Weer fijn ‘matchen’ op de BeursVloer op 18 november

Algemeen
Binnenkort weer ouderwets gezellig 'matchen' op de Beursvloer.
Binnenkort weer ouderwets gezellig 'matchen' op de Beursvloer. (Foto: Els Broers)

Na vorig jaar de overigens ook succesvolle Matchmaand te hebben gedaan als alternatief, is er dit jaar, op 18 november, weer de ouderwetse BeursVloer van de Waterlandse Uitdaging. Een mooie gelegenheid ook om wat aandacht te geven aan het 5-jarig bestaan van de organisatie. Locatie is dit keer het gemeentehuis in Middenbeemster. Goed nieuws is dat de Beemster inmiddels ook is toegetreden als vriend van de Waterlandse Uitdaging, na dit jaar al te zijn voorgegaan door mooie partijen als Groenhart en Intratuin Beemster.

Agnes Bak, manager van de Waterlandse Uitdaging, zit alweer vol in de voorbereidingen. Ze is blij dat er straks op de Beursvloer weer echt ‘gehandeld’ kan worden. “Tijdens de MatchMaand vorig jaar zijn er toch nog zo’n 50 matches gemaakt. Het is dus een goed alternatief gebleken, maar nu dit weer kan is het leuker, mensen hebben de Beursvloer ook echt gemist.”

Tekst loopt door onder afbeelding

 

Agnes Bak. (Foto: Els Broers)

Vertrouwde en nieuwe aanloop

Ze verwacht ook deze editie weer nieuwe aanloop. “Er zijn natuurlijk veel trouwe bezoekers die zich elke editie inschrijven. Maar we hebben gemerkt dat het goed is om de locatie elk jaar in een andere gemeente te zoeken. Daar blijven na de BeursVloer toch veel bedrijven en organisaties uit die gemeente over die ook daarna weer aanhaken. Een BeursVloer in je eigen gemeente maakt het wat laagdrempeliger om de eerste keer mee te doen. En wanneer ze één keer een goede ervaring hebben, weten ze je daarna te vinden. Niet alleen voor de Beursvloer maar zeker ook voor matches tussendoor.”

5-jarig jubileum

De aankomende BeursVloer krijgt ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum een wat feestelijk tintje. Agnes: “We hebben speciaal voor dit jubileum een mooie poster laten maken, en we verzorgen op de Beursvloer bijvoorbeeld een extra lekker hapje.” Er valt ook wel iets te vieren. Want de Waterlandse Uitdaging is in die jaren flink gegroeid. “Op de eerste Beursvloer hadden we een kleine twintig bedrijven en ongeveer datzelfde aan organisaties. Dat is in de jaren verdubbeld. Het heeft natuurlijk een aanloop nodig, maar elk jaar kwam er wat bij. Die mooie groei uit zich ook in het aantal matches, dat nu gemiddeld tijdens de Beursvloer ligt op ruim 100, nog los van de matches die we door het jaar heen maken.”

Wil je als bedrijf sociale impact maken?

Agnes roept, bij deze, bedrijven op zich aan te melden. “Wil je als bedrijf sociale impact maken? Veel bedrijven willen wel, en doen zelfs als veel. Maar het mooie hieraan is dat het niet gewoon geld geven is, maar daadwerkelijk iets doen. Of het gaat om je oude meubilair, een dagdeel met je personeel bij een organisatie schilderen of klussen, een tuin opknappen, een folder maken … De Waterlandse Uitdaging doet niet in geld, maar in tijd of in het delen wat je toch al hebt.”

Aanmelden

Bedrijven of organisaties die zich willen aanmelden voor 18 november of vragen hebben kunnen terecht bij Agnes Bak, via tel.nr. 06 23603900 of agnes@waterlandseuitdaging.nl.

De Beursvloer wordt gehouden op donderdag 18 november. Inloop vanaf 15.15 uur. Start beurs 15.45 uur. De startgong voor het handelen luidt om 16.00 uur en weer aan het einde om 17.00 uur. Vergeet niet de corona check app of een testbewijs mee te nemen, daar wordt op gecontroleerd.


Foto: Els Broers

Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00