Op de fiets door Baanstee Noord

Algemeen
De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam.
De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam. (Foto: aangeleverd)

Fietsend naar je werk is duurzaam, gezond en efficiënt. Daarom is er op Baanstee Noord veel aandacht voor de fietspaden. Het bedrijventerrein is zo niet alleen goed bereikbaar voor auto’s en vrachtwagens, maar ook voor fietsende werknemers.

De fietspaden verbinden Baanstee Noord en Purmerend met Kwadijk, Edam en Volendam. En zijn daardoor belangrijk door de regiofunctie van Baanstee Noord. Medewerkers van de bedrijven kunnen door de aanleg en inrichting van fietspaden steeds gemakkelijker op de fiets naar hun werk. Bovendien worden de fietspaden ook veel gebruikt door scholieren. Ook voor hen wordt het veiliger om via, of rondom, Baanstee Noord te fietsen.

Oude wegen vernieuwen

Voorheen werd Baanstee Noord omringd door oude wijkwegen. Die zijn inmiddels vernieuwd en ingericht als echte fietspaden. De fietspaden voldoen nu aan alle normen en regels, zodat de veiligheid en het comfort van fietsers wordt geborgd. De fietspaden hebben de juiste breedte en rood asfalt. En zijn alleen bestemd voor fietsers. Op die manier wordt voorkomen dat fietsers op de autoweg terecht komen, of oversteken over bijvoorbeeld de N244. Op Baanstee Noord hebben fietsers dus hun eigen plek in het verkeer.

De afgelopen maanden is aannemersbedrijf Dura Vermeer druk bezig geweest met de aanleg van fietspaden. Zo groeit het bedrijventerrein steeds meer naar de definitieve inrichting. Er liggen nu fietspaden op de Visserijweg, Kwadijkerweg en het zuidelijke deel van Westerweg. In totaal legt Dura Vermeer ruim 2 kilometer aan nieuwe fietspaden aan. Deze zomer is Dura Vermeer nog aan het werk met de fietspaden op het noordelijke en oostelijke deel van de Westerweg. De verwachting is dat deze werkzaamheden aan het eind van de zomer klaar zijn.

Fietsbrug

Deze week is een nieuwe fietsbrug geplaatst om Baanstee Noord beter bereikbaar te maken. De fietsbrug ligt ter hoogte van de Visserijweg, aan oostkant van het bedrijventerrein. Door de aanleg van de fietsbrug wordt het bestaande fietspad op de Visserijweg doorgetrokken naar het fietspad richting de N244. De fietsbrug zorgt voor een doorgaande route van Baanstee Noord naar Edam en Volendam. 

Reacties ondernemers

Ondernemers op Baanstee Noord reageren positief op de fietsverbindingen en -voorzieningen. Bedrijfshuisvestingsadviseur Marco Hijstee: “We horen van verschillende ondernemers dat ze blij zijn met de nieuwe fietspaden. Er wordt hard gewerkt om de fietsverbindingen goed en veilig in te richten, fijn dat dat gezien wordt.”


De afgelopen maanden is Dura Vermeer druk bezig geweest. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding
Uitreiking VOWA-jaarprijs tijdens NV Purmerend Algemeen 9 mrt., 11:33
Afbeelding
Kickoff Sectortafel Hospitality in de Markthal Algemeen 9 mrt., 10:59
Afbeelding
Wens voor BIZ commercieel vastgoedeigenaren in Purmerendse binnenstad Algemeen 3 mrt., 11:21
Afbeelding
Lucien van Aalzum nieuwe manager Waterlandse Uitdaging Algemeen 2 mrt., 15:13
Afbeelding
Leerzame en gezellige bijeenkomst bij Netwerk Purmerend Algemeen 28 feb., 11:20
Afbeelding
De (e)sports Tech Campus in De Koog wordt 'nieuwe parel' in Purmerend Algemeen 27 feb., 12:51
Afbeelding
Kerstbrodenactie levert € 6.500,- op voor Wij Allemaal, invalidentoilet kan er komen Algemeen 24 feb., 14:33
Afbeelding
't Broodjeshuys sluit na 38 jaar wegens pensioen Sylvia en Cees Fiene Algemeen 23 feb., 15:26
Afbeelding
Nooit meer chillen bij het petit café van Brenda in Purmerend Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
Passie voor het vak: Woonstudio Joost Laan Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
De bierbrouwerij is terug op de Purmerendse Koemarkt Algemeen 22 feb., 15:43
Afbeelding
Horecagroothandel Schaap heeft de zaakjes Dick voor elkaar Algemeen 22 feb., 10:38
Afbeelding
100% Media & Partner Netwerk blijft zich in de kijker spelen Algemeen 22 feb., 10:27