Rabobank verlengt sponsorcontract met H2O

Algemeen
V.l.n.r.: Tom Groot, Eric Zwart en Dirk Tuip.
V.l.n.r.: Tom Groot, Eric Zwart en Dirk Tuip. (Foto: Marco van Ammers)

Drie jaar geleden sloegen Rabobank en H2O de handen ineen om innovatie te stimuleren bij creatieve tech-startups én om jongeren samen te brengen in het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat verliep zo succesvol dat Rabobank onlangs besloot het sponsorcontract te verlengen.

“Het begin was spannend!”, zegt Eric Zwart, directeur coöperatieve Rabobank, als hij terugkijkt op de start van de samenwerking met H20 Esports Campus. H20 ontwikkelde drie jaar geleden de Esports Tech Campus Amsterdam op industrieterrein De Koog in Purmerend. “Er stond een leeg schoolgebouw en verder was er niets. Het sloopbedrijf was destijds net met de ontmanteling van de gymzaal begonnen, toen corona uitbrak. Na enkele bouwkundige uitdagingen kon in september 2020 het stadium wel open, maar konden grote evenementen niet doorgaan vanwege de pandemie. Ik wil de ondernemers een groot compliment geven voor hun doorzettingsvermogen en innovatieve ideeën. Dankzij hen staat er wat er nu staat: het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Hier vindt gaming op internationaal niveau plaats, worden jongeren opgeleid voor de banen van de toekomst en zijn innovatieve techbedrijven gevestigd. De samenwerking tussen jongeren, de gemeente, het onderwijs en het bedrijfsleven maakt de campus uniek. Op deze plek bouwen we gezamenlijk aan een betere wereld!” 

Grote kans dat jouw toekomstige medewerkers wél iets met gaming hebben!

Bedrijven versterken elkaar

In het grootste esports gaming centrum van Nederland – meer dan 12.000 m2 - ontmoet jong game- en esportstalent elkaar en wordt een deel van hen opgeleid voor een toekomst in creative tech. Er zijn verschillende onderwijsinstellingen, waaronder het Horizon College en de Hogeschool van Amsterdam en meer dan 50 bedrijven en startups gevestigd. Tom Groot, Adviseur Bedrijven bij Rabobank, is er vanaf de start bij betrokken. Tom: “Als adviseur vorm ik de schakel tussen Rabobank en de techbedrijven. Ik vind het fantastisch om met de innovatieve ondernemers te kunnen sparren over hun plannen. Het is heel mooi om te zien dat ondernemers hier een plek hebben gevonden waar ze elkaar versterken.” Tom vervolgt: “Een groot deel van de bedrijven zijn innovatieve startups. Zij kunnen lastig kapitaal verkrijgen, omdat er nog geen bewezen resultaten zijn. Wij als Rabobank hebben de ambitie om ondernemers duurzaam te helpen groeien. Dat doen we met onze kennis en ons netwerk en met speciale producten, zoals de Rabo Innovatielening. De innovatielening is bedoeld om startups die innoverend en duurzaam bezig zijn, te stimuleren. Voor goede initiatieven staan we zeker open!”

Gamification

Onlangs verlengde Rabobank het sponsorcontract met H20 met twee jaar. Co-founder H2O Esports Campus Matthijs Vink: “Rabobank was een van de eerste bedrijven die ons bijstond. Zij geloofden in het concept. Dat zo’n solide partij als Rabobank haar naam aan je verbindt, geeft veel vertrouwen. Ook tijdens de coronatijd was de bank heel begripvol.” Het Rabo Esports Stadium Amsterdam is uniek in de wereld. Matthijs: “Ik zeg altijd: je moet hier zijn om het te snappen. Deze campus is een plek waar entertainment plaatsvindt, waar opleidingen worden gevolgd en waar je een bedrijf kunt ontwikkelen. Wij zijn de weg naar de nieuwe generatie. Iedereen heeft moeite om geschikt personeel te vinden, maar de jonge talenten lopen bij ons rond!”

Groei

Ondanks de coronaperiode is H2O erin geslaagd om de campus voor de nieuwe digitale generatie te laten groeien. “Als het gaat om bedrijfshuisvesting van creatieve tech-startups zijn we helemaal bezet. We kijken terug op een mooie eerste drie jaar en we zetten vol in op de toekomst.” E-sports, gaming en creative tech hebben een breed toepassingsgebied. Matthijs: “Gamification, het toepassen van gametechnieken in niet-game omgevingen, wordt bijvoorbeeld toegepast om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dus als je als ondernemer denkt: wij hebben niets met gaming, bedenk dan dat er een grote kans bestaat dat jouw toekomstige medewerkers wél iets met gaming hebben!”

Tekst loopt door onder afbeelding


E-sports, gaming en creative tech hebben een breed toepassingsgebied. (Foto: Marco van Ammers)

Kom eens langs

Eric Zwart is blij met het feit dat Rabobank de komende twee jaar als hoofdsponsor verbonden blijft: “Als het om sponsoring gaat, kijkt Rabobank als lokaal betrokken bank naar het maatschappelijk rendement. Wij investeren met dit sponsorschap in de sociale cohesie door jongeren te helpen richting de banen van de toekomst, we creëren bedrijfsruimte voor creatieve tech-start ups en willen een katalysator zijn voor economische groei. De campus is een plek voor educatie, verbinding en innovatie.”
Founder van H20 Dirk Tuip is momenteel volop bezig met de gebiedsontwikkeling rondom het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Eric: “Dat betekent dat er nog meer kansen komen voor bedrijven in Purmerend en de regio. Ik zou tegen alle ondernemers willen zeggen: kom een keer kijken! In de toekomst wordt ieder bedrijf een IT-bedrijf. Of het nu de retail, de bouw of de landbouw is: technologie speelt in iedere sector een steeds grotere rol. We hebben een groot tekort aan technisch en ICT-geschoold personeel en in de toekomst zijn er steeds meer goed opgeleide mensen nodig. Jonge talenten kunnen jouw bedrijf meenemen de toekomst in. Dus als je wilt weten wat er op de campus gebeurt en wat je daar als bedrijf kunt uithalen, dan wil ik je graag uitnodigen. Kom eens langs tijdens een evenement of wandel gewoon een keer binnen!”

Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen