Product for Product en H20 uitverkoren voor GO!-NH

Algemeen
H20 Esports Campus Amsterdam
H20 Esports Campus Amsterdam (Foto: archieffoto)

PURMEREND - GO!-NH is een van de van de programma’s die de provincie Noord-Holland aanbiedt om ondernemers verder te helpen met hun duurzame innovaties. Vrijdag 10 september zijn acht innovatieve ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd om in een intensief programma van de provincie te werken aan de groei van hun onderneming. Twee daarvan komen uit Purmerend: Product for Product en H20 Esports Campus. 

Het programma, GO!-NH Scale, richt zich op ondernemers uit het mkb die de potentie hebben om nieuwe markten aan te boren (op te schalen) met hun product of dienst. Ze hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en met hun onderneming een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld een vermindering van de CO2-uitstoot, de energietransitie, vermindering van het gebruik van schaarse grondstoffen of een belangrijke bijdrage leveren aan de regionale economie. 

In de onderbouwing werden alle uitverkoren bedrijven even kort voorgesteld: Product for Product maakt het afval van organisaties en bedrijven circulair door er nieuwe producten van te maken. Deze producten, zoals koffiebekers, notitieblokken etc, kunnen vervolgens door de organisaties en bedrijven weer teruggekocht worden. Product for Product verzorgt die hele cirkel voor een organisatie. Ze halen het afval op, recyclen het tot nieuwe producten en verkopen de producten weer (terug) via de webshop.

H20 Esports Campus Amsterdam
H20 Esports Campus Amsterdam is het grootste Esports & gaming centrum van Europa. Drie gebouwen met inmiddels meer dan 11.000 m2 die - ondanks COVID - binnen een jaar 100% gevuld zijn met bedrijven, startups en onderwijsinstellingen die in het teken van gaming en tech staan, met in het hart het grootste permanente esports stadion van Europa. Een plek voor het talent van nu, maar tegelijkertijd willen ze dat talent voorbereiden op een toekomst in de creatieve technologiesector.

Gedeputeerde Zita Pels: “Het programma GO!-NH bestaat nu 3 jaar. We hebben zo al veel start-ups en ondernemers met alleen nog een idee geholpen om hun duurzame product of dienst in de markt te zetten. Zij helpen onder meer mee om de klimaatdoelen die we hebben te halen. Het is dan ook belangrijk dat deze ondernemers de kans krijgen om te groeien. Daar is GO!-NH Scale voor bedoeld.” 

GO!-NH Scale: gericht op doorgroeien en uitbreiden
De deelnemende ondernemers zijn allemaal al goed ontwikkeld in hun huidige markt. Tijdens GO!-NH Scale kijken de deelnemers hoe zij verder uit kunnen breiden en op welke nieuwe markten ze zich kunnen begeven. In een aantal maanden werken ze dit uit in een ‘go-to-market’-strategie. Een tactisch actieplan dat de stappen beschrijft die nodig zijn om te slagen in een nieuwe markt of bij een nieuwe klant. Alles onder intensieve begeleiding van een aantal experts op het gebied van opschalen.

Over GO!-NH

GO!-NH is een van de van de programma’s die de provincie Noord-Holland aanbiedt om ondernemers verder te helpen met hun duurzame innovaties. Van start-ups tot gevestigde Noord-Hollandse ondernemers die verder willen en kunnen groeien. GO!-NH wordt uitgevoerd door Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Over Ontwikkelingsbedrijf NHN

NHN is een vast aanspreekpunt voor alle activiteiten die met de ontwikkeling van Noord-Holland Noord te maken hebben. NHN richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ondernemers, maar ook op het in de markt zetten van Noord-Holland Noord en de verbetering van het vestigings-klimaat, zodat nieuwe bedrijven worden aangetrokken en zittende bedrijven kunnen groeien.

www.nhn.nl


Toepassingen voor hergebruik van mondkapjes van Product for Product. (Foto: aangeleverd)

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50