Eigen kookboek voor Purmerend en Beemster
Eigen kookboek voor Purmerend en Beemster (Foto: aangeleverd)

Kookboek horeca Purmerend en Beemster in de maak

Algemeen

Er staat een erg mooi visitekaartje op stapel voor Purmerend/Beemster: een smaakmakend, mooi vormgegeven kookboek met daarin van alle deelnemende horecazaken een eigen specialiteit. Inmiddels doen er 32 horecazaken mee die samen een gevarieerd receptenscala bieden. Medio september zal het boek groot en feestelijk worden gelanceerd, maar voor die tijd is het al online te reserveren via de website. Handig, bijvoorbeeld waar het gaat om grotere hoeveelheden voor een relatiegeschenk waarmee bedrijven kunnen laten zien wat hun stad in huis heeft.

Arwin Versteyne, voorzitter van de KHN afdeling Purmerend, nam samen met Sven Tishauser, eigenaar van restaurant Twaalf, en Kozee’s Marjolein de Reus het initiatief voor het kookboek. Arwin raakte geïnspireerd door de kookboeken van andere gemeenten die hij regelmatig voorbij zag komen. “Je ziet steeds meer dat verschillende gebieden kookboeken gaan ontwikkelen. Waarom zou je dat niet doen voor Purmerend en Beemster? Juist nu. De horeca hier is zich steeds verder aan het professionaliseren. Niet alleen als je ziet hoe mooi dit horecaplein is geworden, maar ook tot ver daaromheen is heel veel kwalitatieve en bijzondere horeca actief. Het is tijd om dat op een positieve manier naar buiten te brengen en ons ook voorbij Purmerend/Beemster te profileren.”

Perfecte timing

Bij Sven en Marjolein, bij wie hij zijn idee als eerste neerlegde, viel het direct in goede aarde: “Ik zag het gelijk als een geweldig item voor de promotie van Purmerend en Beemster”, zegt Sven. “Zeker als je doordenkt richting de feestdagen waar dit een mooi relatiegeschenk zou kunnen zijn voor bedrijven die hiermee laten zien wat hun stad in huis heeft. Of als onderdeel van het kerstpakket.” Marjolein was net zo enthousiast. “De timing is ook perfect. Het is echt tijd om de horeca in een positief daglicht te zetten en ook een mooi steuntje in de rug te geven. Daarom ook het streven om echt uit te pakken en er iets heel moois van te maken. We willen dat mensen er direct enthousiast van raken als ze het openslaan.”

Het kookboek is een perfect relatiegeschenk en mooie promotie voor Purmerend/Beemster

Professionele uitstraling

Ze gingen om de tafel met Rijser, met Henry en Cynthia van ad68, en met Sandrinos Fotografie, want als er één ding direct zeker was, dan was het dat het kookboek kwaliteit zou hebben. Arwin: “Het krijgt een heel professionele uitstraling, met een mooie vormgeving en met echt mooie foto’s.” Daarnaast zal het een gevarieerde inhoud hebben, oftewel er is voor ieder wat wils in te vinden. Marjolein: “Er is ruimte voor iedereen, ook de cafés. Ieder moet er zijn specialiteit in kwijt kunnen. Zo krijg je een mooie afspiegeling van de diversiteit van de horeca die Purmerend en Beemster te bieden hebben.”

Gevarieerd

“Het wordt heel leuk opgedeeld in lunch, voorgerecht, hoofdgerecht, iets voor bij de koffie”, vult Arwin aan. “Allemaal verschillende items, dat maakt het juist zo leuk. Waarin we wel zullen waken voor variatie en dat een beetje proberen te sturen. Het is niet de bedoeling dat er 20 carpaccio’s in komen natuurlijk.”

De lay-out van het boek moet ook de eenheid die er tussen de horeca onderling is ontstaan onderstrepen, meent Sven: “De saamhorigheid onder horecaondernemers wordt steeds sterker en beter. Dat willen we met dit boek ook uitstralen.”

Mooie afspiegeling van de horeca en de diversiteit in Purmerend en Beemster

Inmiddels hebben zich al 32 horecaondernemers gemeld om mee te doen met het boek, en ook de advertentieruimten lopen prettig vol. De eerste lay-outs zijn gemaakt, en de invulling van de inhoud is gestart. Het kookboek krijgt een oplage van 5000 stuks. Het gaat € 19,95 kosten in de winkel maar de initiatiefnemers hopen dat via de website die binnenkort online gaat de nodige bestellingen al daarvoor zullen binnen komen. Het is een mooi prijsje voor een boek met deze professionele uitstraling, een harde kaft, goede foto’s…. “En een mooie afspiegeling van de horeca en de diversiteit in Purmerend en Beemster”, geeft Marjolein aan. 

Want, benadrukken ze nogmaals, het betreft natuurlijk een geweldig relatiegeschenk. Niet alleen geef je een mooi, gevarieerd kookboek mee, je promoot ook tegelijkertijd je eigen stad. Arwin: “Dit kookboek laat zien dat wij op horecagebied zeker heel goed meetellen met alles wat we hier in huis hebben. De bedrijven die dit boek cadeau doen aan relaties of medewerkers creëren samen met ons allemaal ambassadeurs voor Purmerend en Beemster. Er is geen mooiere manier om deze stad te promoten.”

www.kookboeksmaak.nl

Afbeelding
Flinke subsidie voor flexibel mbo om personeelstekort in de techniek terug te dringen Algemeen 20 sep, 11:12
Afbeelding
Mark Tuitert spreekt tijdens Waterland Werkt Algemeen 20 sep, 07:51
Afbeelding
De Markthal perfect decor Waterland Culinair Algemeen 20 sep, 07:40
Afbeelding
Praktische tips voor een geslaagd ontslag op staande voet Column 20 sep, 07:36
Afbeelding
Praktische workshops bij gezellige bijeenkomst Netwerk Purmerend Algemeen 16 sep, 12:14
Afbeelding
Goud voor ’t Kaas Lokaal van CONO bij de Gouda Cheese Awards Algemeen 16 sep, 11:47
Afbeelding
WW daalde in noordelijk Noord-Holland vooral sterk in uitzendwezen Algemeen 15 sep, 08:34
Afbeelding
Rachel Hayhoe en Bart eindelijk naar Oeganda voor het Rode Kruis Algemeen 8 sep, 12:33
Afbeelding
Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’ Algemeen 5 sep, 16:46
Afbeelding
Winnaars ondernemersverkiezing PRO: doneren hun cheque aan goed doel Algemeen 2 sep, 16:15
Afbeelding
Inschrijven eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 Algemeen 18 aug, 15:29
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Bas van Drooge nieuwe directeur Werkom Algemeen 20 jul, 12:51
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief