Waterlandse Uitdaging: Informatief jaarverslag als visitekaartje

Algemeen
Vlnr: Nicole Klaver van Rodi Media, Richard Steijger en Mark Meijer van Werkom, Agnes Bak van de Waterlandse Uitdaging en Janine de Bruijn van Van ’t Hek.
Vlnr: Nicole Klaver van Rodi Media, Richard Steijger en Mark Meijer van Werkom, Agnes Bak van de Waterlandse Uitdaging en Janine de Bruijn van Van ’t Hek. (Foto: aangeleverd)

De Waterlandse Uitdaging geeft elk jaar, verpakt in een mooi magazine, een jaarverslag uit om te laten zien waar de organisatie mee bezig is. Voor het totstandkomen en verspreiden ervan kan de Waterlandse Uitdaging rekenen op hulp van verschillende kanten. Manager Agnes Bak vond het tijd deze hulp bij het realiseren van het magazine eens in het zonnetje te zetten.

“De insteek met het jaarverslag is om verantwoording af te leggen aan onze subsidiegevers en founders, zoals de gemeente en het Oranjefonds, en voor onze Anbi status”, licht Agnes toe. “Maar het magazine is ook informatief, zeker voor bedrijven die nog niet bekend zijn met de Waterlandse Uitdaging. En heeft wellicht als neveneffect dat het meer bedrijven stimuleert om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Er zijn bedrijven die dat graag zouden willen, maar niet zo goed weten hoe ze dat moeten insteken.”

Wellicht stimuleert het meer bedrijven om maatschappelijk betrokken te ondernemen

“Wij willen laten zien dat dit prima via ons kan lopen. Zij kunnen gebruik maken van onze hele database en in feite gewoon shoppen naar iets waarvan ze vinden dat het bij hen past om in bij te dragen. Op die manier groeien ze vanzelf in het maatschappelijk betrokken ondernemen. Dit jaar hebben we er ook een bijlage bij gedaan waarin we aangeven dat bedrijven Vriend kunnen worden en zo financieel bijdragen. Ook daarmee kunnen ze hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.”

Hulp bij het jaarverslag

Gebr. Van ’t Hek, één van de founders van de Waterlandse Uitdaging, is altijd nauw betrokken bij het tot stand komen van het magazine. Janine de Bruijn, werkzaam bij Gebr. Van ’t Hek stopt flink wat tijd in het verpakken van de magazines, en ook dit keer heeft Ted van ’t Hek de voorloopbrief weer geschreven. Hulp bij het regelwerk van het aanleveren en de druk kwam van Media Adviseur Nicole Klaver van Rodi Media, waar het magazine tevens tegen een gereduceerd tarief werd gedrukt.

Werkom Business Post

Voor de bezorging stond de afdeling Business Post van Werkom garant, dat het magazine gratis afleverde bij de ruim 700 bedrijven in de regio. Voor Werkom is het vanzelfsprekend om een steentje bij te dragen aan het initiatief van Waterlandse Uitdaging. “Werkom is als werkleerbedrijf bij uitstek een sociaal betrokken organisatie”, geeft Werkom-communicatieadviseur Chris Ceinos aan. “Wij vinden het belangrijk om de samenwerking op te zoeken met organisaties en bedrijven die ook maatschappelijk betrokken zijn. De Waterlandse Uitdaging bijvoorbeeld is een mooi regionaal initiatief en daar werken wij graag aan mee. We staan ook open voor andere organisaties uit de regio om een dergelijke samenwerking aan te gaan. Hopelijk draagt het bij om lokale bedrijven te stimuleren maatschappelijk betrokken te ondernemen en waar mogelijk te helpen.”

Wij vinden het belangrijk de samenwerking te zoeken met bedrijven die ook maatschappelijk betrokken zijn

Sociaal inkopen

Werkom maakt zich bovendien sterk als partner in SROI, oftewel Social Return on Investment. “Wanneer een bedrijf zich inschrijft voor een aanbesteding van een overheidsinstantie, zoals gemeenten, wordt als de opdracht gegund wordt vaak een maatschappelijke inzet terug verwacht”, legt Chris uit. “Dat gaat meestal om het in dienst nemen van mensen vanuit een uitkeringssituatie. Maar niet elk bedrijf kan dat doen of heeft daar ruimte voor. Daarom is er de mogelijkheid om de SROI met de inkoop van sociale producten of diensten in te lossen. Wij breiden ons aanbod hierin nu uit met kerstpakketten en relatiegeschenken. De kratten, geproduceerd van duurzaam gerecycled hout en in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, worden gemaakt door Wortels en co, onderdeel van Werkom. De kratten worden gevuld door Werkom Verpakken en bezorgd door een ander onderdeel van Werkom: Business Post. De producten zelf betrekken we van lokale ondernemers. Dan heb je een mooie combinatie van maatschappelijk betrokken ondernemen en het steunen van lokale ondernemers. Ook bedrijven zonder SROI-opdracht zijn van harte welkom om kerstpakketten en relatiegeschenken te bestellen.”

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad