Vijf jaar restaurant The Roast

Algemeen
Astrid de Leeuw in de nieuwe clubruimte op de bovenste etage.
Astrid de Leeuw in de nieuwe clubruimte op de bovenste etage. (Foto: aangeleverd)

Restaurant The Roast, in het monumentale pand op de Koemarkt, bestaat vijf jaar. Een lustrum dat de horecaonderneming niet zomaar voorbij laat gaan, zeker omdat het restaurant ook een frisse verbouwing heeft ondergaan. 

De tweede en derde etage zijn omgebouwd tot chique ruimtes voor feestelijke aangelegenheden. Het grillrestaurant is omgedoopt tot Eurasian Fusion restaurant “We hebben met drie etages horeca best iets bijzonders neergezet in Purmerend”, geeft eigenaresse Astrid de Leeuw aan. “Gasten kunnen hier eten, drinken, loungen, clubben en een feestje vieren. Na de verbouwing hebben we overal de puntjes op de i gezet en een rebranding doorgevoerd in de website en andere uitingen.”

Authentieke sfeer

Astrid heeft met de manier waarop het pand is ingericht de authentieke sfeer eer aangedaan, met de toepassing van stalen ramen en deuren en met ruim aandacht voor het wijn- en champagneassortiment in glazen wijnkamers en -vitrines. Op de begane grond zit het restaurant met zicht op de sushibar en de keuken. Ook op de tweede etage wordt gegeten maar dan in een clubsfeer, met in het weekend een DJ om het restaurant om te toveren tot een ware uitgaansgelegenheid van hoog segment. Nieuw is de functie van de bovenste etage die is verbouwd tot chique ruimte. Er is een mooie whisky lounge gecreëerd, met links en rechts luxe comfortabele loungeplekken en een sfeervolle bar.  “Dit is te huur voor groepen die een luxe, warme ruimte zoeken, voor bruiloften of een (bedrijfs)feestje. Maar ook willen we hier bijvoorbeeld wijnproeverijen organiseren.”

Klanten komen van ver

The Roast onderscheidt zich ook in het uitgebreide wijnassortiment en het ambassadeurschap van bekende merken als Moët en Miraval. “Wij zijn de hotspot op het gebied van wijn, cocktails en champagne”, vertelt Astrid. “Wij hebben de grootste cocktailkaart van de gehele omgeving en alles wordt met verse ingrediënten bereidt.” Niet zo gek dat het restaurant gasten trekt uit de wijde omgeving en er ook steeds meer Amsterdammers langs komen. “Mensen komen soms van ver voor een avond gezelligheid. Het is hier nooit saai. Ik hoop dat onze gasten dat ook zo ervaren.”

Afbeelding
Rien de Wolf verruilt Amsterdam-Noord voor Purmerend Nieuws 27 mei, 15:35
Afbeelding
Op 23 juni Haring en Meer Party met een knetterende wow-factor Nieuws 27 mei, 09:34
Afbeelding
Met 62 matches bewijst Beursvloer Waterlandse Uitdaging nut en noodzaak Nieuws 27 mei, 09:14
Afbeelding
BRASA Beemster uitgebreid met 13 hotelkamers Nieuws 26 mei, 13:43
Afbeelding
Hans Abma: “Ik ben altijd een actief mannetje geweest en dat zal ik ook altijd blijven…." Column 26 mei, 11:00
Afbeelding
Hoe maken we windenergie nog duurzamer? Duurzaamheid 25 mei, 11:39
Afbeelding
Vakantieplannen? Plan eerst je (levens)testament! Partnerbijdrage 25 mei, 10:00
Afbeelding
OVNH: Dit zijn de Beste Ondernemingen van Noord-Holland 2023 Zakelijk 17 mei, 23:14
Afbeelding
JYSK geopend in Purmerend Nieuws 11 mei, 09:52
Afbeelding
BeursVloer Waterlandse Uitdaging heeft nog ruimte voor deelnemers Nieuws 10 mei, 15:15
Afbeelding
Smakelijk netwerkevent bij 'local hero' Dick Schaap Zakelijk 9 mei, 15:11
Afbeelding
Column PRO: Samen de schouders eronder zetten Column 1 mei, 14:38
Afbeelding
Nieuwe naam voor vermogensbeheer verovert Nederland Nieuws 20 apr., 13:23