Ageras Security & Services zet gestage groei in nieuw pand aan Visserijweg door

Algemeen
Cora en Arno voor het nieuwe pand aan de Visserijweg.
Cora en Arno voor het nieuwe pand aan de Visserijweg. (Foto: Han Giskes)

Het zal voor voor het team van Ageras Security & Services best nog even wennen worden op het nieuwe adres aan de Visserijweg 32N in Baanstee Noord in Purmerend. Niet dat Cora en Arno Waaksma daarmee zitten. De eigenaren van het breed georiënteerde hospitallity bedrijf, met security als absoluut uithangbord, zijn de afgelopen jaren wel gewend geraakt aan veranderingen. Of beter gezegd groeistuipen, want elke noemenswaardige uitbreiding of verandering had direct te maken met toename van werkzaamheden en/of gebiedsuitbreiding. In dat kader kan de stap van Netwerk 17A, waar het bedrijf sinds 2015 gevestigd was, naar het noordelijke deel van de Baanstee, gezien worden als een flinke stap voorwaarts. Op naar een nog mooiere toekomst.

Met de voeten in de klei is geen zee te hoog voor totaal hospitallity bedrijf

De twee takken van Ageras, een landelijke organisatie, kunnen als volgt worden omschreven: Ageras Security is een enthousiaste beveiligingsorganisatie die sinds 2009 actief is op het gebied van objectbeveiliging, havenbeveiliging, ISPS, mobilesurveillance, winkelsurveillance, HVO’s en nog veel meer. Ageras Services is zeg maar de flexibele schil binnen de uitzendbranche.

Na 6 maanden doorgroeien naar vaste baan

Het grote voordeel van Ageras is dat vanuit de organisatie mensen na 6 maanden kunnen doorgroeien naar een vaste baan. Van magazijnmedewerkers tot dakdekkers, geen enkele uitdaging gaat het bedrijf uit de weg. Het is om die reden dat Ageras overal in het land bekend staat als totaal hospitallity bedrijf. Met Cora en Arno Waaksma als lokaal/regionaal bekend eigenaarsduo met een enorm netwerk en met Cecilia, Marco, Nick en Rick als belangrijke pijlers. “Zonder hen beginnen we niks, zijn we ridder te voet”, steekt Arno de loftrompet over zijn collega’s. 

Altijd met de voeten in de klei, geen zee te hoog dus geen uitdaging uit de weg. Zo staan de mensen van Ageras in Purmerend in het leven en bij de relaties bekend. Het blijken de juiste ingrediënten voor een partner die betrouwbaar, professioneel en betrokken is. “Wij werken 100% oplossingsgericht: we gaan voor de beste invulling van de opdracht. We luisteren goed naar de klant en proberen zoveel mogelijk de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Daar kun je dag en nacht op rekenen”, zegt Arno Waaksma.

‘Zonder onze medewerkers stellen we niks voor, zijn we ridder te voet’

In deze regio begonnen Cora en Arno Waaksma met Ageras met een uitzendbureau en een securitytak. Ze leverden bijvoorbeeld mensen voor standbouw op beurzen. Vanuit die situatie werd het volgens Waaksma steeds drukker. “Na twee jaar zijn we ons gaan specialiseren in security. Ook om eens te kijken tot waar we binnen die tak kunnen groeien. Tot onze grote verrassing zat de groei er meteen behoorlijk in. Van alle kanten werden we benaderd.” 

Definitief naar Purmerend

Na een jaar een kantoor te hebben gehad bij de Hemhavens in Amsterdam werd besloten om definitief voor een vestiging in Purmerend te kiezen. Dat werd Netwerk 17A in de Baanstee. Ook hier vertoonde de groei geen stilstand. Arno: “Onze grote kracht is dat we veel vast werk hebben. We leiden onze eigen mensen op en begeleiden ze. De klant kan bij ons een opdracht neerleggen om bijvoorbeeld mensen voor de receptie, de objectbeveiliging, havenbeveiliging, mobiele surveillance, winkelsurveillance of als verkeersregelaar te leveren. Die services kunnen we van a tot z bieden. Dat is ook de reden dat we ons nu in feite als totaal hospitality bedrijf presenteren.”

Ageras Secutiry & Services zit momenteel in een extra drukke fase. Naast de verhuizing naar de Visserijweg is het bedrijf druk bezig met nieuwe projecten. Verder is Arno zeer te spreken over de samenwerking met Werkom en het UWV. “Wij helpen deze instanties om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Dat ze weer deel uitmaken van de maatschappij. Prachtig om in dit proces een radar te zijn”, zegt Waaksma. 

Harde noot richting gemeente

In het verlengde hiervan kraakt hij een harde noot richting gemeente Purmerend. “We hebben een ontzettend groot netwerk, voldoen aan alle eisen en hebben op alle vragen antwoord. Maar als ik dan hoor dat bij een aanbesteding vanuit de gemeente uiteindelijk een bedrijf uit een heel ander deel van het land aan de haal gaat met de opdracht, denk ik waar zijn jullie nou mee bezig. Zeggen dat je de lokale ondernemers van harte steunt en ondersteunt, maar als puntje bij paaltje komt buiten de gemeente en de regio gaan shoppen. Ik noem alleen de beveiliging van de kermissen. Dat zouden ze in mijn ogen wat meer gerichter met de lokale ondernemers kunnen oplossen.” 

Meer groeimogelijkheden

Eigen Aan de Visserijweg 32N in Baanstee Noord gaat Ageras Security & Services een nieuwe toekomst tegemoet. In het 275 vierkante meter grote pand staat alles klaar om mensen op te leiden. Op de eerste verdieping houdt het 6-koppige team kantoor. “Ons kantoor aan Netwerk was ook heerlijk, maar deze vestiging biedt gewoon veel meer groeimogelijkheden. En het is ook ons eigen pand”, zegt Arno tot slot.

Lydia de Vries
Van Vlierden caravans: gegarandeerd veilig op weg Ondernemen 12 apr, 09:00
Rachel Hayhoe
Column: Problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap - I Column 11 apr, 16:15
Toine Rohner demonstreert de robot-hond.
Twaanlab's 'Leren in de Stad': brug tussen ICT/onderwijs en bedrijfsleven Onderwijs 11 apr, 16:00
Kees en Dirk staan samen aan het roer van Cees Jonk.
Garage Transportbedrijf Cees Jonk Zn: bij nacht en ontij paraat Ondernemen 11 apr, 14:00
Sam en Rien de Wolf delen dezelfde gedrevenheid.
Outdoorspecialist Rien de Wolf al aardig gewend in Purmerend en klaar voor nieuwe avonturen Ondernemen 11 apr, 12:00
Vormgeefster Cynthia Schippers, PRO:-voorzitter Henry Wassink, Daniëlle Woudstra van VISIT Beemster en wethouder Mario Hegger.
Marketingmachine Werelderfgoed Beemster draait op volle toeren Cultuur 11 apr, 11:00
Saskia (links) en Caroline Wals aan de pomp.
Levenswerk Joh. de Vries met succes voortgezet aan Verzetslaan Algemeen 11 apr, 10:00
Karin Kuin overhandigt de cheque aan Thierry.
VOWA: Oproep voor goede ideeën! Column 10 apr, 17:00
Piet Hein Debets, Jaap Sluis en Henry Wassink zetten alle voordelen van de NV Purmerend eens goed op een rij.
Ondernemerstalkshow NV Purmerend kan steuntje in de rug gebruiken Evenement 10 apr, 16:00
De ene stand op Waterland Culinair stond er nog mooier bij dan de ander.
Sligro scoort met Waterland Culinair en Ladies Night Evenement 10 apr, 14:00
"Met Rabobank zijn we verzekerd van een strategisch partner." Thijs Nieuwenhuizen (l), Angela van den Heuvel (m) en Matthijs Vink (r).
H20 Esports Campus succesvol op weg naar volwassen organisatie Zakelijk 10 apr, 10:00
Daan (links) en Jay-Richi: "Pas met een logo van 6 x 5  was ik tevreden.”
Tol Coating: aan ambitie geen gebrek Ondernemen 9 apr, 16:00
Afbeelding
PRO: en gemeente: samen op pad naar ondernemers Column 9 apr, 15:28