Nagel Hydraulics: grote meneer met beide benen op de grond

Algemeen
Bedrijfsleider Dave van Zaanen, Jantine en Jan Nagel voor het bedrijf aan de Ampèrestraat in Purmerend.
Bedrijfsleider Dave van Zaanen, Jantine en Jan Nagel voor het bedrijf aan de Ampèrestraat in Purmerend. (Foto: Els Broers)

In 2004 startte Jan Nagel (43) vanuit huis zijn bedrijf Nagel Grondverzetmachines. Vier jaar later huurde hij een loods op het terrein van transportbedrijf Dekker in Ilpendam.

Purmerends bedrijf wereldwijd bekend door opbouw en reparatie van hydraulische grondverzetmachines

Aanvankelijk begon Jan als reparatie- en onderhoudsbedrijf van grondverzetmachines. Dankzij de economische groei en de grote vraag naar specialistisch materieel voor onder meer de aanleg van kunstmatige eilanden in de Verenigde Arabische Emiraten en ook voor grote industriële sloopprojecten in binnen- en buitenland, is hij zich gaan specialiseren in het aanpassen van standaard grondverzetmachines naar klant specifiek maatwerk, voornamelijk op hydraulisch vlak. Een regelrechte verklaring voor de naamswijziging naar Nagel Hydraulics.

Groeiende klantenkring

Toen de vestiging in Ilpendam te klein werd betrok Jan in 2012 een pand aan de Ohmstraat in de Baanstee in Purmerend. Een jaar later kwam zijn vrouw Jantine erbij en sinds 2015 werkt Dave van Zaanen als bedrijfsleider en belangrijke pion bij het bedrijf. In 2018 werd Nagel de trotse eigenaar van het huidige pand aan de Ampèrestraat, eveneens in de Baanstee. De groei zette zich ook door in het aantal personeelsleden, want op dit moment werken tien mensen bij Nagel Hydraulics en biedt het bedrijf alle mogelijkheden om de gestaag groter wordende klantenkring op een goede en snelle manier te bedienen. “De opdrachten kwamen van importeurs/dealers van grondverzetmachines, fabrikanten van gieken en uitrustingstukken en ook van aannemers en verhuurbedrijven”, vertelt Jan Nagel.

Tekst loopt door onder afbeelding


Het bedrijf staat bekend om zijn specialistische aanpak. (Foto: Els Broers)

Doorgroeien

In de loop der jaren is het werkgebied uitgebreid naar andere sectoren waaronder de scheepvaart en de industrie. En kan rustig gesteld worden dat de economische crisis in 2008 voor Nagel Hydraulics niet alleen nadelen kende. “Ondanks dat de economische crisis ook onze markt erg veranderde, konden we toch doorgroeien door kennis, maar vooral flexibiliteit en service op een hoog niveau te houden”, zegt hij vol trots. Met de service doelt hij ook op de aanwezigheid van de winkel. Koppelingen en slangen in alle soorten en maten voor onder andere hydrauliek, pneumatiek, reiniging en voedingsmiddelen; dankzij de aanwezigheid van de ontelbare verschillende onderdelen helpt Nagel in no time om de machines weer gebruiksklaar te krijgen”Onze klanten zijn bijvoorbeeld bedrijven in groen, grond en infra maar ook autogarages, wasstraten, de visverwerking en zelfs de brouwerij.”

Specialisten

Jan Nagel is een doener en bepaald geen dromer, al valt het niet uit te sluiten dat als hij af en toe zijn ogen sluit, op zijn gezicht een kleine glimlach te zien is, ten teken dat hij met gepaste trots nadenkt over wat er met zijn bedrijf in amper 18 jaar tijd is gebeurd. “Mijn plan was ooit om een reparatiebedrijf in grondverzetmachines te starten. Ik begon als monteur, kwam vaak bij Hoogovens (later Tata Steel) om machines op te bouwen. Op een gegeven moment vond ik tijd worden om voor mezelf te beginnen. Dat was een grote stap en best een gok. Als ik terugdenk aan de afgelopen jaren vind ik wel dat we een prachtig bedrijf hebben opgebouwd. En dan bedoel ik ook echt we, want alleen is dit niet te doen. Om mij heen heb ik specialisten. Daar word ik gelukkig van en de klanten niet minder.”

Verrijking

Waar Nagel zelf veel langs de weg zit, is Dave van Zaanen verantwoordelijk voor de zaken aan de Ampèrestraat. Van Zaanen, die bouwkunde en technische bedrijfskunde op HBO-niveau heeft gestudeerd, voelt zich als een vis in het water bij het Purmerendse bedrijf. Meegenomen is dat Dave de gedachtengang van Jan Nagel kent. “Dave is een grote verrijking. Het onderling vertrouwen is groot en mede daardoor hebben we een bijzondere band. Ik hoef me geen enkele zorgen te maken als ik langs de weg zit. Alles gaat hier gewoon z’n gangetje”, steekt Jan de loftrompet. 

Tekst loopt door onder afbeelding


De meest ingewikkelde klussen worden opgelost. Die kennis en aanpak maakt het bedrijf uniek in de wereld. (Foto: Els Broers)

In het opbouwen van grondverzetmachines is er in Europa geen bedrijf zoals Nagel Hydraulics. Dave van Zaanen: “We doen ongeveer 250 machines per jaar. In de hydrauliek zijn er natuurlijk meer bedrijven, maar naast de service en flexibele wijze van werken is ons onderscheidend vermogen dat we nagenoeg alle onderdelen zelf op voorraad hebben.”

Lokaliteit belangrijk

Nagel Hydraulics uit Purmerend mag op het gebied van opbouw en reparatie van hydraulische grondverzetmachines een grote meneer zijn in Nederland, de rest van Europa en het Midden-Oosten, het betekent geenszins dat Jan en Jantine Nagel de lokaliteit uit het oog verliezen. Het bedrijf is bijvoorbeeld sponsor van de feestelijkheden rondom het 400-jarig bestaan van polder de Purmer. De startactiviteit van Purmer 400, de lichtjestoer, was niet zomaar vernoemd naar Nagel. “Wat een onbekend succesvolle happening was dat.”

Werken bij Nagel Hydraulics

In het kader van de verdere groei is Nagel regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Jan Nagel betitelt ze als volgt: “Ze moeten betrokken en een beetje gek zijn, want dit werk is prachtig maar zeker niet doorsnee. Wij leiden trouwens ook zelf op. Dus mensen die zich hierin herkennen en willen praten, kunnen ons benaderen”. 

Nagel Hydraulics

Ampèrestraat 21

1446 TR Purmerend

Tel. 0299 46 09 78

www.nagelbv.nl

Afbeelding
Lancering digitale Vacaturebank Zaanstreek-Waterland Nieuws 8 nov., 10:00
Afbeelding
Businessclub Purmersteijn timmert flink aan de weg Nieuws 7 nov., 17:00
Afbeelding
Column VOWA: Het wordt flink afzien! Column 7 nov., 16:00
Afbeelding
Nieuw kantoor Quadyck Real Estate met ruimte voor groei Algemeen 7 nov., 15:00
Afbeelding
Werkzaamheden brug A7 Nieuws 7 nov., 13:49
Afbeelding
AF-X Fire Solutions: Het perfecte brandblussysteem zonder water komt uit Purmerend Nieuws 7 nov., 10:00
Afbeelding
Column PRO: De weg naar een realistische ontwikkelstrategie voor de Koog Column 6 nov., 16:00
Afbeelding
Stemming BIZ Vastgoedeigenaren gaat van start Nieuws 6 nov., 15:00
Afbeelding
Abma Advocaten: Hoe te beschikken over de bankrekening van een overledene Column 6 nov., 10:00
Afbeelding
Hayhoe Familierechtadvies: Stelen uit de (toekomstige) erfenis Column 3 nov., 16:06
Afbeelding
Netwerk Purmerend en PRO: presenteren avond met Tom Coronel Nieuws 3 nov., 12:00
Afbeelding
Notaris Ten Brinke: laat uw testament regelmatig controleren Partnerbijdrage 2 nov., 11:00
Afbeelding
Werkom brengt sociale ondernemers samen om impact te maken Zakelijk 2 nov., 10:54

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen