Netwerken tijdens kortebaandraverij in Jan Kuiper Lounge

Algemeen
Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan."
Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan." (Foto: Han Giskes)

Eindelijk staat de tweede donderdag van september weer in het teken van dé reünie van (oud-) Purmerenders, zoals de Kortebaandraverij ook wel wordt genoemd. Maar wat zal het leeg zijn zonder Jan Kuiper, jarenlang het boegbeeld van Stichting Harddraverij Prins Bernhard. De organisator van het evenement, Jan Kuiper, overleed in november 2021. Ondanks het grote gemis betekende het overlijden van Mister Kortebaan niet dat het huidige bestuur organisatorisch met de handen in het haar kwam te zitten. “Nee, want alles wat wij voor ogen hadden is vooraf met mijn vader gedeeld. Hij wist overal van, heeft alle plannen en ideeën beoordeeld, bekritiseerd en geaccepteerd”, vertelt Robert Kuiper mede namens zijn broer Marco en de andere bestuursleden Jan Peter Dompeling, Gertjan Otto en Bas Hillecamp.

Van Jan Kuiper was bekend en geaccepteerd dat hij vanaf januari de deur bij sponsors plat liep. Dat was zijn manier van werken en had tot gevolg dat jaarlijks vele tientallen ondernemers “ja” zeiden en de slogan ‘door ondernemers mogelijk gemaakt voor ondernemers en inwoners van Purmerend’ van harte ondersteunden met een bijdrage. In 18 jaar tijd heeft Jan Kuiper de paardenrace in het centrum van Purmerend gebracht tot wat het nu is, de kortebaandraverij met het hoogste prijzengeld. Traditioneel komt de top van Nederland naar Purmerend.

Tekst loopt door onder afbeelding


De naam van Jan Kuiper zal voor altijd verbonden blijven aan de kortebaandraverij van Purmerend. (Foto: Han Giskes)

Grote loyaliteit sponsors

“De loyaliteit van de sponsors is groot gebleven en zelfs nog iets gegroeid”, laat Marco Kuiper weten. “En dat is ook nodig want de kortebaandraverij moet gedragen worden door ondernemers. Dat was van oudsher zo en zal niet anders worden. Daarnaast, we zullen we mee moeten gaan met de tijd om er een steeds professioneler evenement van te maken. We zijn als bestuur dagelijks bezig om bepaalde processen verder te professionaliseren. Dit is nodig om de continuïteit te waarborgen. Ook daar was Jan het trouwens volledig mee eens.”

Veel ondersteuning

Naast de trouwe schare aan ondernemers die opnieuw medewerking heeft toegezegd, is de organisatie heel blij met en dankbaar voor de ondersteuning van de gemeente Purmerend. Robert: “De gemeente geeft geen geld maar is in facilitaire zin van onschatbare waarde”. Naast de ondernemers/sponsors, de gemeente en de medewerking vanuit de bond zorgt de grote groep van zo’n 25 vrijwilligers ervoor dat alles op rolletjes loopt in de aanloop naar en op donderdag 8 september 2022. “We hebben recent een vrijwilligersavond belegd en het enthousiasme is opnieuw onverminderd groot. Iedereen heeft weer veel zin in de komende editie”, aldus Marco. 

Spiksplinternieuwe lounge

Donderdag 8 september 2022 zal in meer dan een opzicht anders zijn dat in de jaren voor Corona. Het spreekt voor zich dat het gemis van Jan Kuiper zich zal laten zien en voelen. Dat neemt niet weg dat Mister Kortebaan in gedachten wel degelijk aanwezig is en ook geëerd gaat worden. De spiksplinternieuwe Jan Kuiper Lounge is daar het mooiste voorbeeld van. De locatie waarin ondernemers en relaties elkaar ontmoeten zal prominent de naam van de man met de bolhoed dragen. Het is de bedoeling dat er een officiële openingshandeling komt. Wie het doek voor de naam weg zal trekken blijft nog even geheim.

Tekst loopt door onder afbeelding


Donderdag 8 september barst het spektakel weer los. (Foto: Han Giskes)

Professioneler

In de tent, die goed zicht op het parcours garandeert, komt een 16 meter lange bar te staan. Hier kan men terecht voor een natje. De aanwezige catering zorgt ervoor dat iedereen met enige regelmaat van een hapje wordt voorzien. Nieuw zijn het podium (na 18.00 uur treedt hier een zanger, zangeres of band op), de belichting en het geluid. “En qua veiligheidseisen gaan we het professioneler invullen”, meldt Robert Kuiper.

Ook ondersteunen?

Als er ondernemers zijn die de Kortebaandraverij willen ondersteunen kunnen ze kiezen uit de opties Platinum Hoofdsponsor, Gold-, Silver en Bronze Sponsor of advertentiesponsor (in het programmaboekje). Zij kunnen dit kenbaar maken door een mail te sturen aan info@harddraverijpurmerend.nl t.a.v. Robert Kuiper. Vervolgens wordt contact opgenomen.

Voor meer informatie kijk op www.harddraverijpurmerend.nl.

Afbeelding
Rien de Wolf verruilt Amsterdam-Noord voor Purmerend Nieuws 27 mei, 15:35
Afbeelding
Op 23 juni Haring en Meer Party met een knetterende wow-factor Nieuws 27 mei, 09:34
Afbeelding
Met 62 matches bewijst Beursvloer Waterlandse Uitdaging nut en noodzaak Nieuws 27 mei, 09:14
Afbeelding
BRASA Beemster uitgebreid met 13 hotelkamers Nieuws 26 mei, 13:43
Afbeelding
Hans Abma: “Ik ben altijd een actief mannetje geweest en dat zal ik ook altijd blijven…." Column 26 mei, 11:00
Afbeelding
Hoe maken we windenergie nog duurzamer? Duurzaamheid 25 mei, 11:39
Afbeelding
Vakantieplannen? Plan eerst je (levens)testament! Partnerbijdrage 25 mei, 10:00
Afbeelding
OVNH: Dit zijn de Beste Ondernemingen van Noord-Holland 2023 Zakelijk 17 mei, 23:14
Afbeelding
JYSK geopend in Purmerend Nieuws 11 mei, 09:52
Afbeelding
BeursVloer Waterlandse Uitdaging heeft nog ruimte voor deelnemers Nieuws 10 mei, 15:15
Afbeelding
Smakelijk netwerkevent bij 'local hero' Dick Schaap Zakelijk 9 mei, 15:11
Afbeelding
Column PRO: Samen de schouders eronder zetten Column 1 mei, 14:38
Afbeelding
Nieuwe naam voor vermogensbeheer verovert Nederland Nieuws 20 apr., 13:23