Modder Kraamverhuur verhuist van binnenstad Purmerend naar Baanstee Noord

Algemeen
Paul, Harry en Erik Modder voor de aanhanger met marktkramen.
Paul, Harry en Erik Modder voor de aanhanger met marktkramen. (Foto: aangeleverd)

Bijna 100 jaar terug begon familiebedrijf Modder Kraamverhuur met een kroeg en 10 marktkramen in het centrum van Purmerend. Na jaren van groei verhuurt het bedrijf van Erik en Paul Modder meer dan honderd marktkramen aan weekmarken en evenementen in de regio. Daar hoort ook een grotere opslagruimte bij op Baanstee Noord.

De weekmarkt op dinsdag was decennialang de belangrijkste dag in Purmerend, vertelt Erik Modder, eigenaar van Modder Kraamverhuur. “Ons bedrijf is ontstaan uit een dinsdagcafé bij de weekmarkt in Purmerend. Mijn opa nam in 1926 het café over en kreeg er 10 marktkramen bij. In de jaren erna werd de markt groter en groter en ook het aantal marktkramen groeide mee. Nu verhuren we aan alle weekmarkten, jaarmarkten en evenementen in de omgeving van Purmerend. Van Edam, Volendam, Monnickendam tot Landsmeer en Wormer.”

Braderie en weekmarkt

In 1992 namen Erik en zijn broer Paul het bedrijf over van hun vader Harry Modder. Behalve kraamverhuur verzorgt het bedrijf ook het transport en op- en afbouwen van de markt. “De dinsdag en zaterdag zijn het drukst, maar elke dag is anders. Dinsdag vertrek ik rond 4 uur in de ochtend naar de weekmarkt in Purmerend. Om half 5 begin ik met opbouwen en als de markt is afgelopen rijden we rond half 6 weer richting huis.”

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: aangeleverd)

Tamme coronatijden

Modder Marktkraamverhuur heeft de coronaperiode gelukkig overleefd. “Het was een tijdje tam toen alle evenementen wegvielen. We konden alleen foodkramen leveren voor de weekmarkten die wel door mochten gaan. Omdat we geen vast personeel in dienst hebben, zijn we er toch goed doorheen gekomen.”

Veel vaste klanten

Nu lopen de zaken weer als vanouds. “Sommige klanten hebben we al van jaren terug. Met veel weekmarkten hebben we contracten lopen en er zijn evenementen zoals de jaarmarkt in Broek en Waterland die we al zo’n 40 of 50 jaar doen. Dat lukt natuurlijk alleen als je je afspraken nakomt, altijd op tijd bent en knap materiaal levert.”

Een echte taakverdeling hebben de broers niet, hoewel Paul meer technisch is onderlegd en Erik goed is in contacten. “Ik hou van de afwisseling, het contact met de mensen en het buiten zijn. En als de kooplieden tevreden zijn, dan ben ik dat ook.”

Nieuwe opslagruimte

Begin mei ontvingen de broers de sleutel van hun nieuws bedrijfspand op Baanstee-Noord. “De eerste indruk is goed. Onze plek in de binnenstad waar we sinds 1992 zitten, wordt na al die jaren toch te krap. We kregen steeds meer kramen en de transportmiddelen zijn gegroeid. Bovendien hebben we op deze locatie geen toekomstperspectief omdat deze ontwikkeld wordt. Vandaar dat we al jaren op zoek waren naar iets groters in de omgeving van Purmerend.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Nieuwe opslagruimte. (Foto: aangeleverd)

Overal dichtbij

Bestaande panden met kantoorruimte en een kantine waren niet geschikt voor het marktkraambedrijf. “We zochten alleen opslagruimte. Tot we in contact kwamen met Marco Hijstee, bedrijfshuisvestingsadviseur bij Baanstee Noord. Daar was nog een kavel over dat precies bij onze wensen past. Nu staat er een nieuwbouwhal, breed en niet te diep zodat je materialen overzichtelijk kan opslaan. Ook de ligging is ideaal. Vanaf het bedrijventerrein ben je in tien minuten op de weekmarkt in Volendam. Alleen de markt in het centrum van Purmerend ligt nu een stukje verder weg.”

Laatste klussen

“Nog een paar laatste dingetjes moeten gebeuren, zoals het afkitten van de randen. Dan kunnen de eerste aanhangers en kramen over. Later komt er nog een hoek bij voor het timmerwerk, lassen en schoonmaken van de zeilen. Dat doen we in het winterseizoen als er minder markten zijn. Een kantoor hebben we niet nodig, de administratie doen we thuis zoals altijd. Het duurt dus nog even voor we alles over hebben. Maar als we eenmaal over zijn, dan zitten we goed in Baanstee Noord. Vanuit hier kunnen we voorlopig weer verder.”

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28