Waterland Werkt trapt bijna af!

Algemeen
Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event.
Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event. (Foto: archieffoto Han Giskes)

Op zondag 2 oktober is Industrieterrein de Koog van 12.00 tot 17.00 uur gevuld met alle activiteiten rondom Waterland Werkt, de beurs voor bedrijven, onderwijs en arbeidsmarkt. Locaties zijn Rabo Esports Stadium H20, het terrein van Prins Houthandel, het Gerrit Rietveld en het buitenterrein daar. Daarnaast zijn er bedrijven op de Koog die hun bedrijf openstellen voor bijvoorbeeld een rondleiding of workshop. Naast de vele stands en activiteiten is er die dag in H20 een lezing bij te wonen van niemand minder dan Mark Tuitert. 

De beurs zit nagenoeg vol, met ruim zestig deelnemers waaronder Finish Profiles, Vroom, KIVO, Klaas Puul, Fardem Packaging, Dick Schaap, Politie, gemeente Purmerend, Werkom, A. Hak, IVG Elektra, Evean, Breidablick, Ranko Schoonmaakbedrijf, ITSD, HSB bouw, stichting Purmer Valley en verschillende scholen als werkgever. Een actueel overzicht van deelnemers staat op de website van Waterland Werkt.

Werkzoekenden en scholieren

Zij zullen zich presenteren aan een gevarieerd publiek. Zo worden alle werkzoekenden in de regio opgeroepen te komen via WSP, Werkom, UWV en gemeenten. Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event toe dus bijvoorbeeld HAVO 2, maar ook VMBO 3. Ook leerlingen van het basisonderwijs worden uitgenodigd om te komen en hun (groot)ouders mee te nemen. Daarnaast wordt er veel reclame gemaakt voor het event en is het voor alle inwoners natuurlijk interessant om te komen kijken.

Netwerken

De stands zijn gevuld met houten statafels, maar er zijn ook bedrijven die zelf iets inrichten. Hierdoor zijn de deelnamekosten beperkt gehouden. “Dat doen we onder andere omdat we vinden dat het event voor alle ondernemers toegankelijk moet zijn om mee te doen”, licht Nancy Burrie vanuit de organisatie toe. “Ook bedrijven die niet meedoen als standhouder zijn natuurlijk welkom op de dag zelf. Je kunt er uitstekend netwerken, nieuwe relaties opdoen, of wellicht nieuwe leveranciers vinden. Misschien komt men tot een leuke samenwerking om samen iets te doen aan de vraag op de arbeidsmarkt. Onderwijs, overheid en het georganiseerde bedrijfsleven gaan hier graag over in gesprek met bedrijven.”

Interessante workshops

Het MBO en het WSP (WerkgeversServicepunt) zullen een aantal workshops geven voor bezoekers. Zoals een workshop om een goede vervolgopleiding te kiezen en een workshop over de kansen op de arbeidsmarkt, mogelijke omscholingen, loopbaanbegeleiding etc. Ook standhouders komen met leuke acties en presentaties. Je kunt bijvoorbeeld een muurtje komen metselen, een kijkje nemen in de techniekhal, of bij de ICT bedrijven binnenkijken. Maar ook andere sectoren zijn rijkelijk vertegenwoordigd, zoals de transportsector, grond-, weg- en waterbouw, de zakelijke dienstverlening, media en de zorg.

Mark Tuitert

Mark Tuitert geeft die dag een mooie lezing. Hij stond vijftien jaar aan de wereldtop en won vele grote schaatstoernooien, met als toppunt Olympisch Goud op de 1500 meter in 2010. Na deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014 viel het doek. Maar Mark was vastberaden om na zijn carrière als topsporter ook op maatschappelijk gebied de top te bereiken. Zijn expertise van de schaatssport kwam goed van pas tijdens werkzaamheden als presentator en ook rondde hij in 2016 de opleiding Sport, Business en Leadership aan de Universiteit van Nyenrode af om zich daarna vol op het ondernemerschap te storten. Mark Tuitert spreekt gepassioneerd over ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Ook spreekt hij motiverend over (het durven van) keuzes maken, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid. Ondersteund door een beleving in beeld en geluid samen met interactie van zijn publiek zorgt hij voor een inspirerende sessie met zijn eigen verhaal recht uit het hart als leidraad.

Wie de lezing wil bijwonen kan via de website van Waterland Werkt kosteloos kaarten (max. 2 per bedrijf) bestellen.

Verdere info

Er is horeca aanwezig in de locaties en buiten staat een foodtruck. Houd rekening met beperkte parkeergelegenheid. Men kan in de garage van de Beuk parkeren, of in de zijstraten van de Flevostraat/van IJsendijkstraat maar er wordt opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets te komen.

www.waterlandwerkt.info

Afbeelding
“Huwelijkse voorwaarden hebben ook aandacht nodig" Partnerbijdrage 19 sep., 16:00
Afbeelding
Restaurant Gachita vaart al eenendertig jaar eigen koers Nieuws 19 sep., 13:35
Afbeelding
Exposanten op Waterland Werkt hebben er zin in Nieuws 19 sep., 12:36
Afbeelding
BIZ Purmerend Binnenstad sterke gesprekspartner Algemeen 19 sep., 12:14
Afbeelding
Binnenstad Purmerend: van shoppen tot samenkomen in Eggert Center Nieuws 18 sep., 14:47
Afbeelding
Restaurant TWAALF: “Ik ben gewoon ontzettend trots op wat er nu staat!" Nieuws 18 sep., 13:38
Afbeelding
ESNW: slimmer werken in plaats van harder Nieuws 18 sep., 11:41
Afbeelding
Bedrijventerrein Baanstee Noord steeds beter bereikbaar Nieuws 17 sep., 15:08
Afbeelding
Column VOWA: Ondertussen bij de provincie… Column 16 sep., 10:33
Afbeelding
Het “echtscheidingstestament" Column 15 sep., 11:40
Afbeelding
De praktijk in de klas; Meindert Engberts geeft het voorbeeld Onderwijs 15 sep., 10:20
Afbeelding
Abma Advocaten: Coronaschulden bij het MKB: niet wanhopen, wel doorpakken Column 14 sep., 11:02
Afbeelding
Nuchtere doener met scherp oog voor verbinding Nieuws 13 sep., 19:00