is gevestigd aan de Bamestraweg 7 in Middenbeemster.

Beemster Business Borrel

Nog even terug naar de ondernemersvereniging in zijn algemeenheid. Bart Tishauser hoopt dat er in de tweede helft van dit jaar weer iets fysieks georganiseerd kan worden. Zeker is dat de Beemster Business Borrel, die traditiegetrouw op de laatste vrijdag van de kermis wordt gehouden, ook dit jaar niet doorgaat.

Afbeelding
Flinke subsidie voor flexibel mbo om personeelstekort in de techniek terug te dringen Algemeen 20 sep, 11:12
Afbeelding
Mark Tuitert spreekt tijdens Waterland Werkt Algemeen 20 sep, 07:51
Afbeelding
De Markthal perfect decor Waterland Culinair Algemeen 20 sep, 07:40
Afbeelding
Praktische tips voor een geslaagd ontslag op staande voet Column 20 sep, 07:36
Afbeelding
Praktische workshops bij gezellige bijeenkomst Netwerk Purmerend Algemeen 16 sep, 12:14
Afbeelding
Goud voor ’t Kaas Lokaal van CONO bij de Gouda Cheese Awards Algemeen 16 sep, 11:47
Afbeelding
WW daalde in noordelijk Noord-Holland vooral sterk in uitzendwezen Algemeen 15 sep, 08:34
Afbeelding
Rachel Hayhoe en Bart eindelijk naar Oeganda voor het Rode Kruis Algemeen 8 sep, 12:33
Afbeelding
Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’ Algemeen 5 sep, 16:46
Afbeelding
Winnaars ondernemersverkiezing PRO: doneren hun cheque aan goed doel Algemeen 2 sep, 16:15
Afbeelding
Inschrijven eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 Algemeen 18 aug, 15:29
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Bas van Drooge nieuwe directeur Werkom Algemeen 20 jul, 12:51
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief