Restaurant Gachita: Dertig jaar ‘the best steak in town’

Algemeen
Sylvia en Teddy in hun gezellige restaurant.
Sylvia en Teddy in hun gezellige restaurant. "Hier zijn we echt een familie, de 'Gachita familie'." (Foto: Marcella Korver)

De tweede donderdag van september staat bij veel Purmerenders in de agenda gemarkeerd voor de typische Purmerendse Paardendag. Voor Teddy Tuiteman en haar partner Sylvia Tuiteman is het deze dag dubbel feest. Op 8 september bestaat Gachita, het restaurant dat bekend staat om zijn overheerlijke Argentijnse steaks, namelijk 30 jaar. Daar moet op geproost worden! Tijdens de feestweek krijgen alle gasten het eerste drankje van het huis en een fles bubbels mee naar huis!

Tekst loopt door onder afbeelding


Tijdens de feestweek krijgen alle gasten het eerste drankje van het huis en een fles bubbels mee naar huis! (Foto: Marcella Korver)

Al vanaf jong meisje van vijftien jaar hielp Teddy de gasten in het restaurant van haar ouders. Waar ze als kind niet meteen enthousiast werd van het feit dat haar ouders altijd in de weekenden en op feestdagen aan het werk waren, kwam daar gelukkig verandering in. Want het bleek toch wel erg gezellig en leuk om in de horeca te werken.

In 1992 kreeg Teddy, toen zelf nog maar 28 jaar, de kans om het woonhuis in  de Weeshuissteeg te huren en Gachita zelfstandig op te richten. Na een paar jaar werd het daar te krap voor de vele vaste gasten en is Teddy overgegaan naar de Weerwal waar ze met Sylvia al ruim tien jaar samen het restaurant runt. 

Hart voor de zaak

Heerlijk eten en ontzettend veel passie voor het vak. Dat is wat de dames uitstralen en wat door de gasten zo ontzettend wordt gewaardeerd. Vrijwel elke dag dat het restaurant geopend is zitten ze vol. “Zowel op een doordeweekse avond als in het weekend”, zegt Sylvia. “We hebben veel vaste gasten. Of dat nou wekelijks of maandelijks is, we zien vaak dat mensen terugkomen.” Hoe dat komt? De combinatie van het kwalitatief goede eten met de fijne bediening, dat is wat uit de recensies en de feedback duidelijk zichtbaar is. 

Voor ieder wat wils 

Alhoewel de Argentijnse Ossenhaas het best verkochte item op de kaart is weten de vaste gasten dat vlees niet het enige is waarvoor je bij Gachita naar binnen moet lopen. Sylvia is helemaal thuis in de allergenen en intoleranties van bepaalde voedingsstoffen. “Dit houd ik van een aantal gasten bij in een boekje zodat ik bij een volgend bezoek precies weet wat er wel en niet door een gerecht kan”, geeft Sylvia aan. “Met name voor de mensen die allergisch zijn is dit ontzettend belangrijk.”

De Gachita familie

Teddy is het daarmee eens. “Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van het eten. We halen al sinds de opening dertig jaar geleden ons vlees bij dezelfde slager. En het personeel, daar zijn wij ontzettend blij mee, we hebben hier echt toppers rondlopen.”

“Veel collega’s blijven lang hangen, ondanks dat er af en toe kapers op de kust liggen die ze graag overhalen om elders te werken. Hier zijn we echt een familie, de “Gachita familie”. Na sluitingstijd nog even nakletsen, een kaartspel of met z’n allen nog even de kroeg in, we hebben het altijd heel gezellig met elkaar.”

Beide dames zijn zelf ook elke dag in het restaurant aanwezig. De ene keer de keuken, de andere keer als gastvrouw in het restaurant. En de passie voor koken, die is er! Zo staat Teddy op dit moment achter de houtskoolgrill en Sylvia houdt zich bezig met de nagerechten en de specialiteiten. 

Gachita is donderdag t/m maandag geopend vanaf 17:00 uur. En bij mooi weer gaan de tuindeuren open waar het heerlijk vertoeven is tussen de verse vijgen en druiven.

www.gachita.nl


(Foto: Marcella Korver)

Afbeelding
Purmerend krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers Zakelijk 29 feb, 11:32
Hoe beheers jij jouw bedrijfsrisico's?
Help, paniek in de tent!: workshopavond bedrijfsrisico's van Netwerk Purmerend Zakelijk 28 feb, 10:01
Van links naar rechts: Ruud van der Kruijf, Caroline Wals, Saskia Wals en Richard van Alphen voor het station. Goed zichtbaar is de unieke houten constructie waarmee het project is opgebouwd.
Derde generatie Joh. de Vries opent aan Verzetslaan Avia XPress en Washking wasboxen Zakelijk 28 feb, 09:10
José van den Hurk: "Ik ben er trots op dat wij ook mensen die moeilijk bereikbaar zijn toch in aanraking laten komen met kunst en cultuur."
José van den Hurk neemt afscheid van Cultuurhuis Purmerend Cultuur 23 feb, 12:00
Afbeelding
Informatiebijeenkomst ondernemers versterking brug A7 bij Purmerend Nieuws 23 feb, 11:10
Nico Molenaar over Ronja Philips: 'Vers bloed in het bedrijf is goed en zeker met Ronja'.
Management Sligro voegt met Ronja Philips jeugdige flair toe Nieuws 23 feb, 10:00
Paul Kuijt: "We doen ook ons uiterste best om het onpersoonlijke van online verkoop persoonlijk te maken."
Pontman Schoenen: Voor de echte speciaalzaak is altijd plek Nieuws 22 feb, 16:00
Herstel van het viaduct gaat vijf maanden overlast geven.
Bereikbaarheidsplan A7 Purmerend vanaf 1 april Nieuws 22 feb, 15:00
Hugo van den Berg en Meindert Engberts in het lokaal.
Meindert Engberts: de ondernemer een half jaar voor de klas in Gerrit Rietveld Onderwijs 22 feb, 14:00
Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen