Afbeelding
(Foto: PRO)

PRO: De eerste 365 dagen voorzitterschap zitten erop!

Column

De eerste 365 dagen van ons duo-voorzitterschap zitten er inmiddels op. Een tijd waarin wij ons bezig hebben gehouden met diverse projecten die Purmerend op dit moment rijk is. Niet alleen gemeentelijke projecten maar ook intern, zoals de P2000+ en de VOWA, de PCO en KHN. 365 Dagen waarin wij met veel ondernemers hebben gesproken en overleg hebben gehad over de vele uitdagingen die spelen in de binnenstad, de industrieterreinen, maar ook op regionaal gebied. Stukje bij beetje proberen wij de vele informatie een plek te geven, zodat we advies en ondersteuning kunnen bieden aan onze leden. Communicatie blijkt daarbij steeds weer een belangrijke pijler te zijn. Inmiddels hebben wij, daar waar gewenst, een aantal vervolggesprekken gevoerd om gezamenlijk te kijken hoe wij effectiever en efficiënter de juiste informatie kunnen doorzetten naar onze leden, de gemeente en andere partijen en vice versa.

Ook vanuit de PRO: zelf is er hard aan getrokken om meer van ons te laten horen. Niet alleen via onze social media kanalen en de vernieuwde website, maar ook is onze uitstekende samenwerking met (vernieuwde) Regio Zaken verder uitgebreid in wederzijdse ondersteuning van activiteiten en in het verspreiden van alle informatie die van belang is voor ondernemers en hun belangen. 

Maar wij zijn uiteraard ook zeer nieuwsgierig naar wat onze ondernemers bezig houdt. Neem dus contact met ons op als er zaken zijn waarvan jullie vinden dat die onze aandacht verdienen. Of je je nu zorgen maakt om bepaalde plannen die de gemeente heeft of dat je een prachtig innovatief idee hebt waar je meerdere ondernemers mee kunt helpen. 

Evenementen

Buiten de druk bezochte Biznizbar, op elke eerste donderdag van de maand in de Bonte Koe, zijn we ook weer gestart met NV Purmerend. Het is ook mooi om te zien dat ook onze leden weer volop in beweging zijn. Houd onze website, nieuwsbrief en socialmedia kanalen in de gaten voor de vele evenementen die onze leden voor jullie organiseren. En schrijf vast in jullie agenda 30 juni Zomerfeest – Lustrum 45 jaar PRO:

Fusie PRO: & Beemster een feit

Het voornemen van ondernemersvereniging Beemster Ondernemer (BO) om als vervolg op de fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster op te gaan in de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO:) is beklonken. Wij heten de Beemster Ondernemers dan ook van harte welkom bij de PRO:

De PurmerValley Experience

Van 20 tot en met 22 april 2022 is er weer de de PurmerValley Experience. Tijdens de Experience stappen de bezoekers in de inspirerende wereld van technologie in de breedste zin van het woord. Het wordt een echte belevenis. Fun, inspirerend, educatief, verbindend en vooral doen! Naast de belevenis staat ook het delen van kennis en de ontmoeting centraal. De Experience is futureproof en daarom hybride (live & virtual). 

Wil je gamen en kennismaken met E-sports of juist meer weten van virtuele studios en streamtechnieken? Of wil je kennismaken met vele opleidingen in de ICT? Dat kan maar er is zoveel meer. Je kunt tijdens de Experience alles te weten komen over cybersecurity, apps, AR & VR, online marketing, drones, robotica en kennismaken met technologische toepassingen in onder andere de zorg, bouw, installatie en vervoer. Want alle bedrijven worden in de toekomst ICT-bedrijven! Tijdens Experience kun je ook (online) seminars & talks bij-wonen om zo jouw technologische kennis een boost te geven.

Kortom...de Experience is de technologische ontmoetingsplek voor scholieren, geïnteresseerden, werkzoekenden, opleidingen, bedrijven en projecten. En de Experience is gratis toegankelijk en voor iedereen!

Wordt nu lid en profiteer!

Met de slogan “Wij zijn PRO:” staan wij tenslotte samen sterk. Samen met de gemeente, samen met jou als (nieuw) lid, samen met andere ondernemersverenigingen en de VOWA, samen met de PCO en KHN en al die andere organisaties en ondernemingen die zich inzetten voor een beter ondernemende Purmerendse regio. 

Bovendien is het nu extra aantrekkelijk om lid te worden van de PRO:. Word nu lid en ontvang een kennismakings promo pakket GRATIS van ons. Dit pakket bestaal uit een interview (met foto) waarin je jezelf kunt voorstellen op onze social media kanalen, website en nieuwsbrief. Bovendien krijgt je nog een vermelding in het Regio Zaken magazine. Word nu lid door je aan te melden via: secretariaat@pro-site.nl Meer weten? kijk op www.pro-site.nl of bel met 0299 411 098.

Detailhandelsvisie

De gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad hebben de regionale detailhandelsvisie Zaanstreek-Waterland vastgesteld. In deze visie zijn de belangrijkste speerpunten voor de detailhandel geformuleerd waar de regio zich de komende 5 jaar op gaat focussen. Meer hierover lezen jullie elders in dit magazine. 

Update industrieterrein De Koog

Eind februari 2021 zijn de ondernemers d.m.v. een brief op de hoogte gesteld van het collegevoorstel om een gebiedsvisie op te stellen voor De Koog. Het doel van de gebiedsvisie is om een toekomstperspectief voor het oudste werkgebied van Purmerend te schetsen. Dit toekomstperspectief zal ook inzicht geven in de manier waarop, met behoud van de werkfunctie voor de gevestigde bedrijven, een menging met wonen mogelijk is in het gebied. De raad heeft hiermee op 25 maart 2021 ingestemd. Het streven de gebiedsvisie in hetzelfde jaar gereed te hebben en aan de raad aan te bieden, is niet gehaald. 

De gebiedsvisie

De in 2019 door de gemeenteraad gestarte pilot om te onderzoeken of er belangstelling is bij eigenaren van onroerend goed in het gebied om De Koog van een werkgebied te veranderen in een gemengd werk-woongebied, heeft tot grote belangstelling geleid. Daarnaast spelen aan de rand van het bedrijventerrein een aantal andere ontwikkelingen, zoals de Esports Tech Campus van H20, in de omliggende gebieden de Spinnekop, sportvelden en het scholencluster. Bij de transformatie van het gebied is het belangrijk om ruimte voor gevestigde ondernemers te behouden. De op te stellen gebiedsvisie gaat inzicht geven op welke manier de aanwezige economische en maatschappelijke bedrijvigheid, de sportvoorzieningen en het onderwijs met elkaar kunnen worden verenigd zodat een versterkend cluster van activiteiten in het gebied kan ontstaan. De bedoeling is dat het gebied door de ruimtelijke kwaliteit een toegankelijke en gebruiksvriendelijke omgeving wordt waarin al deze functies hun plek vinden.

Stand van zaken

De afgelopen maanden zijn analyses van het gebied verricht en gesprekken gevoerd met verschillende zittende ondernemers, initiatiefnemers en andere stakeholders. Op basis van deze onderzoeken en gevoerde gesprekken is in februari jl. een uitvraag gedaan aan een aantal bureaus voor het opstellen van de gebiedsvisie De Koog. De definitieve opdrachtverstrekking aan één van deze bureaus vindt plaats in maart 2022. De concept gebiedsvisie en uitvoeringsstrategie zijn klaar in de zomer van 2022. Waarna het wordt aangeboden aan het college en de raad voor besluitvorming. In de tussentijd informeren en houden wij jullie op de hoogte van het opstellen van de gebiedsvisie. Hiervoor worden één of meerdere bijeenkomsten georganiseerd.

Vragen

Heb je nog vragen, neem dan contact met het projectteam op via transformatiedekoog@purmerend.nl of via de PRO: secretariaat@pro-site.nl

De PRO: praat mee

6 April hebben beide voorzitters een korte presentatie gehad van het masterplan van H20 en de gemeentelijke visie hierop. Aanleiding van dit tussentijdse gesprek was om af te stemmen of de gemeente tot nu toe de juiste informatie bij de ondernemers heeft opgehaald, of we elkaar begrijpen en of het verhaal de lading dekt.

Uiteraard houden wij jullie hierover op de hoogte.

Afbeelding
NV Purmerend timmert aan de weg Algemeen 3 jun, 10:56
Afbeelding
Vijf jaar restaurant The Roast Algemeen 3 jun, 10:51
Afbeelding
Nagel Hydraulics: grote meneer met beide benen op de grond Algemeen 3 jun, 10:49
Afbeelding
PRO: en Netwerk Purmerend te gast bij FC Volendam Algemeen 3 jun, 10:43
Afbeelding
Sonic Equipment: “We verkopen geen gereedschap, we verkopen efficiency” Algemeen 3 jun, 10:38
Afbeelding
Benefietavond jubilerende BVL Algemeen 3 jun, 10:38
Afbeelding
Netwerken tijdens kortebaandraverij in Jan Kuiper Lounge Algemeen 3 jun, 10:29
Afbeelding
De vele facetten van een fijne binnenstad Algemeen 3 jun, 10:29
Afbeelding
Check je aanslag Erfbelasting! Algemeen 3 jun, 10:28
Afbeelding
Vakantie-plannen? Plan eerst je (levens)testament! Algemeen 3 jun, 10:26
Afbeelding
Nieuw bestuur wil PCO omvormen tot Bedrijven Investeringszone Algemeen 3 jun, 10:24
Afbeelding
Column PRO: Actief & Sportief Column 3 jun, 10:23
Afbeelding
Werkgevers opgelet: uitbreiding van uw informatieplicht per 1 augustus 2022! Column 3 jun, 10:23

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief