Ageras Security & Services zet gestage groei in nieuw pand aan Visserijweg door

Algemeen
Cora en Arno voor het nieuwe pand aan de Visserijweg.
Cora en Arno voor het nieuwe pand aan de Visserijweg. (Foto: Han Giskes)

Het zal voor voor het team van Ageras Security & Services best nog even wennen worden op het nieuwe adres aan de Visserijweg 32N in Baanstee Noord in Purmerend. Niet dat Cora en Arno Waaksma daarmee zitten. De eigenaren van het breed georiënteerde hospitallity bedrijf, met security als absoluut uithangbord, zijn de afgelopen jaren wel gewend geraakt aan veranderingen. Of beter gezegd groeistuipen, want elke noemenswaardige uitbreiding of verandering had direct te maken met toename van werkzaamheden en/of gebiedsuitbreiding. In dat kader kan de stap van Netwerk 17A, waar het bedrijf sinds 2015 gevestigd was, naar het noordelijke deel van de Baanstee, gezien worden als een flinke stap voorwaarts. Op naar een nog mooiere toekomst.

Met de voeten in de klei is geen zee te hoog voor totaal hospitallity bedrijf

De twee takken van Ageras, een landelijke organisatie, kunnen als volgt worden omschreven: Ageras Security is een enthousiaste beveiligingsorganisatie die sinds 2009 actief is op het gebied van objectbeveiliging, havenbeveiliging, ISPS, mobilesurveillance, winkelsurveillance, HVO’s en nog veel meer. Ageras Services is zeg maar de flexibele schil binnen de uitzendbranche.

Na 6 maanden doorgroeien naar vaste baan

Het grote voordeel van Ageras is dat vanuit de organisatie mensen na 6 maanden kunnen doorgroeien naar een vaste baan. Van magazijnmedewerkers tot dakdekkers, geen enkele uitdaging gaat het bedrijf uit de weg. Het is om die reden dat Ageras overal in het land bekend staat als totaal hospitallity bedrijf. Met Cora en Arno Waaksma als lokaal/regionaal bekend eigenaarsduo met een enorm netwerk en met Cecilia, Marco, Nick en Rick als belangrijke pijlers. “Zonder hen beginnen we niks, zijn we ridder te voet”, steekt Arno de loftrompet over zijn collega’s. 

Altijd met de voeten in de klei, geen zee te hoog dus geen uitdaging uit de weg. Zo staan de mensen van Ageras in Purmerend in het leven en bij de relaties bekend. Het blijken de juiste ingrediënten voor een partner die betrouwbaar, professioneel en betrokken is. “Wij werken 100% oplossingsgericht: we gaan voor de beste invulling van de opdracht. We luisteren goed naar de klant en proberen zoveel mogelijk de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Daar kun je dag en nacht op rekenen”, zegt Arno Waaksma.

‘Zonder onze medewerkers stellen we niks voor, zijn we ridder te voet’

In deze regio begonnen Cora en Arno Waaksma met Ageras met een uitzendbureau en een securitytak. Ze leverden bijvoorbeeld mensen voor standbouw op beurzen. Vanuit die situatie werd het volgens Waaksma steeds drukker. “Na twee jaar zijn we ons gaan specialiseren in security. Ook om eens te kijken tot waar we binnen die tak kunnen groeien. Tot onze grote verrassing zat de groei er meteen behoorlijk in. Van alle kanten werden we benaderd.” 

Definitief naar Purmerend

Na een jaar een kantoor te hebben gehad bij de Hemhavens in Amsterdam werd besloten om definitief voor een vestiging in Purmerend te kiezen. Dat werd Netwerk 17A in de Baanstee. Ook hier vertoonde de groei geen stilstand. Arno: “Onze grote kracht is dat we veel vast werk hebben. We leiden onze eigen mensen op en begeleiden ze. De klant kan bij ons een opdracht neerleggen om bijvoorbeeld mensen voor de receptie, de objectbeveiliging, havenbeveiliging, mobiele surveillance, winkelsurveillance of als verkeersregelaar te leveren. Die services kunnen we van a tot z bieden. Dat is ook de reden dat we ons nu in feite als totaal hospitality bedrijf presenteren.”

Ageras Secutiry & Services zit momenteel in een extra drukke fase. Naast de verhuizing naar de Visserijweg is het bedrijf druk bezig met nieuwe projecten. Verder is Arno zeer te spreken over de samenwerking met Werkom en het UWV. “Wij helpen deze instanties om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Dat ze weer deel uitmaken van de maatschappij. Prachtig om in dit proces een radar te zijn”, zegt Waaksma. 

Harde noot richting gemeente

In het verlengde hiervan kraakt hij een harde noot richting gemeente Purmerend. “We hebben een ontzettend groot netwerk, voldoen aan alle eisen en hebben op alle vragen antwoord. Maar als ik dan hoor dat bij een aanbesteding vanuit de gemeente uiteindelijk een bedrijf uit een heel ander deel van het land aan de haal gaat met de opdracht, denk ik waar zijn jullie nou mee bezig. Zeggen dat je de lokale ondernemers van harte steunt en ondersteunt, maar als puntje bij paaltje komt buiten de gemeente en de regio gaan shoppen. Ik noem alleen de beveiliging van de kermissen. Dat zouden ze in mijn ogen wat meer gerichter met de lokale ondernemers kunnen oplossen.” 

Meer groeimogelijkheden

Eigen Aan de Visserijweg 32N in Baanstee Noord gaat Ageras Security & Services een nieuwe toekomst tegemoet. In het 275 vierkante meter grote pand staat alles klaar om mensen op te leiden. Op de eerste verdieping houdt het 6-koppige team kantoor. “Ons kantoor aan Netwerk was ook heerlijk, maar deze vestiging biedt gewoon veel meer groeimogelijkheden. En het is ook ons eigen pand”, zegt Arno tot slot.

'Zoek elkaar op en maak verbindingen', luidde het advies van Peter Wennink.
Afgezwaaide CEO van ASML Peter Wennink boeiende spreker op avond Vrienden voor Purmerend bij Van 't Hek Groep Zakelijk 8 mei, 10:01
Het pand van ÇIYA aan de Kerkstraat.
Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten Zakelijk 6 mei, 16:12
Afbeelding
De beste zakelijke workshops bij Netwerk Purmerend Zakelijk 2 mei, 11:05
Een geslaagde match van vorig jaar.
Meld je aan voor de BeursVloer op 30 mei Nieuws 1 mei, 10:00
Bedrijven kunnen nog inschrijven voor dit gezellige toernooi!
Terug van weggeweest: het altijd gezellige bedrijventoernooi van SV Beemster Evenement 25 apr, 10:00
Host Juvat Westendorp en twee studenten van het Horizon College zijn klaar voor de officiële opening.
Horizon College geeft onderwijs nieuwe impuls met innovatielabs Onderwijs 24 apr, 14:48
Van links naar rechts Sam de Wolf, Rien de Wolf, voorzitter Eelco van Lent.
Rien de Wolf eerste vriend reddingsstation Warder Edam-Volendam Nieuws 24 apr, 10:06
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Robert Kuiper, zoon Koen en schoonzoon Robert openen Meat The Balls in hoofdstad Zakelijk 24 apr, 09:44
Marcel ten Brinke
"Een Slimme Zet: Jouw Onderneming Beschermen met een Actueel Testament" Partnerbijdrage 12 apr, 16:26
Frank Soonius
"Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft" Ondernemen 12 apr, 14:05
Linda Kramer
"Cijfers worden pas leuk als je ze begrijpt" Ondernemen 12 apr, 14:00
Nico Visser startte op 1 januari van dit jaar zijn adviesburo in glas. Het object van glas op de voorgrond symboliseert 'een kei van een glasadviseur'.
Nico Visser: Een kei van een glasadviseur Algemeen 12 apr, 13:00
Gijs en Esther Sterk zijn de nieuwe eigenaren van Glashandel Nico Visser.
Nieuwe eigenaren voor Glashandel Nico Visser Ondernemen 12 apr, 11:00
Eigenaar Gertjan de Wolf (rechts) en bedrijfsleider Bas Mooij.
Fraay Coatings, dé ultieme probleemoplosser voor bouw, industrie en automotive Ondernemen 12 apr, 10:00
Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15