Marco Rietdijk, Algemeen directeur geflankeerd door Gerard Smith, Business manager en Ben Günther, Operations manager
Marco Rietdijk, Algemeen directeur geflankeerd door Gerard Smith, Business manager en Ben Günther, Operations manager (Foto: Els Broers)

“Kleine bedrijven steeds vaker het slachtoffer van cybercrime”

Algemeen

Probleemloos e-mailen, razendsnel internet, betrouwbare bestandsopslag en optimaal mobiel werken: ICT-bedrijf SPOT ICT uit Purmerend zorgt ervoor dat de ondernemer en zijn team verzekerd is van een betrouwbare bedrijfsautomatisering. Of dat nu op kantoor of op de thuiswerkplek is. 

Herkende je een phishing e-mail een paar jaar geleden nog aan de grote hoeveelheid taalfouten, tegenwoordig is deze vorm van oplichting steeds professioneler en bijna niet van echt te onderscheiden. Cybercriminaliteit treft steeds vaker de kleinere bedrijven. Als ICT-partner besteedt SPOT ICT uit Purmerend veel aandacht aan cybersecurity, zodat ondernemers veilig kunnen blijven ondernemen. Algemeen directeur Marco Rietdijk: “In de afgelopen drie jaar heeft het thuiswerken een enorme vlucht gemaakt. Vanaf dat moment werd een al langer bestaande vraag heel actueel: hoe houd je ook het thuiswerken veilig? Want iedereen logt in op zijn eigen devices, op een eigen netwerk, waarvan we niet weten hoe de beveiliging geregeld is. Of die überhaupt geregeld is. Vaak zeggen ondernemers: we hebben daar iemand voor. Maar diegene zorgt vaak alleen voor het technische gedeelte. Een medewerker kan thuis op een onbewaakt ogenblik op een link klikken of een phishing e-mail niet direct herkennen. Op het moment dat een thuis gebruikte laptop weer in het bedrijfsnetwerk terecht komt, kan dat grote problemen veroorzaken. Wij helpen ondernemers en hun medewerkers met die bewustwording, zodat ze cyberdreigingen beter kunnen herkennen en weerstaan. Die alertheid is een belangrijk deel van de oplossing.”  

Thuiswerken heeft een enorme vlucht genomen maar hoe houd je het veilig?

Totaalleverancier 

SPOT ICT is een full service ICT-organisatie, erkend Microsoft partner, specialist op het gebied van Microsoft 365, cloudoplossingen, glasvezelinternet en VoIP diensten. Het bedrijf verleent diensten op het gebied van ICT en heeft een innige samenwerking met het op de begane grond gevestigde All Office Kuipers. Marco: “Dat is voor onze klanten in het midden- en kleinbedrijf een heel fijne combinatie van diensten en producten onder één dak aan de Newtonstraat op de Baanstee-West. Ondernemers kunnen bij ons als totaalleverancier terecht voor ICT-oplossingen, cybersecurity, telefonie en netwerkbeheer, maar ook voor kantoormeubilair, kantoorverlichting, kantoorartikelen en kantoorinrichting.” Hij vervolgt: “Als een bedrijf verhuist, kunnen we de onderneming volledig van dienst zijn. Want niet alleen de pc’s, de bekabeling en de techniek worden verhuisd, maar bedrijven kiezen in een nieuw pand ook vaak voor nieuw meubilair. All Office Kuipers zorgt voor de totale kantoorinrichting en wij gaan met de techniek aan de slag. Zijn er presentatie- en vergaderschermen nodig? Dan leveren en installeren wij die in één moeite door. Dat is een mooi totaalconcept, wat we steeds verder aan het finetunen zijn.”   

Steeds complexer wereld

Marco Rietdijk volgt het wereldwijde economische nieuws op de voet, beschikt over een brede kennis van de markt en vormt daarmee een allround sparringpartner voor collega-mkb’ers die SPOT ICT inschakelen. “We hebben als ondernemer te maken met een wereld die steeds complexer wordt. Dat betekent dat je over heel veel algemene en specialistische kennis moet beschikken. En dat wordt alleen maar meer. Ik zeg altijd: ieder bedrijf is tegenwoordig een IT-bedrijf. Als je met je auto bij de garage komt, zeggen ze: neemt u maar even een kop koffie, dan lezen we ondertussen de boordcomputer even uit. Elk bedrijf is een Tech bedrijf en afhankelijk van de ICT. Maar een ondernemer in bijvoorbeeld de houtbewerking is zijn onderneming toch niet gestart om zich de hele dag bezig te houden met automatisering? Dat moet allemaal ‘gewoon’ werken. Met het geld dat hij verdient, moet hij een nieuwe houtzaagmachine kunnen kopen. Of een nieuwe vrachtwagen. Dáár worden hij en zijn medewerkers blij van! Wij maken voor ondernemers de vertaalslag naar slimme, gemakkelijk toepasbare en begrijpelijke oplossingen en technologieën. Ben je om de een of andere reden terughoudend om alles in de cloud te doen? Prima. Dan zorgen we voor een hybride oplossing: een server op locatie en een deel in de cloud. Net zolang tot een ondernemer klaar is voor een volgende stap. We zoeken voor elke klant de beste oplossing. Het is maatwerk.”   

Tekst loopt door onder afbeelding


Marco Rietdijk, Algemeen directeur  SPOT ICT (Foto: Els Broers)

We zoeken voor elke klant de beste oplossing. Het is maatwerk

Een ‘mannetje’ 

SPOT ICT richt zich op klanten met een bedrijfsgrootte van vijf tot vijfentwintig fte’s. “Deze bedrijven hebben voor automatisering vaak ‘een mannetje’”, zegt Marco. “Maar dat ‘mannetje’ is ook weleens ziek. Of met vakantie. Als het systeem op zo’n moment plat gaat, kunnen productieorders niet meer worden verwerkt, wordt er niet meer gefactureerd: dan heb je een heel groot probleem. Afgezien van de frustratie bij je mensen: wat denk je dat dat kost? Een deel van dat geld kun je beter investeren in een betrouwbare, externe ICT-partij. We scoren in ons klantonderzoek op bereikbaarheid een 9, we zijn 24/7 bereikbaar en ons team zit klaar om klanten direct te helpen.” Nieuwe klanten van SPOT ICT vinden de dienstverlener op aanbeveling van een gezamenlijke relatie of via netwerkbijeenkomsten. Marco: “Na een uitgebreide inventarisatie stellen we de beste functionele en technische oplossing voor, waarbij we rekening houden met eerder gedane investeringen.”

Eén aanspreekpunt 

SPOT staat voor Single Point of Technology, dat betekent dat een ondernemer één centraal aanspreekpunt voor alle technische vragen heeft. Marco: “We zijn feitelijk de eigen ICT-afdeling, maar dan om de hoek. Wij nemen de regie op dat gebied over, zodat een ondernemer zich kan concentreren op de eigen business. We automatiseren niet om het automatiseren, maar luisteren naar onze klanten. Welke processen kunnen we stroomlijnen? Waar zitten de pijnpunten? Hoe kunnen wij onze klanten daarbij helpen met een slimme en gebruiksvriendelijke oplossing? Deze oplossing implementeren we en na de realisatie bieden wij de ondernemer professionele ondersteuning via onze Skilled Service Desk. We zorgen ervoor dat de automatiseringsomgeving up-to-date is, we verlenen proactief beheer, we zorgen dat de juiste antivirusprogramma’s draaien en we zorgen voor een dagelijkse back-up van de bestanden: hiermee nemen we de ondernemer de zorg volledig uit handen.” 

We zijn er trots op dat we voldoen aan de eisen van klanten en wet- en regelgeving en dat we dat met z’n allen zo goed voor elkaar hebben

SPOT ICT is in het bezit van ISO 27001 en ISO 9001 certificering. Marco: “Wij zijn best hoog gecertificeerd en dat is een mooie erkenning. Nog belangrijker is dat deze certificering bewijst dat je werkt, zoals je zegt dat je werkt. En dat wordt via een audit jaarlijks vastgesteld. Ik denk dat ik wel mag zeggen, dat we er trots op zijn dat we voldoen aan de eisen van klanten en wet- en regelgeving en dat we dat met z’n allen zo goed voor elkaar hebben .”

Afbeelding
Rabobank komende drie jaar founding partner alle Noord-Hollandse Uitdagingen Algemeen 24 jan, 11:33
Afbeelding
Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan Algemeen 19 jan, 13:16
Afbeelding
Vooruitblik op de regionale economie 2023 in talkshow Ondernemend Purmerend Algemeen 15 jan, 14:14
Afbeelding
Dick Schaap Horecagroothandel en Engberts Hoveniers PRO: ondernemers van 2022 Algemeen 15 jan, 09:03
Afbeelding
Sloop laatste restje van ooit bekendste regionale Mercedes Benz-dealer Willem Los Algemeen 9 jan, 17:59
Afbeelding
Lisa van Susteren van 't Wapen van Middelie is Zeevang ondernemer van het jaar Algemeen 9 jan, 12:33
Afbeelding
Wetswijzigingen per 1 januari 2023 op het gebied van arbeidsrecht: wat verandert er? Column 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Baanstee Noord krijgt voorzieningenpunt Algemeen 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Column PRO: Met open vizier het nieuwe jaar in Column 20 dec 2022, 14:56
Afbeelding
SNS helpt ondernemers de winter door Algemeen 20 dec 2022, 14:54
Afbeelding
Binnenstad van de toekomst: Cultuur en recreatie als aanjagers van beleven en ontmoeten Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Van 't Hek ondersteunt de kinderen van werknemers met Studiefonds Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Engberts Elektrotechniek: werken aan een veilige omgeving Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Column VOWA: Personeelstekort... dat zagen we van ver aankomen? Column 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Honderd jaar oude Mazurel is 'still going strong' Algemeen 20 dec 2022, 14:52
Afbeelding
Voedselbank grote winnaar van stamppottenfeest Huiberts Algemeen 20 dec 2022, 14:52