Waterland Werkt trapt bijna af!

Algemeen
Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event.
Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event. (Foto: archieffoto Han Giskes)

Op zondag 2 oktober is Industrieterrein de Koog van 12.00 tot 17.00 uur gevuld met alle activiteiten rondom Waterland Werkt, de beurs voor bedrijven, onderwijs en arbeidsmarkt. Locaties zijn Rabo Esports Stadium H20, het terrein van Prins Houthandel, het Gerrit Rietveld en het buitenterrein daar. Daarnaast zijn er bedrijven op de Koog die hun bedrijf openstellen voor bijvoorbeeld een rondleiding of workshop. Naast de vele stands en activiteiten is er die dag in H20 een lezing bij te wonen van niemand minder dan Mark Tuitert. 

De beurs zit nagenoeg vol, met ruim zestig deelnemers waaronder Finish Profiles, Vroom, KIVO, Klaas Puul, Fardem Packaging, Dick Schaap, Politie, gemeente Purmerend, Werkom, A. Hak, IVG Elektra, Evean, Breidablick, Ranko Schoonmaakbedrijf, ITSD, HSB bouw, stichting Purmer Valley en verschillende scholen als werkgever. Een actueel overzicht van deelnemers staat op de website van Waterland Werkt.

Werkzoekenden en scholieren

Zij zullen zich presenteren aan een gevarieerd publiek. Zo worden alle werkzoekenden in de regio opgeroepen te komen via WSP, Werkom, UWV en gemeenten. Leerlingen van verschillende niveaus komen verplicht naar het event toe dus bijvoorbeeld HAVO 2, maar ook VMBO 3. Ook leerlingen van het basisonderwijs worden uitgenodigd om te komen en hun (groot)ouders mee te nemen. Daarnaast wordt er veel reclame gemaakt voor het event en is het voor alle inwoners natuurlijk interessant om te komen kijken.

Netwerken

De stands zijn gevuld met houten statafels, maar er zijn ook bedrijven die zelf iets inrichten. Hierdoor zijn de deelnamekosten beperkt gehouden. “Dat doen we onder andere omdat we vinden dat het event voor alle ondernemers toegankelijk moet zijn om mee te doen”, licht Nancy Burrie vanuit de organisatie toe. “Ook bedrijven die niet meedoen als standhouder zijn natuurlijk welkom op de dag zelf. Je kunt er uitstekend netwerken, nieuwe relaties opdoen, of wellicht nieuwe leveranciers vinden. Misschien komt men tot een leuke samenwerking om samen iets te doen aan de vraag op de arbeidsmarkt. Onderwijs, overheid en het georganiseerde bedrijfsleven gaan hier graag over in gesprek met bedrijven.”

Interessante workshops

Het MBO en het WSP (WerkgeversServicepunt) zullen een aantal workshops geven voor bezoekers. Zoals een workshop om een goede vervolgopleiding te kiezen en een workshop over de kansen op de arbeidsmarkt, mogelijke omscholingen, loopbaanbegeleiding etc. Ook standhouders komen met leuke acties en presentaties. Je kunt bijvoorbeeld een muurtje komen metselen, een kijkje nemen in de techniekhal, of bij de ICT bedrijven binnenkijken. Maar ook andere sectoren zijn rijkelijk vertegenwoordigd, zoals de transportsector, grond-, weg- en waterbouw, de zakelijke dienstverlening, media en de zorg.

Mark Tuitert

Mark Tuitert geeft die dag een mooie lezing. Hij stond vijftien jaar aan de wereldtop en won vele grote schaatstoernooien, met als toppunt Olympisch Goud op de 1500 meter in 2010. Na deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014 viel het doek. Maar Mark was vastberaden om na zijn carrière als topsporter ook op maatschappelijk gebied de top te bereiken. Zijn expertise van de schaatssport kwam goed van pas tijdens werkzaamheden als presentator en ook rondde hij in 2016 de opleiding Sport, Business en Leadership aan de Universiteit van Nyenrode af om zich daarna vol op het ondernemerschap te storten. Mark Tuitert spreekt gepassioneerd over ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Ook spreekt hij motiverend over (het durven van) keuzes maken, succesvol samenwerken en eigen verantwoordelijkheid. Ondersteund door een beleving in beeld en geluid samen met interactie van zijn publiek zorgt hij voor een inspirerende sessie met zijn eigen verhaal recht uit het hart als leidraad.

Wie de lezing wil bijwonen kan via de website van Waterland Werkt kosteloos kaarten (max. 2 per bedrijf) bestellen.

Verdere info

Er is horeca aanwezig in de locaties en buiten staat een foodtruck. Houd rekening met beperkte parkeergelegenheid. Men kan in de garage van de Beuk parkeren, of in de zijstraten van de Flevostraat/van IJsendijkstraat maar er wordt opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets te komen.

www.waterlandwerkt.info

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15