De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam.
De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam. (Foto: aangeleverd)

Op de fiets door Baanstee Noord

Algemeen

Fietsend naar je werk is duurzaam, gezond en efficiënt. Daarom is er op Baanstee Noord veel aandacht voor de fietspaden. Het bedrijventerrein is zo niet alleen goed bereikbaar voor auto’s en vrachtwagens, maar ook voor fietsende werknemers.

De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam. En zijn daardoor belangrijk door de regiofunctie van Baanstee Noord. Medewerkers van de bedrijven kunnen door de aanleg en inrichting van fietspaden steeds gemakkelijker op de fiets naar hun werk. Bovendien worden de fietspaden ook veel gebruikt door scholieren. Ook voor hen wordt het veiliger om via, of rondom, Baanstee Noord te fietsen.

Oude wegen vernieuwen

Voorheen werd Baanstee Noord omringd door oude wijkwegen. Die zijn inmiddels vernieuwd en ingericht als echte fietspaden. De fietspaden voldoen nu aan alle normen en regels, zodat de veiligheid en het comfort van fietsers wordt geborgd. De fietspaden hebben de juiste breedte en rood asfalt. En zijn alleen bestemd voor fietsers. Op die manier wordt voorkomen dat fietsers op de autoweg terecht komen, of oversteken over bijvoorbeeld de N244. Op Baanstee Noord hebben fietsers dus hun eigen plek in het verkeer.

De afgelopen maanden is aannemersbedrijf Dura Vermeer druk bezig geweest met de aanleg van fietspaden. Zo groeit het bedrijventerrein steeds meer naar de definitieve inrichting. Er liggen nu fietspaden op de Visserijweg, Kwadijkerweg en het zuidelijke deel van Westerweg. In totaal legt Dura Vermeer ruim 2 kilometer aan nieuwe fietspaden aan. Deze zomer is Dura Vermeer nog aan het werk met de fietspaden op het noordelijke en oostelijke deel van de Westerweg. De verwachting is dat deze werkzaamheden aan het eind van de zomer klaar zijn.

Fietsbrug

Deze week is een nieuwe fietsbrug geplaatst om Baanstee Noord beter bereikbaar te maken. De fietsbrug ligt ter hoogte van de Visserijweg, aan oostkant van het bedrijventerrein. Door de aanleg van de fietsbrug wordt het bestaande fietspad op de Visserijweg doorgetrokken naar het fietspad richting de N244. De fietsbrug zorgt voor een doorgaande route van Baanstee Noord naar Edam en Volendam. 

Reacties ondernemers

Ondernemers op Baanstee Noord reageren positief op de fietsverbindingen en -voorzieningen. Bedrijfshuisvestingsadviseur Marco Hijstee: “We horen van verschillende ondernemers dat ze blij zijn met de nieuwe fietspaden. Er wordt hard gewerkt om de fietsverbindingen goed en veilig in te richten, fijn dat dat gezien wordt.”


De afgelopen maanden is Dura Vermeer druk bezig geweest. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding
‘Visuele salespitch’; de onderschatte marketingtool Algemeen 11 jul, 10:06
Afbeelding
Nieuwe werknemers tref je op WATERLAND WERKT! Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Purmerendse Spoonbill Gin is lekker op weg Algemeen 11 jul, 10:00
Afbeelding
Het onterfde kind Column 11 jul, 09:54
Afbeelding
Ondernemend Purmerend: Actualiteit, een heldere boodschap en een fijne sfeer aan tafel Algemeen 11 jul, 09:51
Afbeelding
Posities versterken bij Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Algemeen 11 jul, 09:35
Afbeelding
NetwerkenWerkt! hét antwoord op arbeidsmarktvraagstukken Algemeen 11 jul, 09:33
Afbeelding
ShowYourSkills wint pitch om kinderen via app te laten bewegen Algemeen 11 jul, 09:28
Afbeelding
Zo anticipeert ondernemend Waterland op het tekort aan arbeidskrachten (deel 2): Tol Plaatwerk, Volendam Algemeen 11 jul, 09:18
Afbeelding
Stikstofmaterie vormt rode draad bij NV Purmerend Algemeen 11 jul, 09:15
Afbeelding
Duizendpoot op klompen Algemeen 11 jul, 09:14
Afbeelding
Wijziging overdrachtsbelasting per 1 januari 2023 Column 11 jul, 09:08
Afbeelding
Zinvol werk Column 11 jul, 09:05

Meest gelezen

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief