Dirk Tuip: "Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven."
Dirk Tuip: "Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven." (Foto: archieffoto Han Giskes)

Voorzitter Dirk Tuip neemt afscheid van Stichting PurmerValley

Algemeen

Dirk Tuip is in de laatste bestuursvergadering afgetreden als voorzitter van Stichting PurmerValley. Tuip draagt na meer dan vier jaar de voorzittershamer over aan een nog te benoemen opvolger. Het bestuur zal de komende tijd op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter. 

Dirk Tuip geeft zelf een toelichting op zijn vertrek: “Vol enthousiasme begon ik aan de missie om via PurmerValley Purmerend op de kaart te zetten als IT/Tech-regio. Ik wilde zo de kloof tussen onderwijs en het bedrijfsleven op het gebied van ICT/Tech verkleinen. Ook om de vele ICT/Tech bedrijven die Purmerend rijk is meer met elkaar te laten connecten. In een groot deel van die doelen zijn we naar mijn idee heel goed op weg en liggen we zelfs voor op schema.

´Tijd voor nieuwe impuls´

PurmerValley wordt zelfs als een voorbeeldregio gezien binnen de Provincie Noord-Holland. Veel verschillende mensen en instanties praten over PurmerValley en nemen ons serieus. Andere doelen hebben we maar ten dele behaald. Hier is nog flink werk aan de winkel. Ik geloof dat het binnen een organisatie soms goed is om een stap opzij te doen. Zo krijgen anderen een kans om er een nieuwe impuls aan te geven. Ik ben trots op het feit dat, naast medeoprichters Donnald van Marle en Daniel Pardoen, er fantastische nieuwe bestuursleden zijn aangesloten de afgelopen jaren die geloven in onze missie.”

“Ik zal PurmerValley en haar doelen blijven ondersteunen vanuit onze bedrijven. Ik hoop dat mijn vertrek iets positiefs zal brengen. Van dichtbij heb ik gezien in een andere Stichting hoe een nieuwe voorzitter nieuw elan heeft gebracht. Zaken zijn daardoor echt een nieuwe fase ingegaan. Een andere blik, andere kwaliteiten en hopelijk ook meer focus kunnen PurmerValley helpen om de volgende fase in te gaan.”

“Nog altijd droom ik van een Silicon Valley in regio Waterland. Een regio waarin het voor jongeren logisch is om te kiezen voor een toekomst in creative tech. Waar veel meer en beter ICT/Tech onderwijs gegeven wordt dan elders in het land. Met allerlei tech-specialisaties naarmate ze ouder worden.”

“Een regio waar startups en bedrijven zich heel graag willen vestigen (net boven Amsterdam). Juist omdat ze onderdeel willen zijn van deze regio en uiteindelijk ook wat terugdoen voor de maatschappij. Ik hoop dat de rest van het land komt kijken om te zien hoe ze dat toch gedaan hebben hier in die valley.”

Het bestuur van PurmerValley respecteert het besluit van Dirk en is hem zeer dankbaar voor zijn inzet en gedrevenheid voor PurmerValley. Dirk heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, het leggen van verbindingen en het realiseren van de doelstellingen van PurmerValley. Mede dankzij hem ligt er nu een goede basis voor de toekomst.

Afbeelding
Afbeelding
Rabobank komende drie jaar founding partner alle Noord-Hollandse Uitdagingen Algemeen 24 jan, 11:33
Afbeelding
Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan Algemeen 19 jan, 13:16
Afbeelding
Vooruitblik op de regionale economie 2023 in talkshow Ondernemend Purmerend Algemeen 15 jan, 14:14
Afbeelding
Dick Schaap Horecagroothandel en Engberts Hoveniers PRO: ondernemers van 2022 Algemeen 15 jan, 09:03
Afbeelding
Sloop laatste restje van ooit bekendste regionale Mercedes Benz-dealer Willem Los Algemeen 9 jan, 17:59
Afbeelding
Lisa van Susteren van 't Wapen van Middelie is Zeevang ondernemer van het jaar Algemeen 9 jan, 12:33
Afbeelding
Wetswijzigingen per 1 januari 2023 op het gebied van arbeidsrecht: wat verandert er? Column 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Baanstee Noord krijgt voorzieningenpunt Algemeen 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Column PRO: Met open vizier het nieuwe jaar in Column 20 dec 2022, 14:56
Afbeelding
SNS helpt ondernemers de winter door Algemeen 20 dec 2022, 14:54
Afbeelding
Binnenstad van de toekomst: Cultuur en recreatie als aanjagers van beleven en ontmoeten Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Van 't Hek ondersteunt de kinderen van werknemers met Studiefonds Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Engberts Elektrotechniek: werken aan een veilige omgeving Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Column VOWA: Personeelstekort... dat zagen we van ver aankomen? Column 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Honderd jaar oude Mazurel is 'still going strong' Algemeen 20 dec 2022, 14:52
Afbeelding
Voedselbank grote winnaar van stamppottenfeest Huiberts Algemeen 20 dec 2022, 14:52