Glashandel Nico Visser mooie vangst voor ambitieuze ondernemer

Algemeen
Nico Visser voor zijn glashandel aan de Flevostraat.
Nico Visser voor zijn glashandel aan de Flevostraat. (Foto: RodiMedia/NV)

Hij zit zelf al bijna zijn leven lang in het glas. Maar op zijn 73ste vindt Nico Visser het mooi geweest en biedt hij zijn florerende glashandel op bedrijventerrein De Koog ter overname aan. Hij laat een booming business achter. “De glashandel gaat altijd door, er is altijd behoefte aan glas”, geeft hij aan. “Zeker in de coronatijd had ik het drukker dan ooit. Ook omdat het aandeel van de vervangingsmarkt steeds groter wordt. Door de hoge gasprijzen laten steeds meer mensen het enkelglas of luchtgevulde isolatieglas in hun huis vervangen door gasgevuld isolatieglas. Daarnaast heeft isolatieglas een houdbaarheidsdatum en moet het op een gegeven moment sowieso vervangen worden omdat het gaat lekken.” Voor iemand met ambitie valt er met Glashandel Nico Visser duidelijk nog veel uit te bouwen.

Over wat er zo mooi is aan het werken met glas hoeft Nico niet lang na te denken. “Het mooie is dat het nog echt een ambacht is dat van de één op de ander wordt overgebracht. Je moet het glaszetten door ervaring leren, er zijn nog steeds geen opleidingen voor. Tot de jaren ’70 was het onderdeel van het schildersbedrijf, daarna is het een vak apart geworden.”

Leren in de praktijk

Zelf heeft hij het vak ook in de praktijk geleerd nadat hij al had gewerkt als lasser en carrosseriebouwer. Na een paar jaar Nieuw Zeeland keerde hij in 1977 terug in Purmerend en ging hij werken bij glashandel Piet de Wit. “Daar heb ik geleerd glas te zetten”, vertelt hij. “Je ging mee met ervaren mensen. De rest heb ik mezelf aangeleerd, ik ben vrij autodidact.” Niet lang erna stelde De Wit hem voor om voor zichzelf te beginnen, en voor De Wit aangenomen werk te gaan verrichten. Samen met zijn vriend Jan Konijn richtte hij in 1979 Viskon Glas op. Dit verkocht hij in 2005. 

Snelle groei

Maar het bloed kruipt en zo’n tien jaar later startte hij Glashandel Nico Visser op in een pand op de Wagenweg. Door de groei was er al snel behoefte aan meer ruimte en verhuisde hij naar de Flevostraat in De Koog. “Met Viskon waren we erg creatief met glas. We hadden een eigen atelier, maakten glas in lood, kunstwerken etc. Dat doe ik met dit bedrijf niet. We beperken ons tot leveren en plaatsen. Hierin werk ik samen met verschillende zzp’ers. We leveren veel isolatieglas en glaszetmaterialen aan particulieren en kleine aannemers, en leveren enkelglas op maat. Zoals in schilderijen, of spiegels op maat. We hebben veel op voorraad, en ook een grote keuze in spiegels, facet- en/of polygeslepen.”

Dit bedrijf heeft nog veel potentie, het zit op een mooie locatie en heeft naamsbekendheid

Gespreid bedje

Degene die het bedrijf overneemt komt in een gespreid bedje. Nico ziet goede kansen voor zijn glashandel bij een kandidaat die ervaring heeft met glaszetten en inmeten en die ook ambitieus is. “Ik heb de laatste jaren wat voort gekabbeld, dat krijg je op mijn leeftijd, maar wanneer je hieraan trekt kun je het nog flink uitbouwen. Dit bedrijf heeft nog veel potentie. Daarnaast zit het op een mooie locatie. Je kunt hier goed laden en lossen en er is volop parkeerruimte. En natuurlijk kun je ook voortbouwen op de naamsbekendheid.” Daarnaast is er met Wilma Molenaar, de assistente van Nico die ook al 36 jaar in het glas zit, een ervaren en multifunctionele kracht om de nieuwe eigenaar in alles te ondersteunen.

Interesse?

Geïnteresseerd geraakt? Bel even met Nico en hij vertelt je er alles over.

Glashandel Nico Visser, Flevostraat 152, Purmerend, T. 06 13 97 2992.

www.glashandelnicovisser.nl

Afbeelding
Rien de Wolf verruilt Amsterdam-Noord voor Purmerend Nieuws 27 mei, 15:35
Afbeelding
Op 23 juni Haring en Meer Party met een knetterende wow-factor Nieuws 27 mei, 09:34
Afbeelding
Met 62 matches bewijst Beursvloer Waterlandse Uitdaging nut en noodzaak Nieuws 27 mei, 09:14
Afbeelding
BRASA Beemster uitgebreid met 13 hotelkamers Nieuws 26 mei, 13:43
Afbeelding
Hans Abma: “Ik ben altijd een actief mannetje geweest en dat zal ik ook altijd blijven…." Column 26 mei, 11:00
Afbeelding
Hoe maken we windenergie nog duurzamer? Duurzaamheid 25 mei, 11:39
Afbeelding
Vakantieplannen? Plan eerst je (levens)testament! Partnerbijdrage 25 mei, 10:00
Afbeelding
OVNH: Dit zijn de Beste Ondernemingen van Noord-Holland 2023 Zakelijk 17 mei, 23:14
Afbeelding
JYSK geopend in Purmerend Nieuws 11 mei, 09:52
Afbeelding
BeursVloer Waterlandse Uitdaging heeft nog ruimte voor deelnemers Nieuws 10 mei, 15:15
Afbeelding
Smakelijk netwerkevent bij 'local hero' Dick Schaap Zakelijk 9 mei, 15:11
Afbeelding
Column PRO: Samen de schouders eronder zetten Column 1 mei, 14:38
Afbeelding
Nieuwe naam voor vermogensbeheer verovert Nederland Nieuws 20 apr., 13:23