Overname E.T.B. Cas Sombroek door VDK Groep

Algemeen
Als onderdeel van VDK Groep blijft E.T.B. Cas Sombroek vanuit Volendam opereren.
Als onderdeel van VDK Groep blijft E.T.B. Cas Sombroek vanuit Volendam opereren. (Foto: aangeleverd)

VDK Groep B.V. heeft de aandelen van E.T.B. Cas Sombroek B.V. uit Volendam overgenomen van eigenaar Marco Sombroek. E.T.B. Cas Sombroek behoort tot de categorie middelgrote installatiebedrijven. Het familiebedrijf is ruim 75 jaar actief in de installatiemarkt en is met ongeveer 120 medewerkers goed voor een omzet van circa 25 miljoen euro. 

Marco Sombroek (51) nam in 1997 het stokje over van zijn vader en behoort tot de derde generatie binnen het familiebedrijf. Onder zijn leiding groeide de onderneming uit tot een gerenommeerde speler in West-Nederland. E.T.B. Cas Sombroek wordt erkend als een zeer ervaren en hoogwaardig installateur op het gebied van elektrotechniek, beveiligingstechniek, advies & ontwerp, duurzame energie en beheer & inspectie. Vanuit haar locatie in Volendam bedient zij een breed scala aan segmenten, waarbij de meeste elektrotechnische werkzaamheden worden verricht binnen de (studenten-) woningbouw.

VDK Groep is een ambitieuze groep van hoogstaande bedrijven met een bewezen trackrecord

Continuïteit

Begin 2021 heeft Sombroek Jelle Rutgers van Marktlink benaderd om een geschikte koper te vinden voor zijn goedlopende familiebedrijf. Om de continuïteit van E.T.B. Cas Sombroek te waarborgen en vanwege gebrek aan opvolging op de korte termijn was dit hét moment om op zoek te gaan naar de juiste partij om de aandelen aan over te dragen. Dit heeft na een uitgebreid en intensief zoektraject geleid tot de overname door VDK Groep. Sombroek: “VDK Groep is een ambitieuze groep van hoogstaande bedrijven met een bewezen trackrecord. Deze groep beschikt over de juiste kennis en financiële slagkracht om de continuïteit van E.T.B. Cas Sombroek veilig te stellen en om het marktpotentieel van beide ondernemingen optimaal te benutten.” 

Goed gevoel en vertrouwen

E.T.B. Cas Sombroek blijft binnen VDK Groep als zelfstandige onderneming opereren met behoud van de naam en identiteit. Naast het goede gevoel en vertrouwen bij kopende partij was de waarborging van de identiteit een belangrijk criterium om het bedrijf te verkopen aan de eigenaar van VDK Groep, Frans van der Kolk.

Frans van der Kolk: “VDK Groep heeft een unieke filosofie, waarbij de medewerkers centraal staan en de bedrijven zelfstandig binnen de groep opereren met de voordelen van een groot bedrijf. De gespecialiseerde bedrijven binnen de VDK Groep bedienen klanten van ontwerp tot aan beheer en onderhoud. E.T.B. Cas Sombroek past met haar hoogstaande dienstverlening, hecht personeelsbestand, loyale klantenkring en sterke aanwezigheid in West-Nederland uitstekend bij de filosofie van VDK Groep.’’

Totaalaanpak

VDK Groep sluit meerdere overnames binnen de installatiebranche niet uit. Van der Kolk: “De wet- en regelgeving wordt steeds complexer voor bedrijven en de complexiteit van de technische installaties neemt steeds verder toe. Als zelfstandig regionaal installatiebedrijf zijn deze ontwikkelingen moeilijk bij te houden. Ook hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan een totaalaanpak, waarin elektrotechniek, ICT, beveiliging en HVAC geïntegreerd worden aangeboden. VDK Groep heeft al deze expertises in huis. Daarnaast worden de bedrijven binnen de VDK Groep ondersteund bij de bedrijfsvoering die steeds complexer wordt, zodat de bedrijven zich kunnen blijven focussen op hun kernactiviteiten.”

Volendam als basis

Als onderdeel van VDK Groep blijft E.T.B. Cas Sombroek opereren vanuit Volendam. Marco Sombroek blijft aan als algemeen directeur en gaat samen met Frans van der Kolk aan de slag om de marktpositie van VDK Groep in West-Nederland te versterken, waarbij het optimaal bedienen van bestaande en nieuwe klanten centraal staat.

VDK Groep

VDK Groep bestaat uit circa 1600 medewerkers, verdeeld over 38 installatiebedrijven die op elk vlak van installatietechniek zijn gespecialiseerd. Het grote voordeel van VDK Groep is dat de bedrijven de krachten kunnen bundelen wanneer dat nodig is en tegelijkertijd zelfstandig kunnen werken. Doordat VDK Groep in kleine, zelfstandige bedrijven is opgedeeld, kan er op een persoonlijke manier en met korte lijnen worden gewerkt. De medewerkers hebben lange termijn relaties opgebouwd met klanten en weten daardoor precies wat hun wensen en behoeften zijn. Hierdoor kunnen zij kwaliteit en 24/7 service bieden. Dit zorgt voor een prettige samenwerking tussen alle partijen. VDK Groep heeft dan ook voor klanten de rol van betrouwbare partner.

Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad