Logo regiozakenwaterland.nl

Grondontwikkeling Nederland maakt nieuwe stap op bekend terrein

  Bedrijf in Beeld

REGIO - Grondontwikkeling Nederland introduceerde een innovatieve combinatie van grondhandel en projectontwikkeling in de vastgoedsector. Daarmee vergrootte het de financieringsmogelijkheden voor ontwikkelingsprojecten, de mogelijkheden om hieraan deel te nemen voor particulieren en de kans op rendement voor iedereen.

Nu breidt de onderneming van directeur en eigenaar Shandar Kooij de financieringswijzen nog verder uit, door met groepsmaatschappij Buro Vastgoed Nederland ook obligaties te verkopen en zo veelbelovende projecten te realiseren.

Nieuw hoofdstuk voor Grondontwikkeling Nederland
De verkoop van obligaties betekent voor zusteronderneming Grondontwikkeling Nederland een nieuwe hoofdstuk in zijn geschiedenis. Voorheen verkocht het onverdeelde aandelen in potentiële bouwlocaties en stimuleerde het met de opbrengsten de ontwikkeling van diezelfde grond.

Dat blijft Grondontwikkeling Nederland doen, maar het komt daarnaast met een alternatieve werkwijze nu nieuwe bouwgrond steeds schaarser is. Hoewel het zich nog steeds op bekend terrein begeeft – projectontwikkeling – maakt Grondontwikkeling Nederland nu ook de transformatie van bestaand vastgoed mogelijk, in plaats van de ontwikkeling van onbebouwde grond in gang te zetten.

Eerste project in regio Waterland
Door obligaties te verkopen, benutten Grondontwikkeling Nederland en Buro Vastgoed Nederland het potentieel van particuliere investeerders, beginnend met een project in de regio Waterland. Het kapitaal dat zij met Obligatie Hotel Brasa vrijmaken, gebruiken de ondernemingen van Shandar Kooij namelijk voor de transformatie van een Rijksmonument in de Beemster.

Dat monumentale gebouw huisvest momenteel het goed lopende restaurant Brasa. Een grondige verbouwing maakt niet alleen ruimte voor uitbreiding van het restaurant, maar voegt daar bovendien hotelkamers op de bovenverdieping aan toe. Daarmee herstelt Buro Vastgoed Nederland het gebouw in zijn historische functie als hotel en financiert het met Obligatie Hotel Brasa een project dat tegemoetkomt aan de ongekend hoge vraag naar hotelkamers in de regio.

Meer berichten