Goud voor ’t Kaas Lokaal van CONO bij de Gouda Cheese Awards

Algemeen
Henk Mul, een van de kaasmakers van CONO, toont de gouden kaas.
Henk Mul, een van de kaasmakers van CONO, toont de gouden kaas. (Foto: Martine Oortwijn)

REGIO - De kaas van ’t Kaas Lokaal is donderdag 15 september door de jury van consumenten gekozen tot winnaar in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Dit is de eerste keer dat er kaas van ’t Kaas Lokaal, een merk van CONO Kaasmakers uit Middenbeemster, ingezonden wordt.

Bij CONO Kaasmakers, de kleine boerencoöperatie met haar kaasmakerij in de Beemster, staan smaak, kwaliteit en duurzaamheid centraal. De koeien grazen zoveel als de natuur het toe laat buiten en in de stal kunnen ze genieten van ruime ligbedden en speciale koeborstels. De kaas wordt met ambachtelijke elementen gemaakt, zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd. Dat proef je natuurlijk terug in deze winnende kaas. De kaas wordt klimaat neutraal gemaakt (in 2020 officieel gecertificeerd door de Climate Neutral Group). De kaas is verkrijgbaar bij de winkels van CONO Kaasmakers.

In de categorie Gouda 48+ Jong was ’t Kaas Lokaal genomineerd samen met Zaanlander van Albert Heijn en Gouda Jong Gerkesklooster van FrieslandCampina. De frisse en romige jonge kaas van ’t Kaas Lokaal kwam als winnaar uit de bus nadat Meesterkok en Meester Patissier Rudolph van Veen, culinair journalist Myra Madeleine en de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve de drie genomineerde kazen hadden geproefd.

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. De kazen worden hier namelijk niet technisch, maar middels een neutrale smaaktest gekeurd. Consumenten proeven en beoordelen. Alle Nederlandse kaasmerken kunnen deelnemen zolang de inzending voldoet aan het wedstrijdreglement. Na het insturen van hele kazen worden deze blind getest door een panel van consumenten. Per categorie gaan er drie finalisten door naar de eindfinale in Gouda. De winnaar mag hun kaas aan jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie.

CONO is een kleine coöperatie van melkveehouders in de Beemster, Noord-Holland. Van de hoge kwaliteit melk van de CONO-veehouders maken de CONO-kaasmakers de lekkerste kaas, evenals ingrediënten voor de foodindustrie. Dit doet CONO op duurzame, ambachtelijke wijze naar unieke CONO-recepten, met passie en aandacht voor mens, dier en milieu. CONO bouwt sterke merken in binnen- en buitenland en zorgt daarmee voor een eerlijke melkprijs en opbrengst. Zo kan de coöperatie blijven investeren in duurzaamheid op het erf en in de kaasmakerij.    

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen