SNS richt zich met persoonlijke benadering op zakelijke markt

Algemeen
John Rotteveel en Mark Kost:
John Rotteveel en Mark Kost: "We willen de zogeheten MKB'er. veel meer kunnen bieden en bedienen." (Foto: Els Broers)

Banken verdwijnen steeds vaker uit het straatbeeld. Daar waar je jaren geleden voor al je bankzaken op veel plekken in steden en dorpen terecht kon is dat nu zeer beperkt het geval en hebben steeds meer fysieke vestigingen plaats gemaakt voor online bankieren. Aan het antwoord op de vraag of dit een ultieme wens was van de klanten zullen we ons maar niet wagen. Het feit ligt er immers. Bij SNS denken ze heel anders en hebben ze niet voor niets de slogan ‘Eerst de mens, dan het geld’ centraal gesteld. We nemen de proef op de som bij SNS aan de Kaasmarkt 14 in Purmerend. Het woord is aan John Rotteveel en Mark Kost, beiden franchisenemer/eigenaar van SNS-vestigingen in de Zaanstreek (2), Amsterdam (2) en Purmerend.

“Wat we op de eerste plaats graag willen benadrukken is dat wij ons naast het openen van een betaalrekening, de traditionele bankzaken en de makelaardij meer dan ooit gaan richten op de zakelijke markt”, steekt Rotteveel van wal. Als voorbeeld van de uitbreiding in diensten noemt hij het financieren van (beleggings)vastgoed en het verzekeren. Compagnon Mark Kost voegt eraan toe: “Je moet het zien als een sterke focus op het midden- en kleinbedrijf, de zogeheten MKB’er. Hem of haar willen we veel meer kunnen bieden en bedienen. In deze regio is een grote potentie en wij denken dat we met onze persoonlijke en toegankelijke manier van zaken doen van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

We hebben ons in die ruim twaalf jaar bewezen als een serieuze en laagdrempelige bank met een persoonlijke touch

Rotteveel en Kost hebben vroeger allebei bij ING gewerkt. In 2009 besloten ze samen het avontuur bij SNS aan te gaan. “Dat was voor ons best een risicovolle onderneming, want we zaten nog middenin de negatieve effecten van de grote crisis. Familie en vrienden plaatsten destijds vraagtekens bij onze plannen. Desondanks zagen wij het direct zitten en benaderden de uitdaging bij SNS als een gouden kans. En dat is ook wel gebleken, want we hebben ons in die ruim twaalf jaar bewezen als een serieuze en laagdrempelige bank met een persoonlijke touch. En juist dat is belangrijk, zeker in een stad als Purmerend waar ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ op de eerste plaats staat”, leggen John en Mark uit.

Persoonlijke aandacht

Bij ons staat de mens voorop en helpen we mensen groeien. Het gaat bij ons om de mens achter de cijfers. Wat zijn jouw wensen? En hoe kunnen we je daarbij helpen? Wij geloven in groei door aandacht. We geloven in jou. En geven je alle aandacht die je verdient. We snappen dat je van een bank meer verwacht dan alleen een betaalrekening, spaarrekening of hypotheek. Bij ons gaat het niet alleen om het geld, maar vooral om persoonlijke aandacht. Jouw groei verdient onze aandacht. Daarom: eerst de mens. Dan het geld. Je krijgt bij ons persoonlijke aandacht, Het draait om jouw belang, Ons partnernetwerk staat voor je klaar, Jouw ontwikkeling is ons doel. Het staat allemaal te lezen op de website van SNS. Maar is dat ook werkelijk zo, vragen we aan John Rotteveel en Mark Kost. “De winkel aan de Kaasmarkt zegt eigenlijk al veel. Die maakt ook het verschil. Daar waar je de meeste grotere banken moet bellen en eindeloos wordt doorverbonden alvorens je de juiste persoon aan de lijn hebt, stap je hier op elk moment van de dag binnen. We zitten hier met een team waaronder vier adviseurs en een backoffice. Ik kan uit de grond van mijn hart vertellen dat we hier de taal van de gewone man/vrouw praten. We zijn al twaalf jaar lokaal geworteld, kennen beiden heel veel inwoners en ondernemers in Purmerend en directe omgeving. Dat praat een stuk makkelijker. Ons telefoonnummer is bekend bij mensen die ons willen spreken of direct nodig hebben. En als de winkel belt, komen ze niet terecht bij een of ander callcenter ergens in Nederland. Dan krijgen ze ons of een van de collega’s te spreken. Dat is zoals het in onze beleving hoort”, zegt John.

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Els Broers)

Mark haalt een ander voorbeeld aan. “Als ondernemers bij ons komen en vragen of wij een pand kunnen financieren, hoeven ze niet al een SNS-rekening te hebben. Dan doen we er alles aan om ze te helpen en de vraag positief te beantwoorden. Natuurlijk hopen we dat ze op termijn ook andere diensten bij ons afnemen. Maar ik weet bijna zeker dat als je een klant op een goede, betrouwbare en persoonlijke manier van dienst bent, zoiets vanzelf komt.”

We maken alles transparant, van begin tot het einde

Voor wat betreft financieringen kan SNS, die al sinds 1817 actief is, het sowieso regelen tot 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde van de woningen en panden. Rotteveel: “We maken alles transparant, van begin tot het einde. Dat kan men trouwens ook zien op de website waar heel simpel staat uitgelegd hoe wij werken.”

De werkwijze van John Rotteveel en Mark Kost sluit prima aan bij de vier beloften die SNS doet. Namelijk:

1. Je krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Je doet ’t liefst zoveel mogelijk zelf. Maar kom je er niet uit? Dan zijn onze mensen er voor je. Op de manier die jij wilt: via WhatsApp, (video)bellen of in de winkel in de Purmerendse binnenstad. Persoonlijk en altijd binnen handbereik.

2. Het draait om jouw belang. Jij wilt er op vooruit gaan, daarom denken we mee in jouw belang. Zo bieden we niet alleen producten van onszelf. Maar ook van andere partijen als dit beter bij je past. Zo vind je bij ons ook hypotheken van andere aanbieders. En werken we met bedrijfsverzekeringen samen met Nationale Nederlanden. Je krijgt ook handige seintjes. Bijvoorbeeld als je salaris gestort is, of als we op het punt staan om een incasso af te schrijven. Of als je hypotheekrente misschien omlaag kan.

3. Ons partnernetwerk staat voor je klaar. Naast je gewone bankzaken bieden we je handige aanvullende diensten en producten. Zodat je alles makkelijk in 1 keer regelt. Wil je bijvoorbeeld gaan verhuizen of je huis verduurzamen? Of hulp bij je belastingaangifte? Via je SNS Groeicoach vind je gemakkelijk de juiste aanbieders. Of we dat nu zelf zijn of daarvoor samenwerken met een vertrouwde partner. Je groeicoach helpt je ook om je geldzaken daarvoor slim te regelen.

4. Jouw ontwikkeling is ons doel. De wereld om ons heen verandert snel. We vinden het belangrijk dat jij daarin kunt blijven groeien. Of ’t nu gaat om groei in je werk, je persoonlijke leven of je vermogen. Wij denken met je mee, nu en in de toekomst. Zo kun je bij ons voor verschillende levensfases passende (online) trainingen en workshops volgen. Bijvoorbeeld in ondernemerschap, vermogensopbouw en geld voor nu en later.

Is je interesse gewekt?

SNS, Kaasmarkt 14, 1441 BG Purmerend.
Het telefoonnummer is 030-6333000.

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50