Dirk Tuip: "Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven."
Dirk Tuip: "Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven." (Foto: archieffoto Han Giskes)

Voorzitter Dirk Tuip neemt afscheid van Stichting PurmerValley

Algemeen

Dirk Tuip is in de laatste bestuursvergadering afgetreden als voorzitter van Stichting PurmerValley. Tuip draagt na meer dan vier jaar de voorzittershamer over aan een nog te benoemen opvolger. Het bestuur zal de komende tijd op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter. 

Dirk Tuip geeft zelf een toelichting op zijn vertrek: “Vol enthousiasme begon ik aan de missie om via PurmerValley Purmerend op de kaart te zetten als IT/Tech-regio. Ik wilde zo de kloof tussen onderwijs en het bedrijfsleven op het gebied van ICT/Tech verkleinen. Ook om de vele ICT/Tech bedrijven die Purmerend rijk is meer met elkaar te laten connecten. In een groot deel van die doelen zijn we naar mijn idee heel goed op weg en liggen we zelfs voor op schema.

´Tijd voor nieuwe impuls´

PurmerValley wordt zelfs als een voorbeeldregio gezien binnen de Provincie Noord-Holland. Veel verschillende mensen en instanties praten over PurmerValley en nemen ons serieus. Andere doelen hebben we maar ten dele behaald. Hier is nog flink werk aan de winkel. Ik geloof dat het binnen een organisatie soms goed is om een stap opzij te doen. Zo krijgen anderen een kans om er een nieuwe impuls aan te geven. Ik ben trots op het feit dat, naast medeoprichters Donnald van Marle en Daniel Pardoen, er fantastische nieuwe bestuursleden zijn aangesloten de afgelopen jaren die geloven in onze missie.”

“Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven. Ik hoop dat mijn vertrek iets positiefs zal brengen. Van dichtbij heb ik gezien in een andere Stichting hoe een nieuwe voorzitter nieuw elan heeft gebracht. Zaken zijn daardoor echt een nieuwe fase ingegaan. Een andere blik, andere kwaliteiten en hopelijk ook meer focus kunnen PurmerValley helpen om de volgende fase in te gaan.”

“Nog altijd droom ik van een Silicon Valley in regio Waterland. Een regio waarin het voor jongeren logisch is om te kiezen voor een toekomst in creative tech. Waar veel meer en beter ICT/Tech onderwijs gegeven wordt dan elders in het land. Met allerlei tech-specialisaties naarmate ze ouder worden.”

“Een regio waar startups en bedrijven zich heel graag willen vestigen (net boven Amsterdam). Juist omdat ze onderdeel willen zijn van deze regio en uiteindelijk ook wat terugdoen voor de maatschappij. Ik hoop dat de rest van het land komt kijken om te zien hoe ze dat toch gedaan hebben hier in die valley.”

Het bestuur van PurmerValley respecteert het besluit van Dirk en is hem zeer dankbaar voor zijn inzet en gedrevenheid voor PurmerValley. Dirk heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, het leggen van verbindingen en het realiseren van de doelstellingen van PurmerValley. Mede dankzij hem ligt er nu een goede basis voor de toekomst.

Afbeelding
Afbeelding
‘Visuele salespitch’; de onderschatte marketingtool Algemeen 11 jul, 10:06
Afbeelding
Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT! Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Purmerendse Spoonbill Gin is lekker op weg Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Het onterfde kind Column 11 jul, 09:54
Afbeelding
Ondernemend Purmerend: Actualiteit, een heldere boodschap en een fijne sfeer aan tafel Algemeen 11 jul, 09:51
Afbeelding
Posities versterken bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Algemeen 11 jul, 09:35
Afbeelding
NetwerkenWerkt! hét antwoord op arbeidsmarktvraagstukken Algemeen 11 jul, 09:33
Afbeelding
ShowYourSkills wint pitch om kinderen via app te laten bewegen Algemeen 11 jul, 09:28
Afbeelding
Zo anticipeert ondernemend Waterland op het tekort aan arbeidskrachten (deel 2): Tol Plaatwerk, Volendam Algemeen 11 jul, 09:18
Afbeelding
Stikstofmaterie vormt rode draad bij NV Purmerend Algemeen 11 jul, 09:15
Afbeelding
Duizendpoot op klompen Algemeen 11 jul, 09:14
Afbeelding
Wijziging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 Column 11 jul, 09:08
Afbeelding
Zinvol werk Column 11 jul, 09:05

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief