Dick Schaap Horecagroothandel en Engberts Hoveniers PRO: ondernemers van 2022

Algemeen
De winnaars Dick sr. en Dick jr. Schaap en Nicole en Bram Engberts, geflankeerd door Henry Wassink, medevoorzitter van de PRO: (links) en Piet Hein Debets (rechts).
De winnaars Dick sr. en Dick jr. Schaap en Nicole en Bram Engberts, geflankeerd door Henry Wassink, medevoorzitter van de PRO: (links) en Piet Hein Debets (rechts). (Foto: Els Broers)

Onder grote belangstelling werd zaterdagavond 14 januari in theater de Purmaryn bekend dat Dick Schaap Horecagroothandel in de categorie groot en Engberts Hoveniers in de categorie klein de PRO: Ondernemersprijs 2022 hebben gewonnen. Zij kregen van de jury de voorkeur boven CirTec (biologische zuiveringsprocessen) en Schoonmaakbedrijf Ranko (groot) en boekhandel Het Leesteken en Anjema en Schneiders Auto Elektro (klein).   

“Geen eenvoudige keuze want het zijn in alle gevallen parels die illustratief zijn voor de veelzijdigheid van het bedrijfsleven in onze stad en polder”, zoals Piet Hein Debets het omschreef. Hij nam de honneurs waar voor de afwezige Marco Dekker, die normaal gesproken de bekendmaking voor zijn rekening neemt. “We mogen trots zijn op de genomineerde zes bedrijven, die allemaal al zilveren winnaars zijn. Het zijn in alle gevallen gepassioneerde ondernemers en dragen stuk-voor-stuk bij aan het goede imago van de regio”, voegde Debets er nog aan toe. 

Beide winnaars reageerden uitgelaten op de uitverkiezing. “Niet verwacht en heel blij en ook trots”, aldus Dick Schaap jr, die zijn op het podium geroepen vader en oprichter van het bedrijf vervolgens niet meer losliet. En Bram Engberts: “Ik ben hartstikke blij en weet verder eigenlijk niks meer te zeggen.”    

Dick Schaap Horecagroothandel

Dat de jury uiteindelijk koos voor Dick Schaap Horecagroothandel als winnaar in de categorie groot had onder meer te maken met het feit dat het familiebedrijf de producten van dichtbij betrekt, maatschappelijk zeer betrokken is en goed naar de klanten luistert. Schaap werd in 1965 in Monnickendam door Dick sr opgericht. In de jaren 70 kwam er een winkel bij in Monnickendam. Aanvankelijk had Dick jr. geen zin in een avontuur als groenteboer, maar na een studie bedrijfseconomie te hebben afgerond, trok hij toch de stoute schoenen aan en had senior zijn opvolger in huis. Vanaf het moment dat de horecagroothandel zich op de Baanstee in Purmerend vestigde, groeide het bedrijf pas echt goed door. Inmiddels werken bij Schaap 35 mensen en rijden er 10 bussen om de producten bij de klanten te bezorgen.

Engberts Hoveniers

De winnaar in de categorie klein, Engberts Hoveniersbedrijf, is eveneens een echt familiebedrijf, in 2006 in Zuidoostbeemster opgericht door Bram Engberts. Bram runt het hoveniersbedrijf samen met zijn vrouw Nicole. In 2005 rondde Bram de hoveniersopleiding af, startte zijn carrière bij Hoveniersbedrijf Ron van Kampen. Op 21-jarige leeftijd begon hij voor zichzelf en volgde daarna de nodige studies. In 2014 kwam het Arboretum, het bomenmuseum in Zuidoostbeemster, op zijn pad. Hier staan 7000 verschillende bomen. Bram is hier beheerder en geeft er rondleidingen. Gevoel, emotie en service zijn erg belangrijk voor het bedrijf .Bij Engberts Hoveniersbedrijf staan inmiddels 17 mensen op de loonlijst.

Na afloop was er in de lounge van het theater een gezellig feestje. De families Schaap en Engberts en aanwezige medewerkers kwamen handen tekort om alle felicitaties van collega-ondernemers in ontvangst te nemen.    

Afbeelding
Uitreiking VOWA-jaarprijs tijdens NV Purmerend Algemeen 9 mrt., 11:33
Afbeelding
Kickoff Sectortafel Hospitality in de Markthal Algemeen 9 mrt., 10:59
Afbeelding
Wens voor BIZ commercieel vastgoedeigenaren in Purmerendse binnenstad Algemeen 3 mrt., 11:21
Afbeelding
Lucien van Aalzum nieuwe manager Waterlandse Uitdaging Algemeen 2 mrt., 15:13
Afbeelding
Leerzame en gezellige bijeenkomst bij Netwerk Purmerend Algemeen 28 feb., 11:20
Afbeelding
De (e)sports Tech Campus in De Koog wordt 'nieuwe parel' in Purmerend Algemeen 27 feb., 12:51
Afbeelding
Kerstbrodenactie levert € 6.500,- op voor Wij Allemaal, invalidentoilet kan er komen Algemeen 24 feb., 14:33
Afbeelding
't Broodjeshuys sluit na 38 jaar wegens pensioen Sylvia en Cees Fiene Algemeen 23 feb., 15:26
Afbeelding
Nooit meer chillen bij het petit café van Brenda in Purmerend Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
Passie voor het vak: Woonstudio Joost Laan Algemeen 22 feb., 16:00
Afbeelding
De bierbrouwerij is terug op de Purmerendse Koemarkt Algemeen 22 feb., 15:43
Afbeelding
Horecagroothandel Schaap heeft de zaakjes Dick voor elkaar Algemeen 22 feb., 10:38
Afbeelding
100% Media & Partner Netwerk blijft zich in de kijker spelen Algemeen 22 feb., 10:27