Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren

Algemeen
“Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.”
“Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” (Foto: John Verweij)

Finish Profiles uit Purmerend bestaat al meer dan 40 jaar. De producent van dak- en gevelbeplating levert niet alleen in Nederland, maar ook ver over de grens. Toch kent lang niet iedereen in onze regio de leverancier van lichtgewicht staalconstructies en comfortabele tuinkantoren. Daarom verruimt Finish Profiles haar openingstijden voor bedrijven én particulieren met een zaterdagopenstelling. Ook tijdens de open dag op 25 juni is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het bedrijf. 

De entree, aangrenzende showroom én fabriekshal van Finish Profiles Group zien er bij binnenkomst indrukwekkend uit. De Purmerendse producent van duurzame staalconstructies staat al veertig jaar landelijk bekend als één van belangrijkste leveranciers van hoogwaardige dak- en gevelbeplating. Marco Daman is als sales manager verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten. Marco: “Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” Sinds anderhalf jaar is Finish Profiles gevestigd aan de Component in Baanstee-Oost. Naast het leveren van bouwmaterialen ontwerpt, produceert, levert en bouwt Finish Profiles Group bedrijfshallen, zelfbouwloodsen, garageboxen en utiliteitsgebouwen. De divisie Finish Frame maakt stalen frames voor chalets op vakantieparken. Marco: “Deze divisie draait, nu we met z’n allen ons eigen land herontdekken als vakantieland, op volle toeren. Met de lichtgewicht staalconstructies kunnen we ook razendsnel ‘optoppen’: dat betekent dat we een bestaand gebouw kunnen verhogen met meerdere bouwlagen.”

Uniek in Nederland

Finish Profiles heeft de afgelopen jaren voortdurend geïnnoveerd. “Een van de meest recente innovaties is het Finish Klik Felsdak: een stalen alternatief voor de traditionele zinken felsbanen. Hiermee zijn we uniek in Nederland”, zegt Marco. “De stalen platen kunnen snel en makkelijk worden gemonteerd, hebben een lange levensduur en zijn duurzaam en onderhoudsarm.” De producten van Finish Profiles hebben verschillende toepassingen. Marco: “We leveren maatwerk. De klant bepaalt zelf de lengte, de hoogte, de coating en de kleur van het profiel. En heb je genoeg van steeds terugkerend onderhoud, dan hebben wij een aantrekkelijk en duurzaam alternatief.”

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Els Broers)

Duurzaam bouwen

Chris van der Vossen, de energieke directeur van Finish Profiles Group, kreeg enkele jaren geleden bekendheid door het bouwen van scholen en huizen in het door een aardbeving getroffen Nepal. In no-time werden daar de lichtgewicht stalen constructies geplaatst. Marco: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk in ons bedrijf. We sponsoren veel lokale acties en evenementen. Toen tijdens de coronacrisis mensen hier in de regio hun baan verloren, konden wij hen werk bieden. Ook duurzaam bouwen is een prioriteit: we zijn de initiatiefnemer van een bouwsysteem in koudgewalst staal, waarvan de uitstoot zeker tien keer minder is dan warmgewalste staalconstructies. Momenteel werken we hard aan een strategie om in 2030 een geheel CO2-neutrale bedrijfsvoering te hebben.” 

Onlangs breidde Finish Profiles haar assortiment uit met stijlvolle tiny tuinkantoren als thuiswerkplek. Marco: “Thuiswerken blijft, dus we zien dat veel mensen op zoek gaan naar een permanente, maar wel stijlvolle oplossing. We leverden al kleine, geïsoleerde kantoorunits die opgebouwd zijn uit een hoogwaardig staalframe, sandwichpanelen, aluminium ramen en deuren. Maar het oog wil ook wat, dus leveren we sinds kort complete trendy tiny offices voor in de tuin om ongestoord in te kunnen werken.” 

Productie in Purmerend

Sinds kort is de showroom ook iedere zaterdag geopend. “We hebben een webshop, maar mensen willen het materiaal ook graag zien en voelen. Voor deskundig advies kun je terecht bij een van onze adviseurs. Je kunt een afspraak maken of gewoon even binnenlopen. Productie vindt hier in Purmerend plaats, dus we kunnen snel leveren. Met een dag of zeven heb je de gewenste materialen in huis. En moet het sneller? Dan gaan we ons uiterste best doen!”

Verschillende divisies

Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme. Finish Profiles is het adres voor dak- en wandbeplating en toebehoren. Finish Frame produceert en levert koudgewalste C profielen. Finish Building produceert en levert zelfbouwloodsen van 4 tot 22 meter breed vrije overspanning. Finish Projectbouw is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en realiseren van bedrijfshallen en utiliteitsgebouwen.

Werken bij Finish Profiles

Ben je geïnteresseerd om bij Finish Profiles Group te werken neem dan eens een kijkje op onze vacaturebank, voor meer info kun je terecht bij deze link https://finish-profiles.nl/werken-bij/

Afbeelding
Rien de Wolf verruilt Amsterdam-Noord voor Purmerend Nieuws 27 mei, 15:35
Afbeelding
Op 23 juni Haring en Meer Party met een knetterende wow-factor Nieuws 27 mei, 09:34
Afbeelding
Met 62 matches bewijst Beursvloer Waterlandse Uitdaging nut en noodzaak Nieuws 27 mei, 09:14
Afbeelding
BRASA Beemster uitgebreid met 13 hotelkamers Nieuws 26 mei, 13:43
Afbeelding
Hans Abma: “Ik ben altijd een actief mannetje geweest en dat zal ik ook altijd blijven…." Column 26 mei, 11:00
Afbeelding
Hoe maken we windenergie nog duurzamer? Duurzaamheid 25 mei, 11:39
Afbeelding
Vakantieplannen? Plan eerst je (levens)testament! Partnerbijdrage 25 mei, 10:00
Afbeelding
OVNH: Dit zijn de Beste Ondernemingen van Noord-Holland 2023 Zakelijk 17 mei, 23:14
Afbeelding
JYSK geopend in Purmerend Nieuws 11 mei, 09:52
Afbeelding
BeursVloer Waterlandse Uitdaging heeft nog ruimte voor deelnemers Nieuws 10 mei, 15:15
Afbeelding
Smakelijk netwerkevent bij 'local hero' Dick Schaap Zakelijk 9 mei, 15:11
Afbeelding
Column PRO: Samen de schouders eronder zetten Column 1 mei, 14:38
Afbeelding
Nieuwe naam voor vermogensbeheer verovert Nederland Nieuws 20 apr., 13:23