Alessandro Uva en Henk Schulte. "De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?”
Alessandro Uva en Henk Schulte. "De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?” (Foto: Els Broers)

Italiaanse delicatessen in Linea Gastronomica

Algemeen

Verse producten van de beste kwaliteit. Die vormen al meer dan vijftig jaar de basis van de gerechten van Ristorante Mario uit Neck. Alessandro Uva, eigenaar van het vermaarde Italiaanse specialiteitenrestaurant, introduceerde onlangs een gastronomische delicatessenlijn waarmee iedereen thuis de mooiste Italiaanse gerechten kan bereiden. Linea Gastronomica: uniek in zijn eenvoud. Zoals we van Ristorante Mario gewend zijn. 

De simpele, maar rijke smaak van Italië

De krachtige zon, de zilte zee en de vruchtbare Italiaanse bodem: zijn streven om de beste producten op tafel te zetten bracht Mario Uva, grondlegger van het befaamde Italiaanse specialiteitenrestaurant in Neck, iedere twee weken terug naar zijn geboortegrond in Italië. Om- zoals hij dat noemde - ‘even boodschappen te doen’. Het zorgde ervoor dat zijn restaurant tot de top van de Nederlandse gastronomie behoorde. Geheel volgens deze traditie reist nu zijn oudste zoon Alessandro met grote regelmaat af naar Italië. Alessandro: “We koken met mooie, verse producten. De pure eenvoud zoals je die alleen in Italië vindt, maakt onze gerechten uniek.”

Italiaanse passie

Alessandro is al zijn hele leven verbonden aan die bijzondere plek in Neck. Vroeger als zoon-van en nu als eigenaar van het succesvolle restaurant dat dit jaar haar 55-jarig bestaan viert. Onlangs introduceerde hij een nieuwe delicatessenlijn onder de naam Linea Gastronomica. Alessandro: “Het assortiment bestaat uit mooie Italiaanse producten en wijnen, speciaal voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.” 

Het enthousiasme en de passie waarmee Alessandro vertelt over de door hem in Zuid-Italië zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten, werkt aanstekelijk. “Rijke tomatensauzen met basilicum, rode ui of truffel, krachtige risotto, ingemaakte tonijn en groenten, mooie olijfolies, marmelade van clementines, wijn, koffie en natuurlijk een uitgebreid assortiment antipasti en kwaliteitspasta’s. Alle delicatessen zijn eerlijk, puur en zoveel mogelijk biologisch.”

Gezamenlijke liefde

Alessandro deelt zijn passie met ondernemer Henk Schulte van boekhandel Het Leesteken. De twee vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor de Italiaanse keuken en bundelen nu hun krachten. Henk: “We reizen naar de kleinste, historische Italiaanse dorpjes waar nog op een authentieke wijze met voedsel wordt omgegaan. We werken samen met kleine producenten die werken met respect voor de natuur. Dat proef je meteen. Als je goede, ambachtelijke producten gebruikt, dan heb je geen toevoegingen nodig. En gelukkig zijn er steeds meer mensen die bewust eten belangrijk vinden, de herkomst van producten willen weten en met kwaliteitsproducten willen koken.” De reizen brengt de hardwerkende en gedreven ondernemers op de mooiste plekken. Henk: “We kennen alle producenten persoonlijk en we weten precies waar de producten vandaan komen. We waren er dit voorjaar bij toen de 82-jarige vader van een van onze producenten in het Sila-gebergte in Calabrië, de rode ui uit de grond trok die wij nu ingemaakt verkopen. In Calabrië is die passie voor producten enorm!” 

“Perfetto!”

Met het door Alessandro zorgvuldig samengestelde assortiment kan iedereen thuis een Italiaans gerecht van hoog niveau bereiden. Hij wijst naar een potje glanzende zucchini a filletti (fijngesneden courgette). “Even afgieten, uitje en knoflook fruiten: niets meer aan doen!” Hij maakt het kenmerkende Italiaanse handgebaar: “Perfetto!” Linea Gastronomica is verkrijgbaar in Ristorante Mario, bij delicatessenwinkel Smaak van ’t Weeshuys, bij boekhandel Het Leesteken en natuurlijk online. Alessandro “Met het oog op de feestdagen hebben we kookpakketten in verschillende prijsklassen samengesteld. De recepturen zitten erbij, dus je kunt meteen aan de slag! De delicatessenlijn past geheel in de rijke traditie van onze familie Uva: samen koken, lekker eten, goed glas wijn erbij: dat is toch het mooiste wat er is?”

Afbeelding
Rabobank komende drie jaar founding partner alle Noord-Hollandse Uitdagingen Algemeen 24 jan, 11:33
Afbeelding
Ondernemers zijn onbekend met criminele ondermijning en de gevolgen ervan Algemeen 19 jan, 13:16
Afbeelding
Vooruitblik op de regionale economie 2023 in talkshow Ondernemend Purmerend Algemeen 15 jan, 14:14
Afbeelding
Dick Schaap Horecagroothandel en Engberts Hoveniers PRO: ondernemers van 2022 Algemeen 15 jan, 09:03
Afbeelding
Sloop laatste restje van ooit bekendste regionale Mercedes Benz-dealer Willem Los Algemeen 9 jan, 17:59
Afbeelding
Lisa van Susteren van 't Wapen van Middelie is Zeevang ondernemer van het jaar Algemeen 9 jan, 12:33
Afbeelding
Wetswijzigingen per 1 januari 2023 op het gebied van arbeidsrecht: wat verandert er? Column 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Baanstee Noord krijgt voorzieningenpunt Algemeen 20 dec 2022, 14:57
Afbeelding
Column PRO: Met open vizier het nieuwe jaar in Column 20 dec 2022, 14:56
Afbeelding
SNS helpt ondernemers de winter door Algemeen 20 dec 2022, 14:54
Afbeelding
Binnenstad van de toekomst: Cultuur en recreatie als aanjagers van beleven en ontmoeten Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Van 't Hek ondersteunt de kinderen van werknemers met Studiefonds Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Engberts Elektrotechniek: werken aan een veilige omgeving Algemeen 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Column VOWA: Personeelstekort... dat zagen we van ver aankomen? Column 20 dec 2022, 14:53
Afbeelding
Honderd jaar oude Mazurel is 'still going strong' Algemeen 20 dec 2022, 14:52
Afbeelding
Voedselbank grote winnaar van stamppottenfeest Huiberts Algemeen 20 dec 2022, 14:52