Alex Brouwer en Richard Lengers bij de net aangekochte roodglanzende, 21 ton wegende Zweedse Ljungby L18 shovels.
Alex Brouwer en Richard Lengers bij de net aangekochte roodglanzende, 21 ton wegende Zweedse Ljungby L18 shovels. (Foto: Marco van Ammers)

Vroom Funderingstechnieken viert haar 60-jarig bestaan

Algemeen

Oersterk, robuust, betrouwbaar en vernieuwend. Dat geldt zowel voor de machines als de medewerkers van Vroom Funderingstechnieken. Dankzij de inzet van gemotiveerde mensen viert het bedrijf haar 60-jarig jubileum. Samen met hen richt Vroom zich op de toekomst en komt met een primeur: een elektrische funderingsmachine. 

Voor de foto bij het artikel wordt Alex Brouwer, Manager Materieel bij Vroom Funderingstechnieken uit Middelie, gevraagd te lachen. Maar die lach wordt pas echt breed als hij een stukje in een van de vier net aangekochte roodglanzende, 21 ton wegende Zweedse Ljungby L18 shovels gaat rijden. Alex: “De motoren van deze shovels voldoen aan de laatste emissie-eisen, de cabine is ergonomisch gevormd en de machine heeft het laagste geluidsniveau in zijn klasse. Al onze aankoopbeslissingen worden genomen met het oog op lagere emissies, verduurzaming en de veiligheid en het welzijn van de medewerkers.” 

Meer dan dertig teams werken dagelijks op de bouwplaatsen die verspreid zijn over heel Nederland, België en Duitsland. Daar worden meterslange funderingspalen de grond ingeslagen. Het familiebedrijf dat zestig jaar geleden werd opgericht door Klaas, Sjors en Meindert Vroom is tegenwoordig een van de grootste funderingsspecialisten in Nederland, biedt een totaalpakket aan paalsystemen en prefab betonconstructies en is met name actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, de petrochemie en voor windmolenparken. “In zestig jaar zijn we gegroeid van traditioneel heibedrijf tot allround funderingsdeskundige. We worden tegenwoordig in een steeds vroeger stadium betrokken bij de wensen van de klant. Gezamenlijk zijn we beter in staat om oplossingen te bedenken die leiden tot meer efficiency en het versnellen van uitdagingen op het gebied van duurzaamheid”, zegt Alex.

Niet vandaag, ook niet morgen, maar de emissieloze bouwplaats komt er!

Financiële oplossingen

De aanschaf van de vier nieuwe wielladers maakt onderdeel uit van een investeringsplan waarmee nieuw materieel wordt aangeschaft en bestaand materieel wordt gereviseerd. De directie van Vroom maakt bij het opstellen van dat plan gebruik van de financiële expertise van Rabobank. Richard Lengers is Relatiemanager Corporate Clients en met name gericht op de sector bouw; hij is het direct aanspreekpunt voor Vroom Funderingstechnieken: “Vroom maakt als grootzakelijke klant gebruik van onze experts op het gebied van onder meer financiering, betalingsverkeer en verzekeringen. We hebben Vroom geholpen door de beste financiële oplossing voor hun totale machinepark te vinden. In dit geval is dat Rabo Lease: een vorm van financial lease waarbij je investeert in apparaten, machines en voertuigen. Je bent direct eigenaar en spreidt de aanschafkosten. Zo houd je financiële ruimte om te groeien én kun je gelijk van het aangeschafte bedrijfsmiddel gebruik maken. We zijn niet alleen een gesprekspartner op het gebied van financiering, we koppelen hen ook aan ons netwerk en aan de specialistische branchekennis die we in huis hebben.” 

Primeur: elektrische funderingsmachine

Onderdeel van Rabo Lease is Rabo Electric. Hiermee helpt de bank haar klanten onder andere met een financieel en praktisch inzicht in de elektrificatie van voertuigen. Alex: “Wij onderzoeken de mogelijkheden van het elektrificeren van materieel. Dat is niet makkelijk, omdat voor degelijke energievoorziening van grote vermogens op de bouwplaats nog oplossingen gevonden moeten worden. Eind van dit jaar nemen wij de eerste volledig accu-elektrische funderingsmachine in gebruik. Samen met onze partners en toeleveranciers werken we aan een toekomstige emissieloze bouwplaats!”

Afbeelding
Column Hayhoe Familierechtadvies: Voorkom verrassingen Column 7 nov, 10:51
Afbeelding
Holland Mechanics: Innovatie zit in ons bloed Algemeen 7 nov, 10:51
Afbeelding
Solident houdt mondzorgpraktijken telefonisch bereikbaar Partnerbijdrage 7 nov, 10:51
Afbeelding
Over Rood: ‘Wacht niet tot het 5 over 12 is voor je hulp inroept” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Rabobank nieuwe partner van Circular Plastics Alliance Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Italiaanse delicatessen in Linea Gastronomica Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
“Kleine bedrijven steeds vaker het slachtoffer van cybercrime” Algemeen 7 nov, 10:50
Afbeelding
Het belang van de ‘gouden cirkel’ voor binnenstad Purmerend Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Duurzame aanpak in toeristische sector zorgt voor onderscheid Column 7 nov, 10:49
Afbeelding
Jonksign ‘in the picture’ met bijzondere logo op Groenhart pand Algemeen 7 nov, 10:49
Afbeelding
Column VOWA. Zoals altijd: praktisch aan de slag Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
De raad bij de daad voegen Column 7 nov, 10:35
Afbeelding
Column Abma Advocaten: Beslag en erfrecht Column 7 nov, 10:34
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief