Italiaanse delicatessen in Linea Gastronomica

Algemeen
Alessandro Uva en Henk Schulte. "De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?”
Alessandro Uva en Henk Schulte. "De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?” (Foto: Els Broers)

Verse producten van de beste kwaliteit. Die vormen al meer dan vijftig jaar de basis van de gerechten van Ristorante Mario uit Neck. Alessandro Uva, eigenaar van het vermaarde Italiaanse specialiteitenrestaurant, introduceerde onlangs een gastronomische delicatessenlijn waarmee iedereen thuis de mooiste Italiaanse gerechten kan bereiden. Linea Gastronomica: uniek in zijn eenvoud. Zoals we van Ristorante Mario gewend zijn. 

De simpele, maar rijke smaak van Italië

De krachtige zon, de zilte zee en de vruchtbare Italiaanse bodem: zijn streven om de beste producten op tafel te zetten bracht Mario Uva, grondlegger van het befaamde Italiaanse specialiteitenrestaurant in Neck, iedere twee weken terug naar zijn geboortegrond in Italië. Om- zoals hij dat noemde - ‘even boodschappen te doen’. Het zorgde ervoor dat zijn restaurant tot de top van de Nederlandse gastronomie behoorde. Geheel volgens deze traditie reist nu zijn oudste zoon Alessandro met grote regelmaat af naar Italië. Alessandro: “We koken met mooie, verse producten. De pure eenvoud zoals je die alleen in Italië vindt, maakt onze gerechten uniek.”

Italiaanse passie

Alessandro is al zijn hele leven verbonden aan die bijzondere plek in Neck. Vroeger als zoon-van en nu als eigenaar van het succesvolle restaurant dat dit jaar haar 55-jarig bestaan viert. Onlangs introduceerde hij een nieuwe delicatessenlijn onder de naam Linea Gastronomica. Alessandro: “Het assortiment bestaat uit mooie Italiaanse producten en wijnen, speciaal voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.” 

Het enthousiasme en de passie waarmee Alessandro vertelt over de door hem in Zuid-Italië zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten, werkt aanstekelijk. “Rijke tomatensauzen met basilicum, rode ui of truffel, krachtige risotto, ingemaakte tonijn en groenten, mooie olijfolies, marmelade van clementines, wijn, koffie en natuurlijk een uitgebreid assortiment antipasti en kwaliteitspasta’s. Alle delicatessen zijn eerlijk, puur en zoveel mogelijk biologisch.”

Gezamenlijke liefde

Alessandro deelt zijn passie met ondernemer Henk Schulte van boekhandel Het Leesteken. De twee vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor de Italiaanse keuken en bundelen nu hun krachten. Henk: “We reizen naar de kleinste, historische Italiaanse dorpjes waar nog op een authentieke wijze met voedsel wordt omgegaan. We werken samen met kleine producenten die werken met respect voor de natuur. Dat proef je meteen. Als je goede, ambachtelijke producten gebruikt, dan heb je geen toevoegingen nodig. En gelukkig zijn er steeds meer mensen die bewust eten belangrijk vinden, de herkomst van producten willen weten en met kwaliteitsproducten willen koken.” De reizen brengt de hardwerkende en gedreven ondernemers op de mooiste plekken. Henk: “We kennen alle producenten persoonlijk en we weten precies waar de producten vandaan komen. We waren er dit voorjaar bij toen de 82-jarige vader van een van onze producenten in het Sila-gebergte in Calabrië, de rode ui uit de grond trok die wij nu ingemaakt verkopen. In Calabrië is die passie voor producten enorm!” 

“Perfetto!”

Met het door Alessandro zorgvuldig samengestelde assortiment kan iedereen thuis een Italiaans gerecht van hoog niveau bereiden. Hij wijst naar een potje glanzende zucchini a filletti (fijngesneden courgette). “Even afgieten, uitje en knoflook fruiten: niets meer aan doen!” Hij maakt het kenmerkende Italiaanse handgebaar: “Perfetto!” Linea Gastronomica is verkrijgbaar in Ristorante Mario, bij delicatessenwinkel Smaak van ’t Weeshuys, bij boekhandel Het Leesteken en natuurlijk online. Alessandro “Met het oog op de feestdagen hebben we kookpakketten in verschillende prijsklassen samengesteld. De recepturen zitten erbij, dus je kunt meteen aan de slag! De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?”

Nathalie en Gertjan in de multifunctionele gastenruimte met fraai uitzicht op de Beemster natuur.
Huize Leeghwater: ideale combinatie van natuur, spiritualiteit en verwennerij Nieuws 22 feb, 10:27
Hans Sal en zijn partner Sandra.
Hans Sal van Deitmers Mannenmode: Nooit bij de pakken neerzitten Nieuws 21 feb, 14:50
Marcel ten Brinke
"Ben jij IT-notaris? Kun je dan mijn laptop repareren?" Partnerbijdrage 21 feb, 11:18
Thierry van der Weide
Column VOWA: Nog meer A7 Column 21 feb, 11:00
Afbeelding
Column PRO: De kracht van gezamenlijke inspanningen Column 21 feb, 10:00
Steven Grevenstuk: "Wanneer de Tech Campus er komt zie ik hele goeie mogelijkheden om binnen die nieuwe opzet tot een vorm van samenwerking te komen."
Brok Decor: Champions League van de festivalaankleding Nieuws 20 feb, 16:00
Rachel Hayhoe
Column: Waarom duurt de afwikkeling van een nalatenschap zo lang? Column 20 feb, 13:35
Patrick Colli, Maaike Neesen en Henry Wassink.
Horizon College: Tech Campus voor onderwijs belangrijke schakel met bedrijfsleven Onderwijs 20 feb, 10:00
Ontvangst van burgemeester Ellen van Selm.
125 jaar oud Koopman Optiek ontvangt predicaat hofleverancier Nieuws 19 feb, 14:00
Marije Sliphorst-Dekker van Abma Advocaten.
Hoe zit het met die cookiebanners? Column 19 feb, 10:00
De Koepel in Haarlem.
Gratis cybercrimebijeenkomst van het OM voor MKB'ers Nieuws 7 feb, 13:00
De studenten van het Horizon College in De Purmaryn. In het midden Noëlle en Manouk.
Op safari langs Waterlandse leerbedrijven in de hospitality Nieuws 29 jan, 09:27
Richard Blom (midden) op de foto met van links naar rechts vriend Georges Lotze, Anita Rensen, Anita Bom en Jasper de Busser.
Café Gean bestaat 10 jaar, zaterdag 27 januari groot feest in winkelcentrum Makado Nieuws 22 jan, 18:50