Netwerken tijdens kortebaandraverij in Jan Kuiper Lounge

Algemeen
Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan."
Het bestuur heeft er zin in. Van links naar rechts Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling, Robert Kuiper, Bas Hillecamp en Marco Kuiper. "Alles doen we in de gedachten van Jan." (Foto: Han Giskes)

Eindelijk staat de tweede donderdag van september weer in het teken van dé reünie van (oud-) Purmerenders, zoals de Kortebaandraverij ook wel wordt genoemd. Maar wat zal het leeg zijn zonder Jan Kuiper, jarenlang het boegbeeld van Stichting Harddraverij Prins Bernhard. De organisator van het evenement, Jan Kuiper, overleed in november 2021. Ondanks het grote gemis betekende het overlijden van Mister Kortebaan niet dat het huidige bestuur organisatorisch met de handen in het haar kwam te zitten. “Nee, want alles wat wij voor ogen hadden is vooraf met mijn vader gedeeld. Hij wist overal van, heeft alle plannen en ideeën beoordeeld, bekritiseerd en geaccepteerd”, vertelt Robert Kuiper mede namens zijn broer Marco en de andere bestuursleden Jan Peter Dompeling, Gertjan Otto en Bas Hillecamp.

Van Jan Kuiper was bekend en geaccepteerd dat hij vanaf januari de deur bij sponsors plat liep. Dat was zijn manier van werken en had tot gevolg dat jaarlijks vele tientallen ondernemers “ja” zeiden en de slogan ‘door ondernemers mogelijk gemaakt voor ondernemers en inwoners van Purmerend’ van harte ondersteunden met een bijdrage. In 18 jaar tijd heeft Jan Kuiper de paardenrace in het centrum van Purmerend gebracht tot wat het nu is, de kortebaandraverij met het hoogste prijzengeld. Traditioneel komt de top van Nederland naar Purmerend.

Tekst loopt door onder afbeelding


De naam van Jan Kuiper zal voor altijd verbonden blijven aan de kortebaandraverij van Purmerend. (Foto: Han Giskes)

Grote loyaliteit sponsors

“De loyaliteit van de sponsors is groot gebleven en zelfs nog iets gegroeid”, laat Marco Kuiper weten. “En dat is ook nodig want de kortebaandraverij moet gedragen worden door ondernemers. Dat was van oudsher zo en zal niet anders worden. Daarnaast, we zullen we mee moeten gaan met de tijd om er een steeds professioneler evenement van te maken. We zijn als bestuur dagelijks bezig om bepaalde processen verder te professionaliseren. Dit is nodig om de continuïteit te waarborgen. Ook daar was Jan het trouwens volledig mee eens.”

Veel ondersteuning

Naast de trouwe schare aan ondernemers die opnieuw medewerking heeft toegezegd, is de organisatie heel blij met en dankbaar voor de ondersteuning van de gemeente Purmerend. Robert: “De gemeente geeft geen geld maar is in facilitaire zin van onschatbare waarde”. Naast de ondernemers/sponsors, de gemeente en de medewerking vanuit de bond zorgt de grote groep van zo’n 25 vrijwilligers ervoor dat alles op rolletjes loopt in de aanloop naar en op donderdag 8 september 2022. “We hebben recent een vrijwilligersavond belegd en het enthousiasme is opnieuw onverminderd groot. Iedereen heeft weer veel zin in de komende editie”, aldus Marco. 

Spiksplinternieuwe lounge

Donderdag 8 september 2022 zal in meer dan een opzicht anders zijn dat in de jaren voor Corona. Het spreekt voor zich dat het gemis van Jan Kuiper zich zal laten zien en voelen. Dat neemt niet weg dat Mister Kortebaan in gedachten wel degelijk aanwezig is en ook geëerd gaat worden. De spiksplinternieuwe Jan Kuiper Lounge is daar het mooiste voorbeeld van. De locatie waarin ondernemers en relaties elkaar ontmoeten zal prominent de naam van de man met de bolhoed dragen. Het is de bedoeling dat er een officiële openingshandeling komt. Wie het doek voor de naam weg zal trekken blijft nog even geheim.

Tekst loopt door onder afbeelding


Donderdag 8 september barst het spektakel weer los. (Foto: Han Giskes)

Professioneler

In de tent, die goed zicht op het parcours garandeert, komt een 16 meter lange bar te staan. Hier kan men terecht voor een natje. De aanwezige catering zorgt ervoor dat iedereen met enige regelmaat van een hapje wordt voorzien. Nieuw zijn het podium (na 18.00 uur treedt hier een zanger, zangeres of band op), de belichting en het geluid. “En qua veiligheidseisen gaan we het professioneler invullen”, meldt Robert Kuiper.

Ook ondersteunen?

Als er ondernemers zijn die de Kortebaandraverij willen ondersteunen kunnen ze kiezen uit de opties Platinum Hoofdsponsor, Gold-, Silver en Bronze Sponsor of advertentiesponsor (in het programmaboekje). Zij kunnen dit kenbaar maken door een mail te sturen aan info@harddraverijpurmerend.nl t.a.v. Robert Kuiper. Vervolgens wordt contact opgenomen.

Voor meer informatie kijk op www.harddraverijpurmerend.nl.

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad