Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan."
Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan." (Foto: Han Giskes)

Netwerken tijdens kortebaandraverij in Jan Kuiper Lounge

Algemeen

Eindelijk staat de tweede donderdag van september weer in het teken van dé reünie van (oud-) Purmerenders, zoals de Kortebaandraverij ook wel wordt genoemd. Maar wat zal het leeg zijn zonder Jan Kuiper, jarenlang het boegbeeld van Stichting Harddraverij Prins Bernhard. De organisator van het evenement, Jan Kuiper, overleed in november 2021. Ondanks het grote gemis betekende het overlijden van Mister Kortebaan niet dat het huidige bestuur organisatorisch met de handen in het haar kwam te zitten. “Nee, want alles wat wij voor ogen hadden is vooraf met mijn vader gedeeld. Hij wist overal van, heeft alle plannen en ideeën beoordeeld, bekritiseerd en geaccepteerd”, vertelt Robert Kuiper mede namens zijn broer Marco en de andere bestuursleden Jan Peter Dompeling, Gertjan Otto en Bas Hillecamp.

Van Jan Kuiper was bekend en geaccepteerd dat hij vanaf januari de deur bij sponsors plat liep. Dat was zijn manier van werken en had tot gevolg dat jaarlijks vele tientallen ondernemers “ja” zeiden en de slogan ‘door ondernemers mogelijk gemaakt voor ondernemers en inwoners van Purmerend’ van harte ondersteunden met een bijdrage. In 18 jaar tijd heeft Jan Kuiper de paardenrace in het centrum van Purmerend gebracht tot wat het nu is, de kortebaandraverij met het hoogste prijzengeld. Traditioneel komt de top van Nederland naar Purmerend.

Tekst loopt door onder afbeelding


De naam van Jan Kuiper zal voor altijd verbonden blijven aan de kortebaandraverij van Purmerend. (Foto: Han Giskes)

Grote loyaliteit sponsors

“De loyaliteit van de sponsors is groot gebleven en zelfs nog iets gegroeid”, laat Marco Kuiper weten. “En dat is ook nodig want de kortebaandraverij moet gedragen worden door ondernemers. Dat was van oudsher zo en zal niet anders worden. Daarnaast, we zullen we mee moeten gaan met de tijd om er een steeds professioneler evenement van te maken. We zijn als bestuur dagelijks bezig om bepaalde processen verder te professionaliseren. Dit is nodig om de continuïteit te waarborgen. Ook daar was Jan het trouwens volledig mee eens.”

Veel ondersteuning

Naast de trouwe schare aan ondernemers die opnieuw medewerking heeft toegezegd, is de organisatie heel blij met en dankbaar voor de ondersteuning van de gemeente Purmerend. Robert: “De gemeente geeft geen geld maar is in facilitaire zin van onschatbare waarde”. Naast de ondernemers/sponsors, de gemeente en de medewerking vanuit de bond zorgt de grote groep van zo’n 25 vrijwilligers ervoor dat alles op rolletjes loopt in de aanloop naar en op donderdag 8 september 2022. “We hebben recent een vrijwilligersavond belegd en het enthousiasme is opnieuw onverminderd groot. Iedereen heeft weer veel zin in de komende editie”, aldus Marco. 

Spiksplinternieuwe lounge

Donderdag 8 september 2022 zal in meer dan een opzicht anders zijn dat in de jaren voor Corona. Het spreekt voor zich dat het gemis van Jan Kuiper zich zal laten zien en voelen. Dat neemt niet weg dat Mister Kortebaan in gedachten wel degelijk aanwezig is en ook geëerd gaat worden. De spiksplinternieuwe Jan Kuiper Lounge is daar het mooiste voorbeeld van. De locatie waarin ondernemers en relaties elkaar ontmoeten zal prominent de naam van de man met de bolhoed dragen. Het is de bedoeling dat er een officiële openingshandeling komt. Wie het doek voor de naam weg zal trekken blijft nog even geheim.

Tekst loopt door onder afbeelding


Donderdag 8 september barst het spektakel weer los. (Foto: Han Giskes)

Professioneler

In de tent, die goed zicht op het parcours garandeert, komt een 16 meter lange bar te staan. Hier kan men terecht voor een natje. De aanwezige catering zorgt ervoor dat iedereen met enige regelmaat van een hapje wordt voorzien. Nieuw zijn het podium (na 18.00 uur treedt hier een zanger, zangeres of band op), de belichting en het geluid. “En qua veiligheidseisen gaan we het professioneler invullen”, meldt Robert Kuiper.

Ook ondersteunen?

Als er ondernemers zijn die de Kortebaandraverij willen ondersteunen kunnen ze kiezen uit de opties Platinum Hoofdsponsor, Gold-, Silver en Bronze Sponsor of advertentiesponsor (in het programmaboekje). Zij kunnen dit kenbaar maken door een mail te sturen aan info@harddraverijpurmerend.nl t.a.v. Robert Kuiper. Vervolgens wordt contact opgenomen.

Voor meer informatie kijk op www.harddraverijpurmerend.nl.

Afbeelding
NV Purmerend timmert aan de weg Algemeen 3 jun, 10:56
Afbeelding
Vijf jaar restaurant The Roast Algemeen 3 jun, 10:51
Afbeelding
Nagel Hydraulics: grote meneer met beide benen op de grond Algemeen 3 jun, 10:49
Afbeelding
PRO: en Netwerk Purmerend te gast bij FC Volendam Algemeen 3 jun, 10:43
Afbeelding
Sonic Equipment: “We verkopen geen gereedschap, we verkopen efficiency” Algemeen 3 jun, 10:38
Afbeelding
Benefietavond jubilerende BVL Algemeen 3 jun, 10:38
Afbeelding
Netwerken tijdens kortebaandraverij in Jan Kuiper Lounge Algemeen 3 jun, 10:29
Afbeelding
De vele facetten van een fijne binnenstad Algemeen 3 jun, 10:29
Afbeelding
Check je aanslag Erfbelasting! Algemeen 3 jun, 10:28
Afbeelding
Vakantie-plannen? Plan eerst je (levens)testament! Algemeen 3 jun, 10:26
Afbeelding
Nieuw bestuur wil PCO omvormen tot Bedrijven Investeringszone Algemeen 3 jun, 10:24
Afbeelding
Column PRO: Actief & Sportief Column 3 jun, 10:23
Afbeelding
Werkgevers opgelet: uitbreiding van uw informatieplicht per 1 augustus 2022! Column 3 jun, 10:23

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief