Sylvia en Teddy in hun gezellige restaurant.
Sylvia en Teddy in hun gezellige restaurant. "Hier zijn we echt een familie, de 'Gachita familie'." (Foto: Marcella Korver)

Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’

Algemeen

De tweede donderdag van september staat bij veel Purmerenders in de agenda gemarkeerd voor de typische Purmerendse Paardendag. Voor Teddy Tuiteman en haar partner Sylvia Tuiteman is het deze dag dubbel feest. Op 8 september bestaat Gachita, het restaurant dat bekend staat om zijn overheerlijke Argentijnse steaks, namelijk 30 jaar. Daar moet op geproost worden! Tijdens de feestweek krijgen alle gasten het eerste drankje van het huis en een fles bubbels mee naar huis!

Tekst loopt door onder afbeelding


Tijdens de feestweek krijgen alle gasten het eerste drankje van het huis en een fles bubbels mee naar huis! (Foto: Marcella Korver)

Al vanaf jong meisje van vijftien jaar hielp Teddy de gasten in het restaurant van haar ouders. Waar ze als kind niet meteen enthousiast werd van het feit dat haar ouders altijd in de weekenden en op feestdagen aan het werk waren, kwam daar gelukkig verandering in. Want het bleek toch wel erg gezellig en leuk om in de horeca te werken.

In 1992 kreeg Teddy, toen zelf nog maar 28 jaar, de kans om het woonhuis in  de Weeshuissteeg te huren en Gachita zelfstandig op te richten. Na een paar jaar werd het daar te krap voor de vele vaste gasten en is Teddy overgegaan naar de Weerwal waar ze met Sylvia al ruim tien jaar samen het restaurant runt. 

Hart voor de zaak

Heerlijk eten en ontzettend veel passie voor het vak. Dat is wat de dames uitstralen en wat door de gasten zo ontzettend wordt gewaardeerd. Vrijwel elke dag dat het restaurant geopend is zitten ze vol. “Zowel op een doordeweekse avond als in het weekend”, zegt Sylvia. “We hebben veel vaste gasten. Of dat nou wekelijks of maandelijks is, we zien vaak dat mensen terugkomen.” Hoe dat komt? De combinatie van het kwalitatief goede eten met de fijne bediening, dat is wat uit de recensies en de feedback duidelijk zichtbaar is. 

Voor ieder wat wils 

Alhoewel de Argentijnse Ossenhaas het best verkochte item op de kaart is weten de vaste gasten dat vlees niet het enige is waarvoor je bij Gachita naar binnen moet lopen. Sylvia is helemaal thuis in de allergenen en intoleranties van bepaalde voedingsstoffen. “Dit houd ik van een aantal gasten bij in een boekje zodat ik bij een volgend bezoek precies weet wat er wel en niet door een gerecht kan”, geeft Sylvia aan. “Met name voor de mensen die allergisch zijn is dit ontzettend belangrijk.”

De Gachita familie

Teddy is het daarmee eens. “Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van het eten. We halen al sinds de opening dertig jaar geleden ons vlees bij dezelfde slager. En het personeel, daar zijn wij ontzettend blij mee, we hebben hier echt toppers rondlopen.”

“Veel collega’s blijven lang hangen, ondanks dat er af en toe kapers op de kust liggen die ze graag overhalen om elders te werken. Hier zijn we echt een familie, de “Gachita familie”. Na sluitingstijd nog even nakletsen, een kaartspel of met z’n allen nog even de kroeg in, we hebben het altijd heel gezellig met elkaar.”

Beide dames zijn zelf ook elke dag in het restaurant aanwezig. De ene keer de keuken, de andere keer als gastvrouw in het restaurant. En de passie voor koken, die is er! Zo staat Teddy op dit moment achter de houtskoolgrill en Sylvia houdt zich bezig met de nagerechten en de specialiteiten. 

Gachita is donderdag t/m maandag geopend vanaf 17:00 uur. En bij mooi weer gaan de tuindeuren open waar het heerlijk vertoeven is tussen de verse vijgen en druiven.

www.gachita.nl


(Foto: Marcella Korver)

Afbeelding
Flinke subsidie voor flexibel mbo om personeelstekort in de techniek terug te dringen Algemeen 20 sep, 11:12
Afbeelding
Mark Tuitert spreekt tijdens Waterland Werkt Algemeen 20 sep, 07:51
Afbeelding
De Markthal perfect decor Waterland Culinair Algemeen 20 sep, 07:40
Afbeelding
Praktische tips voor een geslaagd ontslag op staande voet Column 20 sep, 07:36
Afbeelding
Praktische workshops bij gezellige bijeenkomst Netwerk Purmerend Algemeen 16 sep, 12:14
Afbeelding
Goud voor ’t Kaas Lokaal van CONO bij de Gouda Cheese Awards Algemeen 16 sep, 11:47
Afbeelding
WW daalde in noordelijk Noord-Holland vooral sterk in uitzendwezen Algemeen 15 sep, 08:34
Afbeelding
Rachel Hayhoe en Bart eindelijk naar Oeganda voor het Rode Kruis Algemeen 8 sep, 12:33
Afbeelding
Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’ Algemeen 5 sep, 16:46
Afbeelding
Winnaars ondernemersverkiezing PRO: doneren hun cheque aan goed doel Algemeen 2 sep, 16:15
Afbeelding
Inschrijven eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 Algemeen 18 aug, 15:29
Afbeelding
Noord-Hollandse ondernemers uitgedaagd tot circulaire verpakkingen Algemeen 25 jul, 12:34
Afbeelding
Bas van Drooge nieuwe directeur Werkom Algemeen 20 jul, 12:51
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief